Connect with us

Books

Έλενα Αντωνίου Καραμίτσου: για το βιβλίο “Μια σταγόνα έρωτα”

Published

on

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 στις 11:10 η Έλενα Αντωνίου Καραμίτσου μίλησε στη Μαρκέλλα Μικέλη για το βιβλίο της “Μια σταγόνα έρωτα” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις BELL.

Συντονιστείτε στο Radio E για να λάβετε μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς βιβλιών που η Μαρκέλλα Μικέλη χαρίζει στους ακροατές της.


Σύνοψη του βιβλίου “Μια σταγόνα έρωτα”

Αυτή τη γιορτινή περίοδο σάς καλούμε να γευτείτε μια σταγόνα από έναν έρωτα διαφορετικό. Έναν έρωτα εκρηκτικό, χειμαρρώδη και ανατρεπτικό. Έναν έρωτα που ξεκινάει από τη Δράμα για να μας ταξιδέψει μέχρι τους αμπελώνες του Μπορντό της Γαλλίας. Έναν έρωτα στο χρώμα του πάθους, κόκκινο –και γλυκό, σαν το καλύτερο κρασί….

Η Έλενα Αντωνίου, η #1 συγγραφέας αισθηματικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα, επιστρέφει με το νέο της πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα Μια Σταγόνα Έρωτα: αυτή είναι η συναρπαστική ιστορία του Φιλίπ και της Λίλιαν.

Αφεθείτε στη μαγική πένα της Έλενας και ετοιμαστείτε να γνωρίσετε ένα ζευγάρι που προορίζεται να κατακτήσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας.

Κόκκινος σαν το πάθος, γλυκός σαν το κρασί…

Ο Φιλίπ Μαρεσάλ, γιος του σημαντικότερου οινοποιού της Γαλλίας, φτάνει στην Ελλάδα για να διαφυλάξει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. Ταξιδεύει ως τη Δράμα κι εκεί έρχεται αντιμέτωπος με μια οδυνηρή αλήθεια. Ο μόνος τρόπος για να σώσει την επιχείρησή του είναι να παντρευτεί την κόρη του Έλληνα συνεταίρου του. Αποφασισμένος να αντεπεξέλθει στο χρέος του απέναντι στην οικογενειακή παράδοση, αποδέχεται την πρόταση, αν και ο ίδιος έχει δώσει υπόσχεση γάμου στην αγαπημένη του, θυσιάζοντας έτσι τα όνειρα και την προσωπική του ζωή.

Όταν η Λίλιαν Παναγιώτου ανεβαίνει στη σκηνή της Ονειρούπολης της Δράμας για την πρωτοχρονιάτικη παράσταση, δεν περιμένει ότι όλη η ζωή της θα ανατραπεί έτσι ξαφνικά. Αναγκασμένη να επιστρέψει στο πατρικό της και να υποταχθεί στο θέλημα του πατέρα της για να σώσει την οινοποιία τους από τα άπληστα χέρια του ετεροθαλούς αδελφού της, θα πρέπει να εγκαταλείψει τον αγαπημένο της και το όνειρό της για μια λαμπερή καριέρα.

Και ενώ έχουν δεσμευθεί και οι δύο ότι θα κρατήσουν αυτόν το γάμο λευκό, κανείς τους δε δείχνει πρόθυμος να τηρήσει αυτήν την υπόσχεση. Ο Φιλίπ θα έπρεπε να είναι αδιάφορος για μια γυναίκα που του επέβαλαν να παντρευτεί. Αλλά όσο εκείνη εισβάλλει στον κόσμο του με τη φλογερή προσωπικότητά της, τόσο πιο δύσκολο γίνεται για εκείνον να της αντισταθεί. Η Λίλιαν θα έπρεπε να τον μισεί αφού εξαιτίας του γκρεμίστηκαν τα όνειρά της, αλλά όσο περισσότερο γνωρίζει τον παράφορο χαρακτήρα του τόσο πιο παράφορα τον ερωτεύεται.

Με φόντο το μαγευτικό Μπορντό, Φιλίπ και Λίλιαν χάνονται σ’ έναν μεθυστικό έρωτα, και τότε βρίσκουν την ευκαιρία οι εχθροί τους να διεκδικήσουν ένα κομμάτι της ευτυχίας τους…

Books

Τα βιβλία που έγιναν σειρές και άφησαν εποχή

Published

on

By

στορίες που αγαπήθηκαν από το τηλεοπτικό κοινό, χαρακτήρες που πλάστηκαν στις σελίδες αγαπημένων μυθιστορημάτων και πήραν μορφή από αγαπημένους ηθοποιούς ενώ ζωντάνεψαν στην μικρή οθόνη με μεγάλη επιτυχία.

Ποια best sellers βιβλία έγιναν σειρές και καθήλωσαν τους τηλεθεατές;

«Tο Νησί»-2010 Η ιστορία της Σπιναλόγκας που σημείωσε πρωτόγνωρα νούμερα τηλεθέασης για ελληνική σειρά.

«Οι φρουροί της Αχαΐας»- 1992 Η  ιστορία και το εξαιρετικό καστ που άφησαν εποχή ενώ είδαμε για πρώτη φορά στην μικρή οθόνη τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και την Μαρία Καβογιάννη.

read more in.gr

Continue Reading

Books

1821. Ένα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία

Published

on

By

Πολύ συχνά βλέπεις τους συναδέλφους δημοσιογράφους ανασκουμπωμένους στο διπλανό γραφείο για να βγάλουν την καθημερινή δουλειά και δεν φαντάζεσαι ότι παράλληλα σκαρώνουν, αθόρυβα, κάτι υπέροχο. Ωσπου έρχεται η έκπληξη, όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες με τη Μάρω Βασιλειάδου: ένα καταπληκτικό βιβλίο για παιδιά και εφήβους αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση. Εχει τίτλο «1821. Ενα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. «Συνεπιβάτες» στον ανάπλου ο Ηλίας Κολοβός, που διδάσκει Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και η εικονογράφος Θέντα Μιμηλάκη. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ωραίο πόνημα, επιστημονικά άρτιο, αλλά και καλαίσθητο, ό,τι πρέπει για να τραβήξει το ενδιαφέρον των αναγνωστών που βρίσκονται σε αυτές τις ηλικίες.

διαβάστε όλο το άρθρο στο kathimerini.gr

Continue Reading

Books

Post we loved: Η Λένα Τσιούρδα προτείνει 50+1 νύχτες Παιδικής Λογοτεχνίας!

Published

on

By

Ένα άρθρο της Λένα Τσιούρδα στο thisisus.gr που αξίζει να διαβάσετε…

Ο μεγάλος Ουμπέρτο Έκο αφιέρωσε έναν ολόκληρο τόμο στην Ομορφιά της λίστας, ξεκινώντας από τον κατάλογο των πλοίων στην Ιλιάδα του Ομήρου και φτάνοντας μέχρι τον κατάλογο των πραγμάτων, που περιέχει το συρτάρι του Λέοπολντ Μπλουμ, στην Οδύσσεια του Τζέιμς Τζόις.

Με αυτόν τον τρόπο, καταδεικνύεται ότι η λίστα, από γενέσεως κόσμου, δίνει στον άνθρωπο τη δυνατότητα οργάνωσης και συγκέντρωσης κάθε είδους πληροφοριών, μεταφέροντας αυτές στο πεπερασμένο του μυαλού του κι έτσι, να νιώθει ασφαλής μαζί τους.

Οι λίστες με τα γνωστά must have, must wear, must eat κι, εν προκειμένω, must read, ενώ είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, με βρίσκουν σύμφωνη μόνο με την προϋπόθεση της επίγνωσης της υποκειμενικότητας αυτών. Και εξηγώ: η παρακάτω λίστα, περιέχει αγαπημένα βιβλία, πάντα όμως μέσα από το πρίσμα των συγκεκριμένων αναγνωστών, δηλαδή του γιου μου (2,5 ετών), του μπαμπά του κι εμού (η δική μας ηλικία θα αποκαλυφθεί με τον εμβολιασμό).

Επομένως δεν θεωρώ ότι είναι ένας κατάλογος βιβλίων «που πρέπει να έχει μια παιδική βιβλιοθήκη», «που πρέπει να διαβάσει ένα παιδί μέχρι τα πέντε του χρόνια» κι άλλα τέτοια, που μας κουνάνε το δάχτυλο. Είναι ένας κατάλογος με δικές μας, δοκιμασμένες προτάσεις, για αναγνωστική ευδαιμονία, χαλάρωση, διασκέδαση, συζήτηση, αναζήτηση, σκέψη και κυρίως όμορφες στιγμές με τα παιδιά, στο σπίτι ή σε οποιονδήποτε χώρο δραστηριοποιούνται μικροί αναγνώστες.

Επιπλέον, θα ήθελα να τονίσω κάποια πράγματα. Ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει:

1) κλασικά ή λαϊκά παραμύθια, γιατί προφανώς, δεν με χρειάζεστε για να σας προτείνω την Κοκκινοσκουφίτσα ή το Χατζηλούκι. Θα μου πείτε, δεν σε χρειαζόμαστε γενικώς, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

2) βρεφικά βιβλία του τύπου των πάνινων και των σκληρόφυλλων, τα οποία όμως ασκούν κυρίως τις αισθήσεις, όπως αφή, όραση, γεύση.

3) εκπαιδευτικά βιβλία, δηλαδή βιβλία τα οποία θέλουν να εισάγουν τα παιδιά σε μία συγκεκριμένη συζήτηση, δράση, αναζήτηση, ακόμη κι αν αυτά έχουν ντυθεί με τον μανδύα της λογοτεχνίας, θεωρώ ότι ανήκουν σε άλλη κατηγορία.

4) χριστουγεννιάτικης θεματολογίας, όχι γιατί διαβάζονται μόνο τη συγκεκριμένη περίοδο, αντιθέτως, αλλά γιατί θα αποτελέσουν μία ξεχωριστή θεματολογία.

5) μουσικά βιβλία, τα οποία είναι αγαπημένα, πολυακουσμένα και αναντικατάστατα, διότι επίσης αποτελούν μία ξεχωριστή κατηγορία. Επιπλέον, υπάρχει μόνο ένα βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, αυτό που θεωρώ εγώ, όχι μόνο μεγάλη έμπνευση και λογοτεχνική ιστορία, αλλά και γιατί άνοιξε τον δρόμο στις ανατροπές των κλασικών παραμυθιών (σε σημείο λίγο κουραστικό, ενίοτε). Όμως, ο Τριβιζάς είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, στον οποίο αξίζει ξεχωριστό αφιέρωμα.

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι οι συγγραφείς αναφέρονται όπως ακριβώς στα βιβλία τους (με ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες), για την διευκόλυνση της αναζήτησης. Οι εικονογράφοι αναφέρονται στα βιβλία στα οποία έχουν τη θέση του συνδημιουργού, οπότε, ως προς αυτό, κατηγορείστε τους εκδοτικούς οίκους. Ελπίζω να φανεί χρήσιμο το άρθρο έστω σε έναν γονέα, έναν εκπαιδευτικό, ένα παιδί. Ελπίζω σε πολλούς.

(στην σύνταξη της λίστας συμβουλεύτηκα την φίλη, νηπιαγωγό και, πρόσφατα μαμά, Άννα Μπάμπουρα, οπότε την ευχαριστούμε όλοι!)

(η σειρά είναι τυχαία, μετά από brainstorming)

1) Το μεγάλο Πιτς Πάρτυ, Ευτυχία Γιαννάκη
2) Τικ και Τέλα, το Τέρας, Άξελ Σέφλερ
3) Γέτι, Μαρίνα Γιώτη
4) Γκρότλιν, Benji Davies
5) Έλμερ και Ρόζα, Ντέιβιντ Μακ Κι
6) Ουπς, Oliver Jeffers
7) Το Κίτρινο Πουλάκι, Olga de Dios
8) O Παππούκας μου, Marta Altes
9) Τα τρία Μικρά Λυκάκια, Ευγένιος Τριβιζάς
10) Το Τερατάκι των Χρωμάτων, Άννα Λιένας
11) Ολίβια, Ίαν Φάλκονερ
12) 365 Πιγκουγκουίνοι, Joelle Jolivet
13) Αστέρης ο Ζωηρός Βιβλιοφάγος, Emma Yarlet
14) Ένα βιβλίο χωρίς τίτλο, Erve Tullet
15) Η Φαντασία, Κατερίνα Κρις
16) Ο κύριος Ιππόκαμπος, Eric Karle
17) Η πολύ πεινασμένη κάμπια, Eric Karle
18) Οι καλοί και οι κακοί πειρατές, Αντώνης Παπαθεοδούλου και Ίρις Σαμαρτζή
19) Το Γκρούφαλο, Τζούλια Ντόναλντσον και Άξελ Σέφλερ
20) H Σκουφοκοκκινίτσα, Μαρίνα Γιώτη
21) Το Παραμύθι μα τα χρώματα, Αλέξης Κυριτσόπουλος
22) Ένας Αρκούδος μια Φορά, Ελένη Γερουλάνου και Ίρις Σαμαρτζή
23) Ντενεκεδούπολη, Ευγενία Φακίνου
24) Καμίλο Κρόμο, Φραντσέσκο Αλτάν
25) Εντάξει λέμε, Benji Davies και Jory John
26) Δύο φίλοι μα τι φίλοι, Έμιλι Γκράβετ
27) Ο Νόι και η Φάλαινα, Benji Davies
28) Να βοηθήσει θέλει, το Μικρό Κουνέλι, John Bond
29) Τα Τέσσερα Μικρά Κυκνάκια, Κίκα Τσιλιγγερίδου και Κυριάκος Αθανασιάδης
30) Το Δώρο της Παπλωματούς, Μπρίμπο ντε Μάρκεν
31) Όλες μου οι ρίγες, Shaina Rudolf και Danielle Royer
32) Έλμερ και Γουίλλυ, Ντέιβιντ Μακ Κι
33) Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο, Ευτυχία Γιαννάκη
34) Το Νησί του Παππού, Benji Davies
35) Ο ζωγράφος του Δάσους, Frederick Mansot
36) Τέλεια μέρα για νεύρα, Suzanne Lang
37) Το πρόβλημα με τα Προβλήματα, Rachel Rooney και Zehra Hicks
38) Η Βαλίτσα, Chris Naylor-Ballesteros
39) Μπάρναμπους, η Μεγάλη Απόδραση, Αδερφοί Φαν
40) Οι κάτοικοι του Δάσους, Τόνυ Γουλφ
41) Τάτα, Ίρις Σαμαρτζή
42) Ο Βιβιλιοσκώληκας, Debi Gliori
43) Το Τζάτζαλο, Sean Ferrel και Charles Santoso
44) Σκουλήκι αγαπάει Σκουλήκι, J.J. Austrian
45) Λαμπίκο, Έμιλι Γκράβετ
46) Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν, Drey Daywalt και Oliver Jeffers
47) Παράξενος. Κανισάλες
48) Σ’ αγαπάω (σχεδόν πάντα), Άννα Λιέννας49) Ο μικρός Βασιλιάς των Λουλουδιών, Kveta Pakovska
50) Το Κάτι Άλλο, Κάθριν Κέιβ και Κρις Ρίντελ
51) Ένα πατίνι για την Ιουστίνη, Κυριάκος Αθανασιάδης και Νικολέτα Καπατσούλια

Πηγή: thisisus.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)