Σήμερα δοκιμάζουμε την κλασική συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού που αρέσουν σε όλους μας! Κάνουμε την νηστίσιμη τους εκδοχή και μπορείτε να τα απολαύσετε είτε με το καφεδάκι σας είτε σκέτα!
ΥΛΙΚΑ
200 γρ ζάχαρη 200 ml σπορέλαιο 200 ml χυμό πορτοκάλι 1 φακελάκι μπέικιν 2 βανίλιες Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεκινάμε την συνταγή μας παίρνοντας ένα μπολ και βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν παόυντερ και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται το μείγμα μας ζύμη.
Έπειτα βγάζουμε την ζύμη από το μπολ και ζυμώνουμε τόσο όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
Εφόσον η ζύμη μας είναι έτοιμη, πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί της κουζίνας μας, πάνω σε λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15-20′ λεπτά επειδή θέλουμε να είναι αφράτα.
Τα κουλουράκια πορτοκαλιού μας είναι έτοιμα! Καλή επιτυχία!
Αγοράζουμε έτοιμο κέικ, κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαρμελάδα, μπισκότα ή σαβαγιάρ και έχουμε έτοιμο το πιο εντυπωσιακό γλυκό σε λιγότερο από 30 λεπτά. Το πιο εύκολο χριστουγεννιάτικο γλυκό.
200γρ. μπέικον, σε χοντρές φέτες και μετά σε κυβάκια
½ φλιτζάνι άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
3 αβγά
150γρ. κασέρι τριμμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζετε τη ζύμη: Δουλεύετε στο μίξερ με το φτερό τα άλευρα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το βούτυρο και το δουλεύετε μέχρι να αποκτήσετε ψιχουλιαστή ζύμη. Ρίχνετε το αβγό και ενώ δουλεύετε σιγά σιγά τη ζύμη, προσθέτετε και το γάλα σταδιακά. Μόλις η ζύμη γίνει ελαστική, αποσύρετε από το κάδο του μίξερ.
Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε την πάπρικα. Προσθέτετε τα πράσα και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τα λαχανικά να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και τα σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμη. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το κρατάτε στην άκρη.Remaining Time-0:00FullscreenMute
Ζεσταίνετε καλά ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τα κυβάκια του μπέικον. Ανακινείτε το τηγάνι και αφήνετε να πάρουν χρώμα για 6-7 λεπτά. Μόλις ροδίσουν ελαφρώς τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας .
Σε μια γυάλινη λεκανίτσα χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τον άνηθο, το κασέρι, το μπέικον και το μίγμα με τα πράσα.
Σε ένα ταψάκι ή σε μια ταρτιέρα που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί απλώνετε τη ζύμη σε πάτο και τοιχώματα. Με ένα πιρούνι κάνετε τρύπες στη ζύμη σε διάφορα σημεία.
Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και ψήνετε στο φούρνο στον αέρα για 45 λεπτά.
O Marco Pierre White, ο πρώτος βρετανός σεφ που έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin -σε ηλικία μόλις 33 ετών-, έκανε πάλι το θαύμα του.
Ο γοητευτικός ζεν πρεμιέ που έχει μαγέψει τους φίλους της μοντέρνας γαστρονομίας συνεχώς μας εκπλήσσει. Το 2018 δήλωσε ότι απορρίπτει τον οδηγό Michelin και ακολουθεί νέες πρωτοποριακές τάσεις στην μαγειρική.
Αυτή τη φορά παρουσίασε vegan μπριζόλες που έχουν ετοιμαστεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.
Τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της vegan μπριζόλας είναι σόγια, ρεβίθια, αρακάς, παντζάρι και βούτυρο καρύδας. Το vegan προϊόν θα πωλείται 20-30 λίρες Αγγλίας, όσο περίπου πωλούνται και οι κανονικές μπριζόλες.