Connect with us

Woman

Πόσες «αντοχές αντέχεις» ;

Published

on

Αυτή η αβεβαιότητα , το ευμετάβλητο των αποφάσεων της κυβέρνησης, το ξέρω-δεν ξέρω τι μας ξημερώνει, με το φόβο ότι τα χειρότερα είναι πίσω, κούρασαν τους Έλληνες. Ένας αγώνας δρόμου να εμποδίσουμε τις κάθε είδους κακοτοπιές, με τις οποίες φλερτάρουμε εδώ και πολύ καιρό, έγινε η ζωή μας και πριν προλάβουμε να κοιτάξουμε ψηλά και να πούμε «ΔΟΞΑ» στον Θεό, άντε πάλι σταυροκοπιόμαστε για κάτι εκλιπαρώντας «ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ».            

Ούτε στα πιο εφιαλτικά όνειρα ο Έλληνας των προηγούμενων ετών μπορούσε να φανταστεί όλα αυτά που τον περίμεναν. Κι αν έλεγες σε κάποιον ότι το Δώρο του Πάσχα και των Χριστουγέννων θα κοπεί, θα σε περνούσε για τρελό. Αν μάλιστα ήταν και συνδικαλιστής αυτός που εξέφραζες τέτοιους φόβους, θα σου πετούσε κάτι τέτοια: «αυτά είναι νομοθετικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και δεν αλλάζουν». Μέσα σε περίπου 18 μήνες συντελέστηκαν περικοπές, καταργήσεις, αφαιμάξεις μισθών και επιδομάτων, δολοφονικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης της μεσαίας και κατώτερης τάξης, σφυροκόπημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ποτέ και πουθενά δεν έγιναν τόσο σημαντικές και βαρύνουσας σημασίας αλλαγές σε βάρος των εργαζομένων, χωρίς αντιδράσεις. Ποτέ και πουθενά δεν χαρίστηκαν κατακτήσεις ετών στον εργασιακό χώρο έτσι, αθόρυβα. Γιατί όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν την κρισιμότητα της κατάστασης και δέχτηκαν χωρίς αντιδράσεις το ΔΝΤ, τα Μνημόνια, την τρόικα και τα επακόλουθά τους.                                                                                

Όμως, οι αντοχές μας έφτασαν στα όριά τους. Ο δρόμος φαντάζει μακρύς και ατελείωτος και η σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής δεν αργεί. Κι ενώ λέμε όλοι μας «άντε κι αυτό» να το καταπιούμε, μήπως και σωθούμε, κάτι άλλο εμφανίζεται μπροστά μας χειρότερο και δυσκολότερο. Λερναία Ύδρα κατάντησε το ελληνικό χρέος έτοιμο να μας πνίξει, γιατί τα κεφάλαια που ξεπετάγονται μόλις κόψουμε το ένα πολλαπλασιάζονται και μεγεθύνονται.                                              

Ο Ηρακλής, που θα βρει το μαγικό τρόπο να σταματήσει το κακό, φαίνεται πως εγκλωβίστηκε στις γραμμές του μύθου κι αν ο πρωθυπουργός Κυριάκος ονειρεύεται να είναι αυτός ο σωτήρας μας, φοβούμαι πως το όνειρό του θα βγει απατηλό. Στην ουσία τι κάνουμε λοιπόν; Μακραίνουμε το δρόμο που οδηγεί στην καταστροφή, ελπίζοντας στο θαύμα.  

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman

Πώς να βάλεις όρια στη δουλειά για να νιώθεις άνθρωπος και όχι ρομπότ

Published

on

By

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

O καθορισμός ορίων στο επαγγελματικό περιβάλλον, είναι επιτακτική ανάγκη. Όμως, όπως ήδη μπορεί να ξέρεις, αυτό είναι κάτι που συχνά είναι πιο εύκολο να πεις, παρά να εφαρμόσεις. Πώς μπορείς να ανακτήσεις λοιπόν την ισορροπία στη δουλειά;

Πώς να βάλεις υγιή όρια στη δουλειά 

Πολλοί μπορεί να γνωρίζουν θεωρητικά τη σημασία των ορίων, αλλά πρακτικά να δυσκολεύονται να τα εφαρμόσουν ή να τα θέσουν. Μπορείς να σκεφτείς τα όρια ως μια γραμμή ή «τοίχο», που χρησιμοποιείται για να κρατήσει τρίτους εκτός. Ωστόσο, τα όρια δεν είναι άκαμπτες γραμμές, οι οποίες χαράσσονται στην άμμο και μπορούν όλοι να διακρίνουν. Τα όρια, είναι ένας τρόπος να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Όταν κατανοήσεις πώς να θέσεις και να διατηρήσεις υγιή όρια, μπορείς να αποφύγεις τα συναισθήματα αγανάκτησης, απογοήτευσης και θυμού που συσσωρεύονται όταν τα όρια σου παραβιάζονται. Ένα από τα κατεξοχήν περιβάλλοντα που αυτό μπορεί να συμβαίνει, ειδικά για τις γυναίκες, είναι το επαγγελματικό.

READ MORE: LADYLIKE.GR

Continue Reading

Woman

11η Φεβρουαρίου: Διεθνής Μέρα για τη Συμμετοχή των Κοριτσιών & των Γυναικών στις Επιστήμες

Published

on

By

Η έμφυλη ισότητα και η σημασία της επιστημονικής έρευνας  συνιστούν αναπόδραστες προϋποθέσεις για την υλοποίηση των συμφωνημένων από τα Ηνωμένα Έθνη στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το 2015 κρίθηκε απαραίτητο να υπενθυμίζεται διεθνώς  μια μέρα το χρόνο, η σύνδεση της έμφυλης ανισότητας με την επιστημονική πρόοδο και στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η 11η Φεβρουαρίου ανακηρύχθηκε Διεθνής Μέρα για τη Συμμετοχή των Κοριτσιών και των Γυναικών στις (Φυσικές) Επιστήμες. Η ανάγκη  για την ετήσια υπενθύμιση αυτής της σύνδεσης αντλεί τόσο από την περιορισμένη συμμετοχή  των γυναικών στην επιστημονική έρευνα όσο και από την κοινώς αποδεκτή παραδοχή της «ουδετερότητας» του επιστημονικού χώρου ως προς το περιεχόμενο και την εσωτερική οργάνωσή του.

Σύμφωνα με την έρευνα Women in Science 2020  οι γυναίκες αποτελούν τη μειονότητα των ερευνητών σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε παγκόσμια κλίμακα, με βάση τα στοιχεία της UNESCO (2014-2016), 31% των επιστημόνων είναι γυναίκες, εκ των οποίων 3% στον τομέα της Πληροφορικής, 5% στις φυσικές επιστήμες, στα μαθηματικά και στη στατιστική και 8% στους χώρους της  μηχανικής, τη βιομηχανίας και των κατασκευών.

Της Μαίρης Λεοντσίνη*

read more: naftemporiki.gr

Continue Reading

Woman

Μια Ελληνίδα κατέκτησε την Ανταρκτική – Το μήνυμα για την κλιματική αλλαγή

Published

on

By

Η Βανέσα, ανεβαίνοντας στο όρος Βίνσεν στην Ανταρκτική, τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα προσπαθήσει να μεταφέρει το μήνυμα για την ανάγκη δράσης κατά της κλιματικής κρίσης

Ένα απίστευτο επίτευγμα κατάφερε να ολοκληρώσει προ ημερών η Ελληνίδα αλπινίστρια Βανέσα Αρχοντίδου.

Έπειτα από περιπέτειες κατάφερε να κατακτήσει και την έβδομη κορυφή του κόσμου και να ολοκληρώσει τα λεγόμενα 7 Summits, δηλαδή την ανάβαση στις επτά υψηλότερες κορυφές των ηπείρων της υφηλίου.

Η Βανέσα, ανεβαίνοντας στο όρος Βίνσεν στην Ανταρκτική, τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα προσπαθήσει να μεταφέρει το μήνυμα για την ανάγκη δράσης κατά της κλιματικής κρίσης σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ως Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα έχει δει τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη, και έχει διακρίνει την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση πριν να είναι αργά.

read more: in.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)