Connect with us

Food

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

Published

on

Σήμερα δοκιμάζουμε την κλασική συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού που αρέσουν σε όλους μας! Κάνουμε την νηστίσιμη τους εκδοχή και μπορείτε να τα απολαύσετε είτε με το καφεδάκι σας είτε σκέτα!

ΥΛΙΚΑ

200 γρ ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
200 ml χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις​

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας παίρνοντας ένα μπολ και βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν παόυντερ και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται το μείγμα μας ζύμη.

Έπειτα βγάζουμε την ζύμη από το μπολ και ζυμώνουμε τόσο όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.

Εφόσον η ζύμη μας είναι έτοιμη, πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί της κουζίνας μας, πάνω σε λαδόκολλα.

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15-20′ λεπτά επειδή θέλουμε να είναι αφράτα.

Τα κουλουράκια πορτοκαλιού μας είναι έτοιμα! Καλή επιτυχία!

Πηγή: xrysessyntages.gr

Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, κάνοντας κλικ εδώ!

Αν σου άρεσε αυτή η συνταγή, εδώ θα βρεις και άλλες για κουλουράκια πορτοκαλιού!

Food

ΑΡΩΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ: Μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών

Published

on

By

Υλικά
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 πράσα
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φύλλο δάφνης
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
800 γρ. μανιτάρια champignon
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
300 γρ ντομάτα στον τρίφτη
80 γρ. λευκό κρασί
150 γρ. νερό, ζεστό
500 γρ. σπαγγέτι, Νο 6

Ας μαγειρέψουμε…
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το καρότο και τα πράσα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.


Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη δάφνη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να σοταριστούν τα λαχανικά.
Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε 5 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος τους.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.


Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει
προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τα σπαγγέτι.

Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα βάζουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα, αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Το «Άρωμα Κουζίνας» είναι αναρτημένο στο Blife.gr καθώς και στη σελίδα aromakouzinas.gr στο Facebook και στο Instagram.

ξεφυλλίστε το πρώτο τεύχος εδώ!!!

Διαφημιστικό τμήμα: Δημοσιότητα

Δημιουργικό: Σκιαδοπούλου Γλυκερία «Karpouzakis art & graphic design»

Continue Reading

Food

“ΑΡΩΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ” το νέο σερραϊκό περιοδικό των Σερρών

Published

on

By

Μια ιδέα που γεννήθηκε πρόσφατα, προϊόν της μακρόχρονης (34 χρόνια) ενασχόλησής μου με τον χώρο του Marketing, της διαφήμισης και της προώθησης πωλήσεων. Έτσι προέκυψε το «Άρωμα Κουζίνας», ένα περιοδικό γαστρονομίας και όχι μόνο, που ήρθε να καλύψει ένα σημαντικό κενό στις Σέρρες.

Προφανώς και καθημερινά κατακλύζεσθε από ποικίλες τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και από πολλά sites που προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες. Εμείς όμως σκεφτήκαμε κάτι που έλειπε από τον τόπο μας και φιλοδοξούμε να κερδίσει μία περίοπτη, χρηστική θέση στον χώρο της κουζίνας σας.

Ένα περιοδικό μαγειρικής και διατροφής με συνταγές για όλα τα γούστα: Gourmet, οικονομικές, γρήγορες, παραδοσιακές, light, για κάθε εποχή. Για τις νέες νοικοκυρές αλλά και για τους νέους άντρες που καταπιάνονται με τη μαγειρική. Ένα περιοδικό επίσης πληροφόρησης και ψυχαγωγίας με ευχάριστα, ενημερωτικά θέματα.

Γνωστοί σεφ της πόλης που συνεργάζονται μαζί μας, καταθέτουν τη γνώση και την εμπειρία τους με προτάσεις για θρεπτικές, ελαφριές και υγιεινές λύσεις στην καθημερινή αλλά και στην περιστασιακή – λόγω ξεχωριστών στιγμών – κουζίνα σας.

Το «Άρωμα Κουζίνας» είναι αναρτημένο στο Blife.gr καθώς και στη σελίδα aromakouzinas.gr στο Facebook και στο Instagram.

Το περιοδικό έγινε αποδεκτό από πολλούς επιχειρηματίες των Σερρών οι οποίοι μου έδειξαν απεριόριστη εμπιστοσύνη, βασιζόμενοι στη μακρόχρονη επαγγελματική μας σχέση και το στήριξαν με τις διαφημιστικές καταχωρίσεις τους.

Τους ευχαριστώ από καρδιάς και υπόσχομαι να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους.

Η εκδότρια Στέλλα Πατσιά

ξεφυλλίστε το πρώτο τεύχος εδώ!!!

Εκδότρια: Πατσιά Στέλλα

Διαφημιστικό τμήμα: Δημοσιότητα

Δημιουργικό: Σκιαδοπούλου Γλυκερία «Karpouzakis art & graphic design»

Continue Reading

Food

Το πιο γρήγορο και εύκολο γιορτινό γλυκό

Published

on

By

Αγοράζουμε έτοιμο κέικ, κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαρμελάδα, μπισκότα ή σαβαγιάρ και έχουμε έτοιμο το πιο εντυπωσιακό γλυκό σε λιγότερο από 30 λεπτά. Το πιο εύκολο χριστουγεννιάτικο γλυκό.

READ MORE: olivemagazine.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)