Connect with us

Family

Όταν το παιδί έχει άγχος για το σχολείο

Published

on

Όλοι οι γονείς θέλουμε τα παιδιά μας να επιστρέφουν χαρούμενα από το σχολείο και να μας μιλούν γεμάτα ενθουσιασμό για την ημέρα τους, όμως αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ο αποχωρισμός και η προσαρμογή μπορεί να δυσκολεύουν περισσότερο κάποια παιδιά, ειδικά μετά από μια περίοδο που έχουν συνηθίσει να περνούν τις ημέρες τους στη θαλπωρή του σπιτιού.

Επειδή συχνά τα μικρά παιδιά δεν έχουν αναπτύξει ένα λεξιλόγιο κατάλληλο ώστε να εκφράσουν καλά τα συναισθήματά τους, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι το παιδί μας έχει άγχος για το σχολείο. Ωστόσο, με τον τρόπο τους τα παιδιά μάς δείχνουν όσα νιώθουν.

Τα σημάδια ότι το παιδί έχει άγχος για το σχολείο

*Είναι απόμακρο

*Παρουσιάζει διαφορετική συμπεριφορά

*Είναι αδιάλλακτο

*Δεν θέλει να αλληλεπιδρά με άλλα άτομα

*Είναι προσκολλημένο σε εμάς

*Θέλει συνεχώς μαζί του το μεταβατικό του αντικείμενο

*Παραπονιέται για αδιαθεσία

*Αρνείται να πάει στο σχολείο και ξεσπάει σε κλάματα

Τι μπορούμε να κάνουμε ως γονείς

Το σχολείο απομακρύνει το παιδί από την οικογένειά του και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για το μικρό μας, το οποίο αισθάνεται ότι χάνει τη σύνδεση μαζί μας. Ως γονείς, οφείλουμε να βοηθήσουμε το παιδί να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση.

*Περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί του

Ειδικά κατά τις μεταβατικές περιόδους είναι σημαντικό να περνάμε χρόνο με το παιδί. Αφιερώνουμε λοιπόν μισή ώρα κάθε ημέρα για να παίξουμε με το παιδί ό,τι αυτό θέλει. Και, δεδομένου ότι το παιχνίδι είναι η γλώσσα του παιδιού, μπορεί ενώ παίζουμε να εκφράσει καλύτερα τα όσα νιώθει, ακόμη και μέσω της επιλογής παιχνιδιών που θα κάνει.

*Το ακούμε

Τα δάκρυα είναι ένας τρόπος ανακούφισης και έκφρασης για το παιδί. Ενώ κλαίει μπορεί να μας πει με άμεσο τρόπο όσα το ενοχλούν και εμείς έχουμε την ευκαιρία να του προσφέρουμε άφθονο χρόνο και άφθονη υποστήριξη, ώστε να το βοηθήσουμε.

*Διευκολύνουμε το πρωινό ξύπνημα

Εάν το παιδί δυσκολεύεται να ετοιμαστεί το πρωί, δοκιμάζουμε να το ξυπνήσουμε 10 λεπτά νωρίτερα ώστε να ετοιμαστεί πιο χαλαρά και να έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του. Επίσης, φροντίζουμε να πέφτει για ύπνο νωρίς προκειμένου να ξεκουράζεται επαρκώς.

*Το διασκεδάζουμε

Το γέλιο συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφιση από το άγχος. Προσπαθούμε λοιπόν να κάνουμε την κατάσταση πιο ευχάριστη και… παιχνιδιάρικη ήδη από την πρωινή προετοιμασία του παιδιού για το σχολείο. Μετά το σχολείο, ο μαξιλαροπόλεμος, το κυνήγι θησαυρού και το κρυφτό μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση του παιδιού.

*Σε περίπτωση που το άγχος καταβάλλει το παιδί και δυσκολεύει την καθημερινότητά του, καλό είναι να απευθυνθούμε σε έναν παιδοψυχολόγο

Πηγή: imommy.gr

Family

Εκδοση διαζυγίου: Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο για την επιμέλεια των παιδιών

Published

on

By

Η συμφωνία λύσης του γάμου στο εξής θα γίνεται ηλεκτρονικά, υπό τον βασικό όρο ότι η απόφαση θα είναι συναινετική.

Στην ψηφιακή εποχή περνούν τα συναινετικά διαζύγια, με βάση διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, το οποίο θα παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, και φέρνει σημαντικές αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο ύστερα από τέσσερις δεκαετίες

Σύμφωνα με το εν λόγω νομοσχέδιο, μετά την έκδοση του διαζυγίου, που μπορεί να γίνει ακόμη και ηλεκτρονικά πλέον,  οι γονείς σε περίπτωση που διαφωνούν για τα θέματα που αφορούν το ανήλικο παιδί θα  καταφεύγουν αρχικά σε  διαμεσολαβητή  και σε περίπτωση που  δεν βρεθεί λύση, τότε θα επιλαμβάνονται τα δικαστήρια.

Σε άλλο σημείο  το νομοσχέδιο προβλέπει  ότι πριν από κάθε απόφαση που θα αφορά τη γονική μέριμνα, το δικαστήριο μπορεί να ζητήσει την γνώμη του παιδιού, ενώ οι υποθέσεις αυτές θα εκδικάζονται πλέον από δικαστές οι οποίοι θα έχουν περάσει πρώτα από ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Ακόμη, αναφέρει το νομοσχέδιο  ότι κάθε απόφαση των γονέων σχετικά με την άσκηση της γονικής μέριμνας πρέπει να αποβλέπει στο συμφέρον του παιδιού. Και το δικαστήριο θα πρέπει να σέβεται την ισότητα μεταξύ των γονέων και να μην κάνει διακρίσεις εξαιτίας ιδίως του φύλου, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της φυλής, της γλώσσας, της θρησκείας, των πολιτικών ή όποιων άλλων πεποιθήσεων, του γονέα. Μάλιστα, αναφέρεται  ότι «ανάλογα με την ωριμότητα του τέκνου πρέπει να ζητείται και να συνεκτιμάται η γνώμη του, πριν από κάθε απόφαση σχετική με τη γονική μέριμνα και τα συμφέροντά του, εφόσον η γνώμη του τέκνου κριθεί από το δικαστήριο ότι δεν αποτελεί προϊόν καθοδήγησης ή υποβολής».

Στα άρθρα 6 και 15   ορίζεται ότι σε περίπτωση διαφωνίας κατά την άσκηση της γονικής μέριμνας «οι γονείς υποχρεούνται να καταβάλλουν προσπάθεια για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, προσφεύγοντας, εάν είναι απαραίτητο, σε διαμεσολάβηση». Αν όμως διαφωνούν και «το συμφέρον του τέκνου επιβάλλει να ληφθεί απόφαση, αποφασίζει το δικαστήριο», ενώ ο ορισμός του διαμεσολαβητή από το δικαστήριο θα γίνεται από ειδικό «μητρώο οικογενειακών διαμεσολαβητών».

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr

Continue Reading

Family

CSI Institute: ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ!!

Published

on

By

ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ

Το να είναι κάποιος γονέας περιλαμβάνει πολλές ευθύνες και πολλά άγχη, καθώς στην σημερινή εποχή του ίντερνετ, όλα είναι πιθανά και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πάντα τι κάνει το παιδί μας στο διαδίκτυο, όταν δεν είμαστε εμείς παρόντες, επιβλέποντας με ποιόν συνομιλεί το παιδί μας.

Το CSI Institute και μέσω του κ. Σφακιανάκη , μας δείχνει τους τρόπους προστασίας των παιδιών μας από τους παιδόφιλους.

ΠΩΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ και ΤΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΛΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ!!!

Δείτε το βίντεο εδώ

Continue Reading

Family

Τα πρωτότοκα παιδιά κρύβουν μέσα τους τεράστια δύναμη

Published

on

By

Γιοβάννα Κοντονικολάου, pillowfights.gr

Aν μπορούσε να γραφτεί το όνομά τους δίπλα σε μια λέξη, θα πήγαινε και θα κολλούσε στην “προσδοκία”

Aν μπορούσε να γραφτεί το όνομά τους δίπλα σε μια λέξη, θα πήγαινε και θα κολλούσε στην “προσδοκία”. Γιατί η προσδοκία, τυλίγει αυτά τα παιδιά από την ώρα που γεννιούνται και δεν τα αφήνει ποτέ να περπατήσουν χωρίς να τα καλύπτει η σκιά της.

Έχουν μάθει να περπατούν περήφανα με το κεφάλι όρθιο στους ώμους κι ας τρέμει από μέσα κάθε χιλιοστό τους. Δε θα το δείξουν, έχουν εκπαιδευτεί καλά, βλέπεις οι συναναστροφές τους ήταν πάντα με τους «μεγάλους» και άκουγαν ενήλικες συζητήσεις αντί για αδελφικά γέλια, όταν έπαιζαν με τα παιχνίδια τους.

Διαβάστε περισσότερα στο themamagers.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)