Connect with us

Woman

Πώς να βάλεις όρια στη δουλειά για να νιώθεις άνθρωπος και όχι ρομπότ

Published

on

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

O καθορισμός ορίων στο επαγγελματικό περιβάλλον, είναι επιτακτική ανάγκη. Όμως, όπως ήδη μπορεί να ξέρεις, αυτό είναι κάτι που συχνά είναι πιο εύκολο να πεις, παρά να εφαρμόσεις. Πώς μπορείς να ανακτήσεις λοιπόν την ισορροπία στη δουλειά;

Πώς να βάλεις υγιή όρια στη δουλειά 

Πολλοί μπορεί να γνωρίζουν θεωρητικά τη σημασία των ορίων, αλλά πρακτικά να δυσκολεύονται να τα εφαρμόσουν ή να τα θέσουν. Μπορείς να σκεφτείς τα όρια ως μια γραμμή ή «τοίχο», που χρησιμοποιείται για να κρατήσει τρίτους εκτός. Ωστόσο, τα όρια δεν είναι άκαμπτες γραμμές, οι οποίες χαράσσονται στην άμμο και μπορούν όλοι να διακρίνουν. Τα όρια, είναι ένας τρόπος να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Όταν κατανοήσεις πώς να θέσεις και να διατηρήσεις υγιή όρια, μπορείς να αποφύγεις τα συναισθήματα αγανάκτησης, απογοήτευσης και θυμού που συσσωρεύονται όταν τα όρια σου παραβιάζονται. Ένα από τα κατεξοχήν περιβάλλοντα που αυτό μπορεί να συμβαίνει, ειδικά για τις γυναίκες, είναι το επαγγελματικό.

READ MORE: LADYLIKE.GR

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman

ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ: εργασίες τον Μάη

Published

on

By

Ο Μάιος είναι κρίσιμος μήνας για τις γεωργικές παραγωγές γιατί μπορεί να βρέξει πολύ ή να κάνει χαλάζι, έχει όμως και  πολλές εργασίες για τον κήπο.

Τι σπέρνουμε:

Καλαμπόκια, φασόλια, μπάμιες, ηλιόσπορους, καρπούζια, πεπόνια, ρόκα και πατάτες στη Β. Ελλάδα. Μπορούμε να σπείρουμε για να έχουμε πιο όψιμα: ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες.

Τι μεταφυτεύουμε:

Ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγγούρια, κολοκύθια, πεπόνια, καρπούζια.

Τι λουλούδια φυτεύουμε:

Βασιλικούς, καλέντουλες, κατιφέδες για τη φυτοπροστασία των λαχανικών μας.

Τι υποστυλώσουμε:

 Ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές και μελιτζάνες

Τι σπόρους μαζεύουμε:

Σπόρους από τα μαρούλια, τα μπρόκολα, τα κουνουπίδια τις μάπες, τον αρακά, τα κουκιά μας.

Τους στεγνώνουμε στον ίσκιο και τους αποθηκεύουμε για τον επόμενο χρόνου.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

• Αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό και το ράντισμα οικοπέδων και αγροτεμαχίων από μεγάλα χόρτα, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
• Με ειδικά εργαλεία κόβουμε και κλαδεύουμε, με ασφάλεια, τα ψηλά δέντρα που έχουν ξεραθεί ή εμποδίζουν τον εξωτερικό σας χώρο.
• Φροντίζουμε για την εγκατάσταση του αυτόματου ποτίσματος, για να διατηρηθεί σωστά ο κήπος σας.
• Τοποθετούμε γκαζόν, είτε με σπορά είτε με έτοιμο χλοοτάπητα, που θα δώσει στο χώρο μοναδική αισθητική.

follow us on facebook instagram

Continue Reading

Woman

Σεξουαλική παρενόχληση: Η νέα καμπάνια για τη συναίνεση που θα σε κάνει να πεις «με ενοχλείς»

Published

on

By

Η καμπάνια #me_enoxleis κλείνει το μάτι σε εκείνα τα άτομα που δεν εξασκούν τη συναίνεση επιζητώντας να συμβάλλουμε θετικά στην εξοικείωσή τους με καλές πρακτικές.

Πώς θα ήταν η μέρα σου ή και ο κόσμος σου, αν ό,τι σε ενοχλούσε μπορούσες να το πεις; Τι θα άλλαζε στην καθημερινότητα σου αν σε όλες τις παραβιαστικές συμπεριφορές που δέχεσαι μπορούσες να βροντοφωνάξεις #me_enoxleis;

Τα τελευταία δύο χρόνια το Genderhood υλοποίησε εκπαιδεύσεις βιωματικής μάθησης για τη συναίνεση σε 575 μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Λαμβάνοντας πολλαπλά ερεθίσματα ανακαλύψαμε ότι τα βιώματα είναι κοινά τόσο στην προεφηβεία όσο και στη νεαρή ηλικία.

red more: www.in.gr

Continue Reading

Woman

11η Φεβρουαρίου: Διεθνής Μέρα για τη Συμμετοχή των Κοριτσιών & των Γυναικών στις Επιστήμες

Published

on

By

Η έμφυλη ισότητα και η σημασία της επιστημονικής έρευνας  συνιστούν αναπόδραστες προϋποθέσεις για την υλοποίηση των συμφωνημένων από τα Ηνωμένα Έθνη στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το 2015 κρίθηκε απαραίτητο να υπενθυμίζεται διεθνώς  μια μέρα το χρόνο, η σύνδεση της έμφυλης ανισότητας με την επιστημονική πρόοδο και στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η 11η Φεβρουαρίου ανακηρύχθηκε Διεθνής Μέρα για τη Συμμετοχή των Κοριτσιών και των Γυναικών στις (Φυσικές) Επιστήμες. Η ανάγκη  για την ετήσια υπενθύμιση αυτής της σύνδεσης αντλεί τόσο από την περιορισμένη συμμετοχή  των γυναικών στην επιστημονική έρευνα όσο και από την κοινώς αποδεκτή παραδοχή της «ουδετερότητας» του επιστημονικού χώρου ως προς το περιεχόμενο και την εσωτερική οργάνωσή του.

Σύμφωνα με την έρευνα Women in Science 2020  οι γυναίκες αποτελούν τη μειονότητα των ερευνητών σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε παγκόσμια κλίμακα, με βάση τα στοιχεία της UNESCO (2014-2016), 31% των επιστημόνων είναι γυναίκες, εκ των οποίων 3% στον τομέα της Πληροφορικής, 5% στις φυσικές επιστήμες, στα μαθηματικά και στη στατιστική και 8% στους χώρους της  μηχανικής, τη βιομηχανίας και των κατασκευών.

Της Μαίρης Λεοντσίνη*

read more: naftemporiki.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)