Connect with us

Books

Συνέντευξη: Κική Τσιλιγγερίδου για το βιβλίο “Κρύο δέρμα”

Published

on

Η Κική Τσιλιγγερίδου μίλησε στη Μαρκέλλα Μικέλη στο Ράδιο Ε103 και στην εκπομπή Αρχίζουν από “Ε” για το νέο της βιβλίο “Κρύο δέρμα” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις BELL.

Σύνοψη του βιβλίου “Κρύο Δέρμα”

Έχει ασυνήθιστα λευκό δέρμα, κόκκινα μαλλιά και τα γυαλιά ηλίου δεν βγαίνουν στιγμή από τα μάτια της. Από την πρώτη στιγμή, στο Βυθισμένος Ουρανός, καταλάβαμε ότι εδώ –σε καμιά περίπτωση– δεν έχουμε να κάνουμε με μια συνηθισμένη ηρωίδα. Είναι ασυμβίβαστη, πολλές φορές σκληρή, αλλά και ευάλωτη… Στο δεύτερο βιβλίο, Πύρινη Κόλαση, μάς πήρε από το χέρι και μας παρέσυρε σε μια ιστορία φόνων, εκδίκησης και ανατροπών. Μια ιστορία απ’ αυτές που δύσκολα ξεχνάει κανείς. Τώρα, η Στέλλα Άνταμς επιστρέφει για τρίτη και τελευταία φορά. Πίσω από το Κρύο Δέρμα κρύβεται ο μεγαλύτερος εφιάλτης της. Ένας αμείλικτος εχθρός που όλο αυτόν τον καιρό σχεδίαζε προσεκτικά και με κάθε λεπτομέρεια την πιο ψυχρή εκδίκηση…

Η Κική Τσιλιγγερίδου ολοκληρώνει την τριλογία της Στέλλας Άνταμς με τον πιο συναρπαστικά αναπάντεχο τρόπο.

___________

Ενώ η Αθήνα προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στο πέπλο της πρωτοφανούς παγωνιάς που την έχει καλύψει από άκρη σ’ άκρη, ένας σαδιστικός εκδικητής χωρίς πρόσωπο αναλαμβάνει να απονείμει τις πιο απάνθρωπες ποινές σε όσους ξεφεύγουν από τη δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή, η εν ψυχρώ εκτέλεση ενός ξένου άντρα στην Αχαρνών θα αφήσει ένα αθώο παιδί τραυματισμένο και τρομοκρατημένο, ολομόναχο σε μια άγνωστη, αφιλόξενη, άγρια πόλη –και ευάλωτο σε όλους αυτούς που θα το αναζητούν για να το κάνουν να σωπάσει μια για πάντα.

Όμως εκείνο που περισσότερο από καθετί θα κάνει την καρδιά της αστυνόμου Στέλλας Άνταμς να τρέμει από τη φρίκη είναι η εμφάνιση, με σάρκα και οστά αυτή τη φορά, του μεγαλύτερου εφιάλτη της, ενός εφιάλτη που πια είναι εδώ, στην ίδια της την πόλη, και ζητά επίμονα αίμα, πόνο και εκδίκηση…

Σε μία ανελέητη κούρσα με τον χρόνο, με μόνο της σύμμαχο απέναντι στους γρίφους και τα ερωτηματικά έναν άντρα με γκρίζο παρελθόν, θα βρεθεί αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής της: πόσο από τον εαυτό της θα θυσίαζε με τα ίδια της τα χέρια για να φέρει πίσω εκείνους που αγαπά;

Και πόσο μπορεί να πονάει κάτι τέτοιο;

Η τρίτη περιπέτεια της πιο μοντέρνας, αντισυμβατικής και ξεχωριστής εκπροσώπου της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό σας.

Ράδιο Ε103

Books

Τα βιβλία που έγιναν σειρές και άφησαν εποχή

Published

on

By

στορίες που αγαπήθηκαν από το τηλεοπτικό κοινό, χαρακτήρες που πλάστηκαν στις σελίδες αγαπημένων μυθιστορημάτων και πήραν μορφή από αγαπημένους ηθοποιούς ενώ ζωντάνεψαν στην μικρή οθόνη με μεγάλη επιτυχία.

Ποια best sellers βιβλία έγιναν σειρές και καθήλωσαν τους τηλεθεατές;

«Tο Νησί»-2010 Η ιστορία της Σπιναλόγκας που σημείωσε πρωτόγνωρα νούμερα τηλεθέασης για ελληνική σειρά.

«Οι φρουροί της Αχαΐας»- 1992 Η  ιστορία και το εξαιρετικό καστ που άφησαν εποχή ενώ είδαμε για πρώτη φορά στην μικρή οθόνη τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και την Μαρία Καβογιάννη.

read more in.gr

Continue Reading

Books

1821. Ένα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία

Published

on

By

Πολύ συχνά βλέπεις τους συναδέλφους δημοσιογράφους ανασκουμπωμένους στο διπλανό γραφείο για να βγάλουν την καθημερινή δουλειά και δεν φαντάζεσαι ότι παράλληλα σκαρώνουν, αθόρυβα, κάτι υπέροχο. Ωσπου έρχεται η έκπληξη, όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες με τη Μάρω Βασιλειάδου: ένα καταπληκτικό βιβλίο για παιδιά και εφήβους αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση. Εχει τίτλο «1821. Ενα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. «Συνεπιβάτες» στον ανάπλου ο Ηλίας Κολοβός, που διδάσκει Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και η εικονογράφος Θέντα Μιμηλάκη. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ωραίο πόνημα, επιστημονικά άρτιο, αλλά και καλαίσθητο, ό,τι πρέπει για να τραβήξει το ενδιαφέρον των αναγνωστών που βρίσκονται σε αυτές τις ηλικίες.

διαβάστε όλο το άρθρο στο kathimerini.gr

Continue Reading

Books

Post we loved: Η Λένα Τσιούρδα προτείνει 50+1 νύχτες Παιδικής Λογοτεχνίας!

Published

on

By

Ένα άρθρο της Λένα Τσιούρδα στο thisisus.gr που αξίζει να διαβάσετε…

Ο μεγάλος Ουμπέρτο Έκο αφιέρωσε έναν ολόκληρο τόμο στην Ομορφιά της λίστας, ξεκινώντας από τον κατάλογο των πλοίων στην Ιλιάδα του Ομήρου και φτάνοντας μέχρι τον κατάλογο των πραγμάτων, που περιέχει το συρτάρι του Λέοπολντ Μπλουμ, στην Οδύσσεια του Τζέιμς Τζόις.

Με αυτόν τον τρόπο, καταδεικνύεται ότι η λίστα, από γενέσεως κόσμου, δίνει στον άνθρωπο τη δυνατότητα οργάνωσης και συγκέντρωσης κάθε είδους πληροφοριών, μεταφέροντας αυτές στο πεπερασμένο του μυαλού του κι έτσι, να νιώθει ασφαλής μαζί τους.

Οι λίστες με τα γνωστά must have, must wear, must eat κι, εν προκειμένω, must read, ενώ είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, με βρίσκουν σύμφωνη μόνο με την προϋπόθεση της επίγνωσης της υποκειμενικότητας αυτών. Και εξηγώ: η παρακάτω λίστα, περιέχει αγαπημένα βιβλία, πάντα όμως μέσα από το πρίσμα των συγκεκριμένων αναγνωστών, δηλαδή του γιου μου (2,5 ετών), του μπαμπά του κι εμού (η δική μας ηλικία θα αποκαλυφθεί με τον εμβολιασμό).

Επομένως δεν θεωρώ ότι είναι ένας κατάλογος βιβλίων «που πρέπει να έχει μια παιδική βιβλιοθήκη», «που πρέπει να διαβάσει ένα παιδί μέχρι τα πέντε του χρόνια» κι άλλα τέτοια, που μας κουνάνε το δάχτυλο. Είναι ένας κατάλογος με δικές μας, δοκιμασμένες προτάσεις, για αναγνωστική ευδαιμονία, χαλάρωση, διασκέδαση, συζήτηση, αναζήτηση, σκέψη και κυρίως όμορφες στιγμές με τα παιδιά, στο σπίτι ή σε οποιονδήποτε χώρο δραστηριοποιούνται μικροί αναγνώστες.

Επιπλέον, θα ήθελα να τονίσω κάποια πράγματα. Ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει:

1) κλασικά ή λαϊκά παραμύθια, γιατί προφανώς, δεν με χρειάζεστε για να σας προτείνω την Κοκκινοσκουφίτσα ή το Χατζηλούκι. Θα μου πείτε, δεν σε χρειαζόμαστε γενικώς, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

2) βρεφικά βιβλία του τύπου των πάνινων και των σκληρόφυλλων, τα οποία όμως ασκούν κυρίως τις αισθήσεις, όπως αφή, όραση, γεύση.

3) εκπαιδευτικά βιβλία, δηλαδή βιβλία τα οποία θέλουν να εισάγουν τα παιδιά σε μία συγκεκριμένη συζήτηση, δράση, αναζήτηση, ακόμη κι αν αυτά έχουν ντυθεί με τον μανδύα της λογοτεχνίας, θεωρώ ότι ανήκουν σε άλλη κατηγορία.

4) χριστουγεννιάτικης θεματολογίας, όχι γιατί διαβάζονται μόνο τη συγκεκριμένη περίοδο, αντιθέτως, αλλά γιατί θα αποτελέσουν μία ξεχωριστή θεματολογία.

5) μουσικά βιβλία, τα οποία είναι αγαπημένα, πολυακουσμένα και αναντικατάστατα, διότι επίσης αποτελούν μία ξεχωριστή κατηγορία. Επιπλέον, υπάρχει μόνο ένα βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, αυτό που θεωρώ εγώ, όχι μόνο μεγάλη έμπνευση και λογοτεχνική ιστορία, αλλά και γιατί άνοιξε τον δρόμο στις ανατροπές των κλασικών παραμυθιών (σε σημείο λίγο κουραστικό, ενίοτε). Όμως, ο Τριβιζάς είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, στον οποίο αξίζει ξεχωριστό αφιέρωμα.

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι οι συγγραφείς αναφέρονται όπως ακριβώς στα βιβλία τους (με ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες), για την διευκόλυνση της αναζήτησης. Οι εικονογράφοι αναφέρονται στα βιβλία στα οποία έχουν τη θέση του συνδημιουργού, οπότε, ως προς αυτό, κατηγορείστε τους εκδοτικούς οίκους. Ελπίζω να φανεί χρήσιμο το άρθρο έστω σε έναν γονέα, έναν εκπαιδευτικό, ένα παιδί. Ελπίζω σε πολλούς.

(στην σύνταξη της λίστας συμβουλεύτηκα την φίλη, νηπιαγωγό και, πρόσφατα μαμά, Άννα Μπάμπουρα, οπότε την ευχαριστούμε όλοι!)

(η σειρά είναι τυχαία, μετά από brainstorming)

1) Το μεγάλο Πιτς Πάρτυ, Ευτυχία Γιαννάκη
2) Τικ και Τέλα, το Τέρας, Άξελ Σέφλερ
3) Γέτι, Μαρίνα Γιώτη
4) Γκρότλιν, Benji Davies
5) Έλμερ και Ρόζα, Ντέιβιντ Μακ Κι
6) Ουπς, Oliver Jeffers
7) Το Κίτρινο Πουλάκι, Olga de Dios
8) O Παππούκας μου, Marta Altes
9) Τα τρία Μικρά Λυκάκια, Ευγένιος Τριβιζάς
10) Το Τερατάκι των Χρωμάτων, Άννα Λιένας
11) Ολίβια, Ίαν Φάλκονερ
12) 365 Πιγκουγκουίνοι, Joelle Jolivet
13) Αστέρης ο Ζωηρός Βιβλιοφάγος, Emma Yarlet
14) Ένα βιβλίο χωρίς τίτλο, Erve Tullet
15) Η Φαντασία, Κατερίνα Κρις
16) Ο κύριος Ιππόκαμπος, Eric Karle
17) Η πολύ πεινασμένη κάμπια, Eric Karle
18) Οι καλοί και οι κακοί πειρατές, Αντώνης Παπαθεοδούλου και Ίρις Σαμαρτζή
19) Το Γκρούφαλο, Τζούλια Ντόναλντσον και Άξελ Σέφλερ
20) H Σκουφοκοκκινίτσα, Μαρίνα Γιώτη
21) Το Παραμύθι μα τα χρώματα, Αλέξης Κυριτσόπουλος
22) Ένας Αρκούδος μια Φορά, Ελένη Γερουλάνου και Ίρις Σαμαρτζή
23) Ντενεκεδούπολη, Ευγενία Φακίνου
24) Καμίλο Κρόμο, Φραντσέσκο Αλτάν
25) Εντάξει λέμε, Benji Davies και Jory John
26) Δύο φίλοι μα τι φίλοι, Έμιλι Γκράβετ
27) Ο Νόι και η Φάλαινα, Benji Davies
28) Να βοηθήσει θέλει, το Μικρό Κουνέλι, John Bond
29) Τα Τέσσερα Μικρά Κυκνάκια, Κίκα Τσιλιγγερίδου και Κυριάκος Αθανασιάδης
30) Το Δώρο της Παπλωματούς, Μπρίμπο ντε Μάρκεν
31) Όλες μου οι ρίγες, Shaina Rudolf και Danielle Royer
32) Έλμερ και Γουίλλυ, Ντέιβιντ Μακ Κι
33) Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο, Ευτυχία Γιαννάκη
34) Το Νησί του Παππού, Benji Davies
35) Ο ζωγράφος του Δάσους, Frederick Mansot
36) Τέλεια μέρα για νεύρα, Suzanne Lang
37) Το πρόβλημα με τα Προβλήματα, Rachel Rooney και Zehra Hicks
38) Η Βαλίτσα, Chris Naylor-Ballesteros
39) Μπάρναμπους, η Μεγάλη Απόδραση, Αδερφοί Φαν
40) Οι κάτοικοι του Δάσους, Τόνυ Γουλφ
41) Τάτα, Ίρις Σαμαρτζή
42) Ο Βιβιλιοσκώληκας, Debi Gliori
43) Το Τζάτζαλο, Sean Ferrel και Charles Santoso
44) Σκουλήκι αγαπάει Σκουλήκι, J.J. Austrian
45) Λαμπίκο, Έμιλι Γκράβετ
46) Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν, Drey Daywalt και Oliver Jeffers
47) Παράξενος. Κανισάλες
48) Σ’ αγαπάω (σχεδόν πάντα), Άννα Λιέννας49) Ο μικρός Βασιλιάς των Λουλουδιών, Kveta Pakovska
50) Το Κάτι Άλλο, Κάθριν Κέιβ και Κρις Ρίντελ
51) Ένα πατίνι για την Ιουστίνη, Κυριάκος Αθανασιάδης και Νικολέτα Καπατσούλια

Πηγή: thisisus.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)