Connect with us

NEWS

Ο Λιγνάδης έγινε θέμα στους New York Times για όλους τους σωστούς λόγους

Published

on

Στην παραίτηση Λιγνάδη αλλά και το κύμα καταγγελλιών που συνθέτουν το ελληνικό #MeToo αναφέρονται με εκτενές τους άρθρο οι New York Times.

Η αμερικανική εφημερίδα σε άρθρο που δημοσιεύεται στις 16 Φεβρουαρίου αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ηθοποιοί και σκηνοθέτες έχουν κατηγορηθεί για κακοποίηση ή παρενόχληση και έχουν απομακρυνθεί από παραγωγές. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, παραιτήθηκε  εν μέσω ενός μπαράζ καταγγελιών σε βάρος του για σεξουαλικές κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις που ο ίδιος αρνείται». 

Παράλληλα η εφημερίδα επικαλούμενη δικαστική πηγή που δεν κατονομάζει αναφέρει ότι αναμένονται «περισσότερες υποθέσεις» τονίζοντας πάντως πως δεδομένων των χρόνων που έχουν περάσει από τα καταγγελλόμενα είναι άγνωστο πόσες από τις υποθέσεις θα φτάσουν στα δικαστήρια. 

Οι New York Times χαρακτηρίζουν την Ελλάδα «μια από τις πιο συντηρητικές κοινωνίες της Ευρώπης» όπου «τέτοιου τύπου κακοποιήσεις φημολογούνταν χρόνια όμως δεν συζητούνταν ανοιχτά και φυσικά δεν διώκονταν». 

Αναφορά γίνεται και στην ανακοίνωση των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου που κάνει λόγο για «αμέτρητες περιπτώσεις εκφοβισμού στο χώρο εργασίας και σεξιστικής βίας, ρατσισμό, ομοφοβία και άλλες μορφές διακρίσεων».  Εκτός από την «υπόθεση Λιγνάδη» στο κείμενο των NYT αναφέρεται ακόμα η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου ως εκείνη που ξεκίνησε το ελληνικό #MeToo και οι καταγγελλόμενοι όπως ο σκηνοθέτης Κώστας Ζάπας αλλά και ο Κώστας Σπυρόπουλος.

Πηγή: reader.gr

Events

ΗΜΕΡΙΔΑ για την γιορτή της γυναίκας από Πανηπειρωτικό Σύλλογο Ν. Σερρών

Published

on

By

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν. Σερρών, με αφορμή τη γιορτή της Γυναίκας, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 και ώρα 19.00 μ.μ. διοργανώνει ημερίδα, στην αίθουσά του (Εμ. Ξάνθου 3-Σέρρες).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:
Σίσκας Κων/νος, Πρόεδρος Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ν.Σερρών.
Προλογίζει:
Φραγκεδάκη Διαμάντω, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος ΕΓΕ Σερρών.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

  • Η επίδραση του γυναικείου φύλλου στη ζωή ενός άνδρα σ΄όλα τα στάδια της ζωής του.
  • Γυναίκες με ευαισθησία και δύναμη, τολμούν.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Κεϊσογλου Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Νεολαίας Δήμου Σερρών
Κεσούλη – Δημητρίου Λεμονιά, Καθηγήτρια Φυσ. Αγωγής – Αντ/δρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

Continue Reading

NEWS

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Published

on

By

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Παρά τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια η ισότητα της γυναίκας με τον άνδρα είναι ένα απραγματοποίητο όνειρο όχι μόνο στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατήγγειλε, στις 6 Μαρτίου 2023, ότι η «ισότητα» μεταξύ ανδρών και γυναικών παγκοσμίως είναι ένας ολοένα και πιο μακρινός στόχος, ο οποίος θα επιτευχθεί στην καλύτερη περίπτωση «σε 300 χρόνια». «Η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο. Με τους τρέχοντες ρυθμούς η οργάνωση του ΟΗΕ για τις γυναίκες (Ταμείο Ανάπτυξης για τις Γυναίκες UNIFEM) προβλέπει ότι θα επιτευχθεί σε 300 χρόνια», τόνισε ο Γκουτέρες σε ομιλία του κατά την έναρξη των συζητήσεων στη Νέα Υόρκη της Επιτροπής του ΟΗΕ για το καθεστώς των Γυναικών (CSW).

read more: SanSimera.gr

Continue Reading

Events

ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα ” Κόρη στην Εφηβεία, Μαμά στην Εμμηνόπαυση”

Published

on

By

Ο Σύλλογος “Σερραίες Μανούλες”, η 1η Τ.ΟΜ.Υ. Σερρών και η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης, σας προσκαλούν σε μια ημερίδα-συζήτηση με θέμα ” Κόρη στην Εφηβεία, Μαμά στην Εμμηνόπαυση”.

Τιμούμε τη γυναικεία φύση και γιορτάζουμε τη γυναίκα κάθε ηλικίας, υπενθυμίζοντας την ευαίσθητη πλευρά της και δίνοντας κίνητρο σε άλλες γυναίκες ώστε να θυμούνται ότι η καθεμία τους είναι ξεχωριστή, μοναδική και υπέροχη μέσα από βιωματικές εμπειρίες και μοίρασμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματά τους προς τις ομιλήτριες και να λάβουν σχετικές απαντήσεις.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην ημερίδα την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ στον 1ο όροφο, στις 10:00.

Είσοδος ελεύθερη.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)