Connect with us

Food

“ΑΡΩΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ” το νέο σερραϊκό περιοδικό των Σερρών

Published

on

Μια ιδέα που γεννήθηκε πρόσφατα, προϊόν της μακρόχρονης (34 χρόνια) ενασχόλησής μου με τον χώρο του Marketing, της διαφήμισης και της προώθησης πωλήσεων. Έτσι προέκυψε το «Άρωμα Κουζίνας», ένα περιοδικό γαστρονομίας και όχι μόνο, που ήρθε να καλύψει ένα σημαντικό κενό στις Σέρρες.

Προφανώς και καθημερινά κατακλύζεσθε από ποικίλες τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και από πολλά sites που προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες. Εμείς όμως σκεφτήκαμε κάτι που έλειπε από τον τόπο μας και φιλοδοξούμε να κερδίσει μία περίοπτη, χρηστική θέση στον χώρο της κουζίνας σας.

Ένα περιοδικό μαγειρικής και διατροφής με συνταγές για όλα τα γούστα: Gourmet, οικονομικές, γρήγορες, παραδοσιακές, light, για κάθε εποχή. Για τις νέες νοικοκυρές αλλά και για τους νέους άντρες που καταπιάνονται με τη μαγειρική. Ένα περιοδικό επίσης πληροφόρησης και ψυχαγωγίας με ευχάριστα, ενημερωτικά θέματα.

Γνωστοί σεφ της πόλης που συνεργάζονται μαζί μας, καταθέτουν τη γνώση και την εμπειρία τους με προτάσεις για θρεπτικές, ελαφριές και υγιεινές λύσεις στην καθημερινή αλλά και στην περιστασιακή – λόγω ξεχωριστών στιγμών – κουζίνα σας.

Το «Άρωμα Κουζίνας» είναι αναρτημένο στο Blife.gr καθώς και στη σελίδα aromakouzinas.gr στο Facebook και στο Instagram.

Το περιοδικό έγινε αποδεκτό από πολλούς επιχειρηματίες των Σερρών οι οποίοι μου έδειξαν απεριόριστη εμπιστοσύνη, βασιζόμενοι στη μακρόχρονη επαγγελματική μας σχέση και το στήριξαν με τις διαφημιστικές καταχωρίσεις τους.

Τους ευχαριστώ από καρδιάς και υπόσχομαι να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους.

Η εκδότρια Στέλλα Πατσιά

ξεφυλλίστε το πρώτο τεύχος εδώ!!!

Εκδότρια: Πατσιά Στέλλα

Διαφημιστικό τμήμα: Δημοσιότητα

Δημιουργικό: Σκιαδοπούλου Γλυκερία «Karpouzakis art & graphic design»

Food

ΑΡΩΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ: Μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών

Published

on

By

Υλικά
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 πράσα
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φύλλο δάφνης
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
800 γρ. μανιτάρια champignon
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
300 γρ ντομάτα στον τρίφτη
80 γρ. λευκό κρασί
150 γρ. νερό, ζεστό
500 γρ. σπαγγέτι, Νο 6

Ας μαγειρέψουμε…
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το καρότο και τα πράσα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.


Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη δάφνη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να σοταριστούν τα λαχανικά.
Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε 5 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος τους.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.


Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει
προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τα σπαγγέτι.

Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα βάζουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα, αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Το «Άρωμα Κουζίνας» είναι αναρτημένο στο Blife.gr καθώς και στη σελίδα aromakouzinas.gr στο Facebook και στο Instagram.

ξεφυλλίστε το πρώτο τεύχος εδώ!!!

Διαφημιστικό τμήμα: Δημοσιότητα

Δημιουργικό: Σκιαδοπούλου Γλυκερία «Karpouzakis art & graphic design»

Continue Reading

Food

Το πιο γρήγορο και εύκολο γιορτινό γλυκό

Published

on

By

Αγοράζουμε έτοιμο κέικ, κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαρμελάδα, μπισκότα ή σαβαγιάρ και έχουμε έτοιμο το πιο εντυπωσιακό γλυκό σε λιγότερο από 30 λεπτά. Το πιο εύκολο χριστουγεννιάτικο γλυκό.

READ MORE: olivemagazine.gr

Continue Reading

Food

Τάρτα με ζύμη από αλεύρι ολικής

Published

on

By

Μια τάρτα με ωραία, τριφτή ζύμη και πεντανόστιμη γέμιση από πράσα και μπέικον. Θα τη λατρέψετε!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ντίνα Νικολάου

Υλικά

  • 150γρ. αλεύρι ολικής
  • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 150γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
  • 1 αβγό
  • 60ml γάλα
  • 4 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος), σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό, σε ροδέλες
  • 200γρ. μπέικον, σε χοντρές φέτες και μετά σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζετε τη ζύμη: Δουλεύετε στο μίξερ με το φτερό τα άλευρα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το βούτυρο και το δουλεύετε μέχρι να αποκτήσετε ψιχουλιαστή ζύμη. Ρίχνετε το αβγό και ενώ δουλεύετε σιγά σιγά τη ζύμη, προσθέτετε και το γάλα σταδιακά. Μόλις η ζύμη γίνει ελαστική, αποσύρετε από το κάδο του μίξερ.

Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε την πάπρικα. Προσθέτετε τα πράσα και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τα λαχανικά να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και τα σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμη. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το κρατάτε στην άκρη.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ζεσταίνετε καλά ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τα κυβάκια του μπέικον. Ανακινείτε το τηγάνι και αφήνετε να πάρουν χρώμα για 6-7 λεπτά. Μόλις ροδίσουν ελαφρώς τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας .

Σε μια γυάλινη λεκανίτσα χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τον άνηθο, το κασέρι, το μπέικον και το μίγμα με τα πράσα.

Σε ένα ταψάκι ή σε μια ταρτιέρα που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί απλώνετε τη ζύμη σε πάτο και τοιχώματα. Με ένα πιρούνι κάνετε τρύπες στη ζύμη σε διάφορα σημεία.

Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και ψήνετε στο φούρνο στον αέρα για 45 λεπτά.

Ντίνα Νικολάου

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ντίνα Νικολάου / όλες οι συνταγές του chef

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη-Food Styling: Αντωνία Κατή

info: olivemagazine.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)