Connect with us

Food

Vegan μπριζόλες από 3d εκτυπωτή – Ο βραβευμένος Marco Pierre White έκανε πάλι το θαύμα του

Published

on

O Marco Pierre White, ο πρώτος βρετανός σεφ που έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin -σε ηλικία μόλις 33 ετών-, έκανε πάλι το θαύμα του.

Ο γοητευτικός ζεν πρεμιέ που έχει μαγέψει τους φίλους της μοντέρνας γαστρονομίας συνεχώς μας εκπλήσσει. Το 2018 δήλωσε ότι απορρίπτει τον οδηγό Michelin και ακολουθεί νέες πρωτοποριακές τάσεις στην μαγειρική.

Αυτή τη φορά παρουσίασε vegan μπριζόλες που έχουν ετοιμαστεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της vegan μπριζόλας είναι σόγια, ρεβίθια, αρακάς, παντζάρι και βούτυρο καρύδας. Το vegan προϊόν θα πωλείται 20-30 λίρες Αγγλίας, όσο περίπου πωλούνται και οι κανονικές μπριζόλες.

read more in.gr

Food

Πλήρες μενού για το κυριακάτικο τραπέζι

Published

on

By

Το κυριακάτικο τραπέζι μπορεί να σημαίνει πολλά και διαφορετικά πράγματα για τον καθένα, ανάλογα με τις ιδιαίτερες καταβολές του. Όμως, κοινό σημείο αναφοράς για όλους είναι το φαγητό που θα γεμίσει αυτό το τραπέζι, το οποίο μάλιστα έρχεται να ταιριάξει με την ανάλογη σπιτική ατμόσφαιρα. Πρέπει να είναι αρκετά προσεγμένο για να ξεφεύγει από την καθημερινότητα, αλλά χωρίς επιτήδευση που θα σε κουράσει και θα σε βγάλει από την ηρεμία της μέρας.


Δύο σεφ που γνωρίζουν καλά τους γευστικούς κώδικες, ο executive chef του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens Σάκης Βενέτης και ο pastry chef του ίδιου ξενοδοχείου Βαγγέλης Αλούπης, μας κάνουν μια ελκυστική πρόταση για ένα κυριακάτικο γεύμα πέντε πιάτων που θα σε κάνει να περιμένεις με ακόμα μεγαλύτερη προσμονή τη μέρα που θα μαγειρέψεις για τα αγαπημένα σου πρόσωπα και θα μοιραστείς μαζί τους τις σκέψεις σου γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι.

READ MORE www.lifo.gr

Continue Reading

Food

Το ελληνικό γιαούρτι «κατακτά» τους Γερμανούς

Published

on

By

Αύξηση 21% στις ελληνικές εξαγωγές στην πενταετία σε μια αγορά όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση αγγίζει τα 15 κιλά τον χρόνο

Τρέχει… το ελληνικό γιαούρτι στη γερμανική αγορά, με τις ελληνικές εξαγωγές να παρουσιάζουν αύξηση 21% την τελευταία πενταετία. Μάλιστα σε μια αγορά όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση αγγίζει τα 15 κιλά τον χρόνο, τα περιθώρια ανάπτυξης παραμένουν σημαντικά, παρά τα προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις από «απομιμήσεις».

Το ελληνικό γιαούρτι είναι ένα από τα σημαντικότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, χάρη και στη στροφή των καταναλωτών στην υγιεινή διατροφή. Σύμφωνα με στοιχεία της συμβουλευτικής εταιρείας Mordor Intelligence, η ευρωπαϊκή αγορά του ελληνικού ή «ελληνικού τύπου» γιαουρτιού εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται έως το 2024 με ετήσιο ρυθμό 8%, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με στοιχεία της Euromonitor οι πωλήσεις προϊόντων γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση εκτιμώνται ότι θα αγγίξουν τα 3 δισ. ευρώ το 2023.

Δήμητρα Σκούφου / read more in.gr

Continue Reading

Food

Κέικ καρότου με στέβια

Published

on

By

Το κέικ είναι μια εύκολη λύση για να υπάρχει πάντα κάτι γλυκό στο σπίτι. Επίσης το προτιμούν τα παιδιά σαν σνακ στο σχολείο. Υπάρχει όμως μια πιο Healthy εκδοχή του… Η συνταγή του Πιερή Παναγή, κέικ καρότου με στέβια θα σας ενθουσιάσει!!!

Συστατικά
3 αυγά
3 κουταλιές (25 γρ.) στέβια
(200 γρ.) ηλιέλαιο
200 γρ. καρότο τριμμένο
1 πράσινο μήλο τριμμένο
(300 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά baking powder
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. κανέλα
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. ινδοκάρυδο
130 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για την κρέμα
500 γρ. μασκαρπόνε
½ κ.γ. κανέλα
12 γρ. στέβια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Γλυκό καρότο
2 καρότα
400 γρ. νερό
Χυμό από ένα πορτοκάλι
12 γρ. στέβια
1 ξύλο κανέλαΒήματα

Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη στέβια μέχρι να αφρατέψουν. Αφού περάσουν 5’ προσθέτετε το ηλιέλαιο και χτυπάτε για ακόμα λίγο. Στο ίδιο μίγμα βάζετε το καρότο και το μήλο. Αφήνετε για λίγο στην άκρη.

Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το BP, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις σταφίδες, τα καρύδια και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μαζί τα δυο μίγματα. Μεταφέρετε το μίγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, την οποία έχετε βουτυρώσει προηγουμένως. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 45-50 λεπτά.

Φτιάχνετε το κρέμα για την επικάλυψη. Ανακατεύετε το μασκαρπόνε μαζί με την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το στέβια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Κόβετε σε φλοίδες τα καρότα χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο που αφαιρείτε τη φλούδα της πατάτας. Ζεσταίνετε το νερό μαζί με την κανέλα, το στέβια και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτετε τις φλοίδες και κατεβάζετε απ’ τη φωτιά μέχρι να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.

Για περισσότερες συνταγές μπες στο xrysessyntages.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)