Connect with us

Woman

Αυτά τα σκίτσα έχουν τις απαντήσεις για κάθε σεξιστικό σχόλιο που δέχεσαι ως γυναίκα

Published

on

ΛΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Γυναίκα είσαι, χαμογέλα λίγο. Να περιποιείσαι τον εαυτό σου αλλά όχι υπερβολικά. Να μεγαλώσεις και να μην αφήνεσαι, κανείς δεν κοιτάζει τις ατημέλητες γυναίκες. Να κάνεις κι ένα παιδάκι ε; Μην ξεχαστείς. Κι αν ξεχαστείς εδώ είμαστε να σου το θυμίζουμε. Και πες μου και κάτι τελευταίο, γιατί μιλάς τώρα; Ζούμε στο 2022 πλέον αλλά όλα όσα ακούμε καθημερινά ακόμα και σήμερα, θυμίζουν παρελθόν. Η καθημερινότητα περιλαμβάνει καμιά φορά ένα ή και αρκετά από τα παραπάνω σχόλια. Η καλλιτέχνης Sue Yun τα βλέπει, τα ακούει και τα μετατρέπει σε υπέροχα και διδακτικά σκίτσα.

read more: ladylike.gr

Woman

Σεξουαλική παρενόχληση – Παράγγειλε το… σήμα και θα σε βοηθήσουν να νιώσεις ασφαλής

Published

on

By

Tο κίνημα του MeToo στην Ελλάδα έδωσε φωνή στις γυναίκες και τα θύματα έμφυλης βίας να μιλήσουν ανοιχτά, χωρίς φόβο και να κατονομάσουν τους δράστες τους.

Όλο και περισσότερες ενέργειες και πρωτοβουλίες λαμβάνονται από πολίτες, βοηθώντας όλο και περισσότερο στην αποτροπή σεξουαλικών εγκλημάτων βάζοντας τέλος στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

READ MORE: tanea.gr

Continue Reading

Woman

Νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 με 4 κεντρικούς άξονες και 67 δράσεις

Published

on

By

Το σχέδιο το οποίο παρουσιάστηκε στις 10/12/2021, είναι ένα σχέδιο πλήρες. Είναι ένα σχέδιο με πολλούς διαφορετικούς άξονες. Με χρηματοδοτικά εργαλεία, το οποίο έχει σκοπό να αντιμετωπίσει μια σειρά από παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, ξεκινώντας με τη βία κατά των γυναικών.

«Το σχέδιο το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα, είναι ένα σχέδιο πλήρες. Είναι ένα σχέδιο με πολλούς διαφορετικούς άξονες. Με χρηματοδοτικά εργαλεία, το οποίο έχει σκοπό να αντιμετωπίσει μια σειρά από παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, ξεκινώντας με τη βία κατά των γυναικών. Η φετινή χρονιά είναι η χρονιά η οποία ταυτίστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν με το κίνημα Metoo, μία μεγάλη επανάσταση ευαισθητοποίησης για τα ζητήματα που αφορούν στη βία κατά των γυναικών», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, συμπληρώνοντας ότι «συμπεριλαμβάνει και πολλούς άλλους σημαντικούς άξονες που έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας».

read more : tanea.gr

Continue Reading

Woman

Τι μισεί το κάθε ζώδιο στην Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Published

on

By

Ακόμα κι αν είστε από αυτούς που τρελαίνονται για την εορταστική ατμόσφαιρα, σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα που δεν σας αρέσουν στην Παραμονή Πρωτοχρονιάς  (δείτε εδώ ποια θα περάσουν μια υπέροχη πρωτοχρονιά). Κάποιες φορές οι προσδοκίες κάνουν αυτή τη  μέρα, που κουβαλάει πάνω της το βάρος μιας ολόκληρης χρονιάς, να έχει απογοητευτικά αποτελέσματα. Αν σε αυτό προσθέσετε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φέτος θα γιορτάσουμε και φέτος, τότε δεν έχετε και πολλές ελπίδες να μη σταθείτε στα στραβά. Ανάλογα με το ζώδιό σας, υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που δεν σου αρέσουν και που παρόλα αυτά μπορείτε και να τα κάνετε. Κάποια μπορεί να τα γλιτώσετε φέτος λόγω των μέτρων.

Κριός: υποδέχεστε το νέο έτος με πονοκέφαλο

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ξεφαντώματος της Παραμονής. Η δυνατή μουσική, τα κοκτέιλς και η εορταστική ατμόσφαιρα συμβάλουν ώστε η πρώτη μέρα της νέας χρονιάς να είναι κάπως δύσκολη. Κάπως όχι όπως θα θέλατε να είναι. Κι επειδή θα περάσουμε την Παραμονή Πρωτοχρονιάς πιθανότατα στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε όλα τα παραπάνω.

Ταύρος: το μόνο που θέλετε είναι το σπίτι σας και το κρεβάτι σας

Υπάρχει κάτι διασκεδαστικό στη διαδικασία του βάζουμε τα καλά μας και βγαίνουμε έξω αλλά εσείς με το ζόρι κρατάτε τα μάτια σου ανοιχτά. Πόσο μάλλον μέχρι τα μεσάνυχτα. Αν παρόλα αυτά αποφασίσετε ότι τελικά θα πάτε σε κάποιο φιλικό σπίτι να γιορτάσετε -άλλες εποχές μπορεί και να σας έπειθαν να βγείτε-, δεν σταματάτε να μιλάτε για τη ζεστασιά του κρεβατιού σας.

READ MORE marieclaire.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)