Connect with us

Events

Τρεις νέες κοινωνικές δράσεις από τον Δήμο Σερρών για τη στήριξη των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα

Published

on

Νέες κοινωνικές δράσεις για τη στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων υλοποιεί ο Δήμος Σερρών ενισχύοντας τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών από την πρώτη στιγμή της γέννησης τους μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Τα τρία νέα προγράμματα που απευθύνονται στις οικογένειες με νεογνά, μαθητές και φοιτητές ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σήμερα, Δευτέρα 29 Αυγούστου τονίζοντας ότι πρώτο μέλημα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η στήριξη της οικογένειας, του βασικού πυρήνα της κοινωνίας μας ειδικά σε μία περίοδο όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων και δημογραφικής κρίσης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί παρουσιάζουμε σήμερα τρεις κοινωνικές δράσεις με τις οποίες γίνεται πραγματικότητα μία δέσμευση την οποία ως “Συμμαχία Σερραίων” είχαμε αναλάβει προεκλογικά υλοποιώντας τον στόχο μας για έναν αλληλέγγυο Δήμο.

Οι δράσεις αυτές ισχυροποιούν περαιτέρω το ευρύ δίχτυ κοινωνικής προστασίας που έχουμε δημιουργήσει από την αρχή της θητείας μας μέσα από μέτρα ανακούφισης των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, τη σύσταση νέων κοινωνικών δομών και την ενίσχυση των υφιστάμενων, ώστε να μην μείνει κανείς μόνος του στην κρίση», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης συγχαίροντας όλους τους ανθρώπους στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σερρών και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Σωτηρία Πάνου για το εξαιρετικό έργο που προσφέρουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Σερρών μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας προχωρά στις εξής δράσεις:

1. Πρόγραμμα «Στηρίζω τα Νεογνά» με την παροχή διατακτικών επιταγών 500 ευρώ στις άπορες οικογένειες με νεογνά έως 12 μηνών αποκλειστικά για την αγορά βρεφικών ειδών.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας έχει ξεκινήσει ήδη και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

2. Πρόγραμμα «Τσάντα του μαθητή» με την παροχή διατακτικών επιταγών 150 ευρώ σε παιδιά άπορων οικογενειών για την αγορά των αναγκαίων σχολικών ειδών.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 5 έως 20 Σεπτεμβρίου στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας.

3. Πρόγραμμα «Στηρίζω τον φοιτητή» για την ενίσχυση των Σερραίων φοιτητών από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις για την αγορά φοιτητικού εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σερρών θα παρέχει στους φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια διατακτικές επιταγές των 1.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 20 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου τόνισε ότι από τις τρεις δράσεις θα ενισχυθούν στη διετία συνολικά 130 οικογένειες σημειώνοντας ότι το πλέγμα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Σερρών ενισχύεται και εμπλουτίζεται συνεχώς.

Events

Συζήτηση για την Κοινωνική Οικονομία

Published

on

By

Την Τρίτη, 22 Νοε 2022, στις 17.00, στην Οινούσα, Σερρών, στον φιλόξενο χώρο του Μπακάλικου, Ουζερί, Καφέ «Δερβέσιανη» η κα Μαρία Θεοδωράκη και ο κ Πασχάλης Πανταζής προσκαλούν όλους σε συζήτηση για την «Κοινωνική Οικονομία» με εισηγητή τον κ Δημήτριο Μιχαηλίδη (ΑγροΝέα, AgroBus) συγγραφέα του βιβλίου «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία», ISBN 978-618-84431-1-2, Εκδόσεις ΣΤΕΝΤΩΡΑΣ.

Από τα τρία συστήματα οικονομικής διαχείρισης, η (1) ΔΗΜΟΣΙΑ Οικονομική αντλεί πόρους από την εξουσία για να ικανοποιήσει την κοινωνία, η (2) ΙΔΙΩΤΙΚΗ Οικονομική αντλεί πόρους από τα κεφάλαια των επενδυτών για να κερδίσει κυρίως χρήματα και η (3) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Οικονομία αντλεί πόρους από τα μέλη της για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των μελών της.

Οι επιχειρήσεις της Κοινωνικής Οικονομίας παρουσιάζονται κυρίως με την μορφή των Συνεργατισμών (συνεταιρισμών), των Ιδρυμάτων, των Αλληλόχρεων Κεφαλαίων και των Ηθικών Τραπεζών.

Οι Συνεταιρισμοί στην Ελλάδα έχουν κυρίως τρείς μορφές, 1. Παραγωγικοί Συνεταιρισμοί (όπως είναι οι Αγροτικοί), 2. Αστικοί Συνεταιρισμοί (κυρίως Καταναλωτικοί, Προμηθευτικοί, Πιστωτικοί, Προμηθευτικοί, Οικοδομικοί κλπ) και 3. Εργατικοί Συνεταιρισμοί (όπως είναι ΚοινΣΕπ, ΚοιΣΠΕ, ΣυνΕρ κλπ), καθώς και μικτές μορφές συνδυασμού αυτών, όπως είναι ΚΥΓΕΩ-CSA (Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία).

Το «συνωμοσιολογικό ΚΕΝΟ» της πληροφόρησης για την Κοινωνική Οικονομία θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν οι ίδιοι οι πολίτες, με καλές πρακτικές από άλλα μέρη της Ελλάδος, και με πληροφορίες από άλλα κράτη.

Οι υπεξαιρούντες την κρατική εξουσία (Δημόσιοι Υπάλληλοι) και οι ιδιοτελείς κερδοσκόποι «επενδυτές» έχουν αποτύχει, και αυτό έχει γίνει εμφανές τα τελευταία χρόνια. Πρέπει πλέον οι ίδιοι οι πολίτες να ενημερωθούν για καλές πρακτικές που ακολουθήθηκαν σε άλλα κράτη ή ακόμα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους και να επιβιώσουν ως πολίτες και ως κοινωνικό σύνολο.

Σήμερα που το κράτος δεν έχει επαρκή χρήματα, και δεν μπορεί να αντλήσει περισσότερα με φορολογία, για να κάνει άφθονες προσλήψεις, και οι κερδοσκόποι ιδιώτες «επενδυτές» δεν βλέπουν πιθανότητα αρκετών κερδών, για να έχουν κίνητρο προσλήψεων σε κάποιες δραστηριότητες, ΜΟΝΟ οι ίδιοι οι πολίτες διαχειριζόμενοι σωστά τα υπάρχοντα εργαλεία, όπως οι δομές της Κοινωνικής Οικονομίας, μπορούν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους.

Στην «Δερβέσιανη» της Μαρίας και του Πασχάλη στο χωριό Οινούσα Σερρών με την ανοικτή πρόσκληση για την Κοινωνική Οικονομία ελπίζεται ότι θα γίνει μια εποικοδομητική ενδιαφέρουσα συζήτηση την Τρίτη, 22 Νοε 2022, στις 17.00. Πληρ: Μαρία Θεοδωράκη, 6973078734.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝέα, AgroBus

Continue Reading

Events

Δωρεάν μετρήσεις σακχαρώδους διαβήτη στην Πλατεία Ελευθερίας

Published

on

By

Η Λέσχη Λάιονς Σέρρες Στρυμονιάς πραγματοποιεί δωρεάν μετρήσεις σακχαρώδους διαβήτη, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, στην πλατεία Ελευθερίας, από τις 10.30 πμ μέχρι τη 1:00 μμ.

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από τη φυσίατρο κα Μαρία Παπαδοπούλου, με την αρωγή νοσηλεύτριας.

Παράλληλα, θα διανεμηθεί ενημερωτικό έντυπο σχετικά με τον διαβήτη και την πρόληψή του.

Κατόπιν συνεννόησης με την Αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Σωτηρία Πάνου, ο Δήμος Σερρών θα καταγράψει όσους εξεταστούν, εφόσον το επιθυμούν βέβαια, ώστε να έχουν δικαίωμα εγγραφής στο ΚΕΠ Υγείας.

Η εγγραφή εκεί επιτρέπει τη δωρεάν συμμετοχή στις προληπτικές εξετάσεις υγείας, που διενεργούνται περιοδικά από το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών.

Continue Reading

Events

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑΣ 1ος ΚΥΚΛΟΣ “Η ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ”

Published

on

By

Η σχολή χορού Shock Troopers σε συνεργασία με τις ψυχολόγους Καλλισθένη Δεμιρτζή και Κωνσταντίνα Γρέδη σας προσκαλούν στον 1ο κύκλο απο τα Σεμινάρια Αυτοφροντίδας με τίτλο “Η ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ”

Ημερομηνίες :

20 και 27 Νοεμβρίου 2022 & Ώρα 17:00- 20:00 μμ
(Ώρα προέλευσης 16:45)

Τόπος Διεξαγωγής:

Σχολή Χορού Shock Troopers , Δυτικής Θράκης 14, Σέρρες

Περιγραφη:

Τι εννοούμε όταν λέμε “η Ειρήνη Μέσα μου; “
Είναι η βάση που επιτρέπει:
1) την ατομική χαρά και ικανοποίηση
2) την ανάπτυξη της δημιουργικότητας
3) την βελτίωση των σχέσεων με τους άλλους
4) την διαχείριση δύσκολων καταστάσεων

Πως γίνετε και πετυχαίνω την εσωτερική ειρήνη και να την διατηρήσω;

Το σεμινάριο δημιουργεί το πλαίσιο ώστε να γνωρίσω
1) Τι με αναστατώνει και τι προκαλεί ταραχή μέσα μου
2) Πως θα είμαι με εσωτερική ειρήνη
3) Ποιές μεθόδους και εργαλεία οδηγούν σε αυτήν

Ο εαυτός και η ζωή μου είναι ατομική μου ευθύνη

Κόστος: 60 ευρώ (τις 2 μέρες) ,

ΠΡΟΣΦΟΡΑ EARLY BIRD ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/11/22
50 ευρώ
(τις 2 μέρες),

ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιορισμένος αριθμός ατόμων

Οι συμμετέχοντες προτείνετε να έρθουν άνετα ντυμένοι.


Δηλώσεις Συμμετοχής- Επικοινωνία:
Ατματζίδης Χρήστος Τηλ. 697 364 9232

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)