Connect with us

NEWS

Ανακοίνωση του Δήμου Σερρών για το τραγικό συμβάν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Published

on

Δεν υπάρχουν λόγια ικανά να περιγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας της απώλειας του μαθητή της Στ´ Τάξης από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι μόνο στην οικογένεια του αδικοχαμένου αυτού παιδιού, στην οποία εκφράζουμε τα βαθύτερα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο.

Στους δύο μαθητές μας, που τραυματίστηκαν ευχόμαστε πλήρη και ταχεία ανάρρωση.

Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε, με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, στη διαλεύκανση κάθε πτυχής του δυστυχήματος, που δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά.

Ήδη, οι αρμόδιες αρχές διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση των αιτιών και την απόδοση των ευθυνών.

Εξαιτίας της ανείπωτης αυτής τραγωδίας, σε ένδειξη πένθους, ο Δήμος Σερρών αναστέλλει τις επόμενες ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Σερρών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την ημέρα της κηδείας.

Το 9ο, δε, Δημοτικό Σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

NEWS

Αλ. Χρυσάφης: Το 2021 έτος εντάξεων έργων, 2022 και 2023 έτη υλοποίησής τους

Published

on

By

Τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2021 παρουσίασε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023.

Ο κ.Χρυσάφης τόνισε ότι το 2021, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία και η υποστελέχωση του Δήμου, ήταν μία πολύ δημιουργική χρονιά τόσο στον τομέα της υλοποίησης έργων όσο και για την εξασφάλιση πόρων για τη χρηματοδότησή τους.

«Το 2021 ήταν έτος σημαντικών εντάξεων έργων σε ελληνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδοτήσεων αλλά και ωρίμανσης και υποβολής προτάσεων για έργα, που καλύπτουν χρόνιες ανάγκες του Δήμου και των Δημοτών μας.

Αξιοποιήσαμε κάθεευκαιρία για την υποβολή προτάσεων για χρηματοδοτήσεις γιατί το πρώτο μας μέλημα είναι να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ για αυτά που αξίζουν στους συνδημότες μας», επισήμανε ο κ.Χρυσάφης.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι στο τέλος του 2021 το συνολικό ύψος των εντάξεων έργων ανήλθε σε 37,83 εκατ.ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος των προτάσεων που υπέβαλε ο Δήμος Σερρών διαμορφώθηκε στα 71,172 εκατ.ευρώ.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί στον τομέα των χρηματοδοτήσεων έχουμε πετύχει να καταρρίπτουμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Έτσι, φθάσαμε σήμερα, μέσα σε διάστημα τρεισήμισι χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων μας, να έχουμε φέρει στον Δήμο μας χρηματοδοτήσεις 62 εκατ.ευρώ, όσες ήταν οι συνολικές χρηματοδοτήσεις τα προηγούμενα δέκα χρόνια και να αναμένουμε την ένταξη το επόμενο διάστημα νέων έργων ύψους 82,5 εκατ.ευρώ», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Ο Δήμαρχος Σερρών αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν και δρομολογήθηκαν το 2021 για τις παιδικές χαρές, τις αναπλάσεις πλατειών και του κέντρου της πόλης καθώς και των Κοιλάδων των Αγ. Αναργύρων και της Αγ.Βαρβάρας.

Παράλληλα, παρουσίασε τις δράσεις και τα έργα για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου, την αναβάθμιση των αθλητικών και των σχολικών υποδομών, τους ποδηλατόδρομους και το Αυτοκινητοδρόμιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την ενημέρωση και την ωρίμανση του διαγωνισμού αντικατάστασης του οδοφωτισμού με φωτιστικά LED για το σύνολο του Δήμου μέσω Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης(ΣΕΑ – ΣΔΙΤ).

Ο κ.Χρυσάφης χαρακτήρισε το 2021 μία χρονιά ορόσημο για τη ΔΕΥΑΣ  σε ότι αφορά τις εντάξεις έργων ύδρευσης και αποχέτευσης, τα οποία σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η πρωτοφανής στην ιστορία του Δήμου Σερρών χρηματοδότησηαπό το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για έργο ύψους 20,7 εκατ.ευρώ, που περιλαμβάνει:

-50.000 νέα έξυπνα υδρόμετρα,

-Την αντικατάσταση των αγωγών του δικτύου ύδρευσης με νέους, αντικαθιστώντας κατά 100% τα τελευταία τμήματα με αμίαντο με τον Δήμο Σερρών να γίνεται ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά χωρίς σωλήνες αμιάντου.

-Την Ενιαία Διαχείριση Νερού σε Σκούταρι, Κωνσταντινάτο, Αγία Ελένη και Πεπονιά.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ταυτόχρονα με τα μεγάλα έργα δόθηκε έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με παρεμβάσεις στην καθαριότητα, αστικές και φυτοτεχνικές παρεμβάσεις, εξωραϊσμό σημείων στην πόλη και τα χωριά και δράσεις διαχείρισης των αδέσποτων.

«Στον Δήμο Σερρών βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια.

Το 2021είχαμε σε εξέλιξη 20 χλμ αστικής οδοποιίας, ενώ το συνολικό μας πρόγραμμα προβλέπει την ανακατασκευή 45 χλμ αστικού οδικού δικτύου», σημείωσε ο Δήμαρχος Σερρών προσθέτοντας ότι στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ.για έργα αναβάθμισης σε συνολικό μήκος 28 χλμ.

Εξάλλου, το 2021 ο Δήμος Σερρών άπλωσε ένα ολοκληρωμένο κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους ευάλωτους πολίτες, ενώ προχώρησε στην οικονομική ελάφρυνση των Δημοτών μέσω μειώσεων στην τιμή του νερού στα χωριά και την πόλη, καθώς και στα δημοτικά τέλη για τους επαγγελματίες και ειδικές κατηγορίες πληθυσμού.

Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε 54 παρεμβάσεις αντιμετώπισης της πανδημίας, με συνολικό κόστος 2,38 εκατ. ευρώ εκ των οποίων οι 636.698 ήταν ίδια έσοδα του Δήμου.

Η παρουσίαση του απολογισμού ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των δράσεων για τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την ενίσχυση της θεσμικής θέσης του Δήμου.

«Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερο πάθος και αφοσίωση σε έναν αγώνα που αλλάζει τον Δήμο μας.

Το 2023 θα είναι η χρονιά της υλοποίησης των έργων για τα οποία εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση τα προηγούμενα χρόνια της θητείας μας.

Έργα για ένα Αύριο, όπως μας αξίζει», κατέληξε ο Δήμαρχος Σερρών.  

Continue Reading

NEWS

Βραβείο Best City Awards στον Δήμο Σερρών για τα ψηφιακά παιχνίδια της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Published

on

By

Ένα ακόμη βραβείο για τις καινοτόμες δράσεις του κατέκτησε ο Δήμος Σερρών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον πανελλήνιο διαγωνισμό Best City Awards.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Σερρών βραβεύτηκε στην κατηγορία «Ψηφιοποίηση περιεχομένου μουσείων & τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς» για το έργο: «Ψηφιακά παιχνίδια και μουσεία, μέσω γνωστικής και βιωματικής προσέγγισης του  εορτασμού για τα 200 χρόνια του νεότερου ελληνικού βίου».

Το έργο, που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και  υλοποιείται από την Κ.Ε.ΔΗ.Σ,αφοράστη δημιουργία της πρωτότυπης ψηφιακής πλατφόρμας games.kedis.gr με παιχνίδια γνώσεων και παρατήρησηςγια την Ελληνική Επανάστασητου 1821.

«Οι επισκέπτες της πλατφόρμας, είτε από τον υπολογιστή είτε μέσω της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, πλοηγούνται στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και σε ιστορικά γεγονότα, συναντούν και γνωρίζουν τους ήρωες αλλά και τις αξίες και ήθη της πατρίδας μας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σημειώνοντας ότι με τη διάκριση για τα ψηφιακά παιχνίδια ο Δήμος Σερρών φθάνει τα τέσσερα συνολικά βραβεία στον διαγωνισμό Best City Awards τα τελευταία τρία χρόνια.

Αναλυτικά, το 2021 ο Δήμος Σερρών είχε κατακτήσει δύο βραβεία στον συγκεκριμένο διαγωνισμό για τα Κοινόχρηστα Ποδήλατα και για τις Κοινωνικές Δράσεις, που αναπτύσσει, ενώ το 2022 βραβεύτηκε για τον Ψηφιακό Πολιτιστικό Χάρτη που δημιούργησε η Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

«Στον Δήμο Σερρών είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτές τις βραβεύσεις, οι οποίες αποτελούν μία ακόμη αναγνώριση του πολύπλευρου και ποιοτικού έργου που γίνεται από τη Δημοτική μας Αρχή.

Για αυτές τις διακρίσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στον Δήμο Σερρών και στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ. αλλά και σε όσους εργάστηκαν και εργάζονται για να βρίσκεται ο Δήμος μας στην πρωτοπορία», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη η οποία παρέλαβε το βραβείο κατά την τελετή απονομής των Best City Awards που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στην Τεχνόπολη στην Αθήνα δήλωσε:

«Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, δημιούργησε μία σειρά παιδαγωγικών και παράλληλα ψυχαγωγικών παιχνιδιών με στόχο την ανάδειξη της σπουδαίας αυτής περιόδου για το έθνος, τον αντίκτυπο που είχε στη μετέπειτα πορεία του Ελληνικού κράτους, καθώς και τη διαπαιδαγώγηση των νέων στα εξαιρετικής σημασίας γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης για την απελευθέρωση. Πρόκειται για ένα διαδραστικό περιβάλλον, που φιλοξενεί την ιστορία του τόπου μας».

Η σειρά των ψηφιακών παιχνιδιών  περιλαμβάνει πέντε αυτοτελή παιχνίδια με ξεχωριστό concept το καθένα. Πρόκειται για παιχνίδια γνώσεων, παρατήρησης, συσχετισμού, τα οποία επιδιώκουν να διεγείρουν το ενδιαφέρον των μαθητών-παικτών, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να τους διαπαιδαγωγήσουν.

Continue Reading

NEWS

Δήμος Σερρών: Στη γραμμή της εκκίνησης δύο νέα υπαίθρια γήπεδα καλαθοσφαίρισης στη Σιγής

Published

on

By

Τη σύμβαση για τη δημιουργία δύο νέων υπαίθριων γηπέδων καλαθοσφαίρισης στην περιοχή της Σιγής υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο ανάδοχος Δημήτρης Καριώτης.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 248.884 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Αλληλεγγύης και προβλέπει την κατασκευή δύο νέων γηπέδων καλαθοσφαίρισης συνολικού εμβαδού περίπου 1.000 τμ δίπλα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο σε κοινόχρηστο χώρο, χαρακτηρισμένο για χρήσεις αθλητισμού από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Σερρών.

«Με το έργο αυτό απαντάμε στις ανάγκες για σύγχρονους οργανωμένους χώρους υπαίθριας άθλησης στην περιοχή της Σιγής.

Ταυτόχρονα, έχουμε σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έργων για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στη συγκεκριμένη περιοχή», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Όπως γνωστοποίησε ο κ.Χρυσάφης, αρχίζει τις επόμενες ημέρες το μεγάλο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1,32 εκατ.ευρώ που αφορά διανοίξεις οδών, την πεζοδρόμηση μπροστά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και εργασίες ασφαλτοστρώσεων, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα, στη συγκεκριμένη περιοχή αρχίζει σύντομα η δημιουργία της παιδικής χαράς στην οδό Νέα Ζίχνης, ενώ θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα και σε δύο πάρκα στην περιοχή της εκκλησίας του Αγ. Σπυρίδωνος και πλησίον της γέφυρας της Σιγής.

Ο κ.Χρυσάφης αναφέρθηκε ακόμη στο συνολικό έργο αναβάθμισης και δημιουργίας πέντε νέων γηπέδων καλαθοσφαίρισης και τριών νέων υπαίθριων χώρων άθλησης και αναψυχής στον Δήμο Σερρών.

Συγκεκριμένα, μέχρι την άνοιξη του 2023 θα ολοκληρωθούν τα τρία νέα γήπεδα καλαθοσφαίρισης στο Αθλητικό Πάρκο Ομονοίας και η αναβάθμιση των δύο υφιστάμενων.

Επίσης, αρχίζουν άμεσα τα έργα για τη δημιουργία τριών νέων υπαίθριων χώρων άθλησης ενηλίκων με όργανα εκγύμνασης, τα οποία θα γίνουν στο Αθλητικό Πάρκο Ομονοίας, στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων και στον Άγιο Ιωάννη, ενώ παράλληλα, ολοκληρώνεται το υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης στον Αγ. Ιωάννη.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)