Connect with us

Fitness

Τι θα αλλάξει στο σώμα σου αν κάνεις κάθε μέρα γιόγκα

Published

on

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ / pink.gr

Κάθε μέρα γιόγκα. Γιατί όχι; Είναι μια μαγική γυμναστική που αλλάζει το σώμα όπως καμία άλλη!

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να βελτιωθεί εάν κάνετε γιόγκα κάθε μέρα

“Με κάθε κίνηση, ακόμη και με το απλό τέντωμα οι κινήσεις γιόγκα λειτουργούν βαθιά στο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο σας βοηθά να ξεκουραστείτε και να λειτουργείτε φυσιολογικά, το πεπτικό σύστημα κινείται πιο ενεργά, ενώ ο καρδιακός παλμός χαλαρώνει και στρέφει τον οργανισμό στη χαλάρωση, τη θρέψη και την αναγέννηση. 

Stress is out

Ένας τρόπος για να καταπολεμήσετε το στρες και το άγχος είναι να κάνετε γιόγκα κάθε μέρα, όπως αναφέρει και ο Stray Conger, ένας γνωστός θεραπευτής και πιστοποιημένος δάσκαλος γιόγκα. “Η πρακτική της γιόγκα κάθε μέρα θα μειώσει το άγχος επειδή μένετε συγκεντρωμένοι μόνο σε αυτή τη στιγμή που είναι μπροστά σας.”, κάνοντας focus στην αναπνοή και τις κινήσεις σας, κάτι που εμποδίζει τη σκέψη σας από το να ασκεί οποιονδήποτε έλεγχο στο σώμα.

read more

Fitness

Λάστιχα αντοχής: Εύκολες ασκήσεις για όλους

Published

on

By

Γράφει η fitness trainer Σοφία Περδίκη

Στο παρελθόν, τα λάστιχα αντοχής ήταν παρεξηγημένα γιατί τα χρησιμοποιούσαν μεσήλικες γυναίκες σε προγράμματα  αερόμπικ με μικρές αντιστάσεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι κακό με αυτό, η αλήθεια είναι ότι τα λάστιχα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προγράμματα δύναμης καθώς και αντοχής με θεαματικά αποτελέσματα.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ένα από τα πλεονεκτήματα των λάστιχων αντοχής είναι ότι η πραγματική αντίσταση διατηρείται σε κάθε τμήμα μιας κίνησης και αυτό μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα της άσκησης. Στην προπόνηση αντοχής, οι μύες εμποδίζονται από το «μέγιστο όριο», αλλά ενεργοποιούνται πλήρως σε όλο το ομόκεντρο και στο έκκεντρο μέρος μιας άσκησης. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερο εύρος κίνησης, μεγαλύερη συνολική δύναμη, ολική καύση, ακόμα και καρδιοαναπνευστική τόνωση (cardio) αν κάνουμε διαλειμματικές

read more: ygeiamou.gr

Continue Reading

Fitness

Πας γυμναστήριο αλλά δεν βλέπεις αποτέλεσμα; Πέντε λάθη που ίσως κάνεις

Published

on

By

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων σε κάθε γυμναστήριο: Εκείνοι που έχουν μια αιώνια συνδρομή και δεν πηγαίνουν ποτέ ξανά μετά την πρώτη τους επίσκεψη και εκείνοι που έχουν κλείσει μέχρι και τρίωρο πάνω σε ένα διάδρομο, ένα ελλειπτικό, κάτω από τα βάρη. Ακόμα και αν ανήκεις στη μέση λύση, όπου πηγαίνεις συχνά – πυκνά στο γυμναστήριο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις (καμπανάκια κινδύνου) που μαρτυρούν ότι χάνεις τον χρόνο σου εκεί, αφού ουσιαστικά αποτελέσματα δεν βλέπεις εδώ και καιρό. Πριν προλάβεις να κατηγορήσεις το γυμναστήριο, ότι δεν κάνει σωστά την δουλειά του ή αδικήσεις τον εαυτό του, πιστεύοντας ότι δεν προσπαθείς αρκετά. Διάβασε παρακάτω τι αποκαλύπτει ο Daine McDonald, εκπαιδευτής personal trainer και ιδρυτής του “Clean Health Fitness Institute“.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Continue Reading

Fitness

Έναρξη των τμημάτων Γυμναστικής Ενηλίκων της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Published

on

By

Στις 15 Ιουνίου «αυλαία» για τη Σχολή Μπαλέτου

Μετά από μια μακράν περίοδο αναστολής λειτουργίας, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της COVID-19, ξεκινά την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021 η λειτουργία των τμημάτων Γυμναστικής Ενηλίκων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.).

Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις οι σχολές χορού ανά την Ελλάδα αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Ιουνίου 2021.

Η δύσκολη περίοδος που διανύσαμε και η πρωτόγνωρη καθημερινότητα που βιώσαμε λόγω της πανδημίας, μας κράτησαν μακριά από τους χώρους άθλησης κι εκγύμνασης. Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την ελευθερία ανοίγοντας το Γυμναστήριο Ενηλίκων, με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Την εκγύμναση ενηλίκων θα αναλάβει η γυμνάστρια Φωτεινή Γηρούση, η οποία θα φροντίσει ώστε όλα τα μέτρα προστασίας καθώς και οι κανόνες υγιεινής να τηρούνται σχολαστικά για την ασφάλεια όλων.

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.)

κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη, με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων δήλωσε: «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους ξεκινούμε τα τμήματα γυμναστικής ενηλίκων και διαβεβαιώνουμε ότι η ασφάλεια και η υγεία των μελών μας είναι το πρώτιστο μέλημά μας. Τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και λαμβάνουμε όλα τα σχετικά μέτρα σχολαστικά. Προσαρμόζουμε την καθημερινότητά μας στα νέα δεδομένα, αλλά δεν αφήνουμε την πανδημία να σταθεί εμπόδιο στην άσκηση που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο σώμα και στην ψυχική υγεία μας. Όλοι μαζί με υπομονή, προσοχή και υπακοή στις συστάσεις των ειδικών θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να συνεχίσουμε τη ζωή και τις δραστηριότητές μας.»

Τέλος να αναφερθεί ότι για το Γυμναστήριο Ενηλίκων η συνδρομή είναι στα 15 Ευρώ μηνιαίως.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση τμημάτων καθημερινά 10πμ με 1μμ. στο τηλέφωνο 2321068900.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)