Connect with us

NEWS

Νέα έργα ασφαλτοστρώσεων 15 χλμ στον Δήμο Σερρών

Published

on

Έργα ασφαλτοστρώσεων και συντήρησης του οδικού δικτύου συνολικού μήκους 15 χλμ βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Σερρών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 από τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον Άγγελο Ταΐρη εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας σύμβαση για έργο αστικής οδοποιίας προϋπολογισμού 187.000(πλέον ΦΠΑ) σε μήκος 3 χλμ.

«Στον Δήμο Σερρών υλοποιείται το πιο εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και οδικής ασφάλειας εδώ και χρόνια.

Συνολικά μιλάμε για ανακατασκευή οδοστρώματος σε 45 χλμ αστικού οδικού δικτύου.

Ήδη ολοκληρώσαμε ασφαλτοστρώσεις 15 χλμ και με την υλοποίηση των νέων έργων ασφαλτοστρώσεων 15 χλμ στην πόλη και σε 17 χωριά θα έχουμε σύντομα ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο σε συνολικό μήκος  30 χλμ»,  τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι σύντομα ο Δήμος Σερρών θα υποβάλει πρόταση για ακόμη ένα έργο αστικής οδοποιίας σε μήκος 15 χλμ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι μέσα στον Μάρτιο αρχίζει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα διαγραμμίσεων στον Δήμο Σερρών, που αφορά σε περισσότερες από 600 παρεμβάσεις για σήμανση, διαβάσεις πεζών και πιλοτικές 3D διαβάσεις.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο κ.Χρυσάφης, υπογράφηκε η ανάθεση της μελέτης κατασκευής εννέα ισόπεδων κυκλικών κόμβων σε συνέχεια της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε ο Δήμος Σερρών με την Εγνατία Οδό ΑΕ.

Η μελέτη αφορά τα εξής σημεία:

1. Κυκλικός κόμβος στην είσοδο της πόλης, οδό Βενιζέλου με οδό Πολυτεχνείου

2. Κυκλικός κόμβος επί των Οδών Πιττακού-Δογάνης

3. Έλεγχος λειτουργίας κόμβου επί της Μακεδονομάχων

4. Κυκλικός κόμβος Ε.Ο. Σερρών – Δράμας

5. Έλεγχος εξυπηρέτησης σηματοδοτούμενου κόμβου οδών Αγ. Σοφίας και Μεγ. Αλεξάνδρου

6. Κυκλικός κόμβου επί των οδών Μεραρχίας και Ολυμπίου

7. Κυκλικός κόμβος επί της οδού Κων. Καραμανλή στη διασταύρωση με το Γυμνάσιο Λευκώνα

8. Έλεγχος εξυπηρέτησης σηματοδοτούμενου κόμβου, οδός Σιγής

9. Διερεύνηση κατασκευής κόμβου στο Μουσικό Σχολείο Σερρών

NEWS

Χρυσάφης: 26 + 2 νέες παιδικές χαρές το 2022 στον Δήμο Σερρών

Published

on

By

Υπογράφηκε η σύμβαση για την παιδική χαρά στην Αρκαδιουπόλεως

Στην κατασκευή 26 νέων παιδικών χαρών στην πόλη και στα χωριά, καθώς και στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών στο ΙΚΑ και στον Αγ. Δημήτριο προχωρά το 2022 ο Δήμος Σερρών. Σε αυτές προστίθενται και οι δύο παιδικές χαρές στον Προβατά και την Ορεινή, που ολοκληρώθηκαν από τη Δημοτική Αρχή και πρόκειται σύντομα να λάβουν πιστοποιητικό καταλληλότητας.

Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της παιδικής χαράς στην οδό Αρκαδιουπόλεως με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Κωνσταντίνο Τόλιο σήμερα, Μ.Δευτέρα 18 Απριλίου στο Δημαρχείο.

Η παιδική χαρά στην οδό Αρκαδιουπόλεως 6, προϋπολογισμού 77.465 ευρώ(πλέον ΦΠΑ) χρηματοδοτείται από το Ταμείο Αλληλεγγύης και αναμένεται να δοθεί προς χρήση μέχρι το καλοκαίρι. Θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και θα απευθύνεται σε νήπια, παιδιά και άτομα με αναπηρίες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμά μας για την κατασκευή 26 παιδικών χαρών στον Δήμο Σερρών.

Μέσα σε αυτό το έτος θα δοθούν προς χρήση 13 νέες σύγχρονες, λειτουργικές και ασφαλείς παιδικές χαρές στην πόλη και άλλες 13 στα χωριά», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε ο κ.Χρυσάφης, τις επόμενες ημέρες λαμβάνει πιστοποιητικό καταλληλότητας και ανοίγει επίσημα η παιδική χαρά στην οδό Δημογερόντων.

Το επόμενο διάστημα με την υπογραφή των συμβάσεων ξεκινάει η κατασκευή οκτώ ακόμη παιδικών χαρών συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» στα παρακάτω σημεία στις Σέρρες: Πλατεία Ειρήνης, Πλατεία Ομονοίας, περιοχή Σιγής( Ναός Αγ.Σπυρίδωνα), Χαρ. Τρικούπη, Βιζυηνού, καθώς και στα χωριά: Κ.Καμήλα, Λευκώνα και Ανω Μητρούσι.

Επίσης, έχουν ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα και θα κατασκευαστούν μέσω ΣΑΤΑ μέσα στο 2022 δύο παιδικές χαρές, συνολικού προϋπολογισμού 140.000 ευρώ στον Προβατά και στα Καλά Δένδρα.

Στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σερρών για το 2022 περιλαμβάνονται επίσης ακόμη έξι παιδικές χαρές, συνολικού προϋπολογισμού 210.000 ευρώ στα χωριά Οινούσσα, Χριστός, Κ.Μητρούσι, Βαμβακιά, Αναγέννηση και Άνω Καμήλα.

Επιπλέον, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από χρηματοδοτικά προγράμματα για οκτώ νέες παιδικές χαρές, εκ των οποίων οι έξι στις Σέρρες και συγκεκριμένα στα εξής σημεία: περιοχή ΔΕΗ, Παπαπαύλου, Νιγρίτης, Άνω Καμενίκια, Πλ. Καλυβιών, Σιγής(19ο Νηπιαγωγείο) και οι δύο στα χωριά Κουμαριά και Επτάμυλοι.

Επίσης, μέσα στο 2022 θα αλλάξουν ριζικά οι δύο παιδικές χαρές στην Πλ. ΙΚΑ και στον ναό του Αγ.Δημητρίου.

«Οι 26 παιδικές χαρές θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται το 2022 και οι περισσότερες θα λειτουργούν μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς, ενώ το 2023 θα κατασκευαστούν παιδικές χαρές στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου μας.

Έτσι, υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας για τις παιδικές χαρές σύμφωνα με τη δέσμευσή μας, ώστε το 2023 να έχουμε μία παιδική χαρά σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χωριό», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης, ο οποίος ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Κωνσταντίνο Τόλιο, καθώς και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Σερρών για την καίρια και πολύτιμη συνδρομή στην υλοποίηση του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής.

Continue Reading

NEWS

Πάει παντού ο Αντιδήμαρχος . . .

Published

on

By

Συνεχείς οι παρεμβάσεις στο Δήμο Αμφίπολης στο κομμάτι της αγροτικής οδοποιίας με τον πήχη να έχει ανέβει ψηλά από τον Αντιδήμαρχο, Ιορδάνη Παπαδόπουλο, ο οποίος συσσωρεύει τα σχετικά αιτήματα, ιεραρχεί τις ανάγκες και μαζί με τα αρμόδια συνεργεία δίνει ανακουφιστικές λύσεις.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες υπήρξε άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Τοπικού Συμβούλου της Κρηνίδας, Στέργιου Ζαλίδα και τα συνεργεία προέβησαν σε παρέμβαση του αγροτικού δρόμου, που οδηγεί σε παρακείμενη κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής.

«Θέλουμε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, καθώς και όσοι χρησιμοποιούν τους εν λόγω δρόμους να μπορούν να μετακινούνται από και προς τις εκμεταλλεύσεις τους πιο άνετα, πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Θεωρούμε ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις στηρίζουν τον αγροτικό κόσμο. Άλλωστε, η  αγροτική οδοποιία αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Στέργιου Φραστανλή και εμείς φροντίζουμε για τη βελτίωση των συνθηκών για όσους δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές, κυρίως στον πρωτογενή τομέα», τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας με αρμοδιότητες Περιβάλλοντος – Καθαριότητας, Πρασίνου και Κοινόχρηστων Χώρων,  Ιορδάνης Παπαδόπουλος.

Continue Reading

NEWS

Ιταλία: Η Λετίτσια Μπατάλια κατέγραψε τη φρίκη της σικελικής μαφίας

Published

on

By

Απεβίωσε χθες, σε ηλικία 87 ετών, η Ιταλίδα φωτογράφος Λετίτσια Μπατάλια, η οποία απέκτησε παγκόσμια φήμη επειδή με τον φωτογραφικό φακό της κατέγραψε τη βαριά σκιά της μαφίας στην αγαπημένη της γενέτειρα, τη Σικελία.

Η φωτογράφος, που άφησε την τελευταία της πνοή στο Παλέρμο το βράδυ της Τετάρτης, αποτύπωσε τη φρίκη του πολέμου του οργανωμένου εγκλήματος κατά τις δεκαετίες 1980 και 1990. Απαθανάτισε πλήθος εγκληματικών ενεργειών πίσω από τις οποίες βρίσκονταν αδυσώπητοι μαφιόζοι – νεκρά σώματα σε λίμνες αίματος στα πεζοδρόμια των πόλεων ή παρατημένα στα χαντάκια αγροτικών δρόμων. 

read more: kathimerini.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)