Connect with us

Woman

Τι μισεί το κάθε ζώδιο στην Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Published

on

Ακόμα κι αν είστε από αυτούς που τρελαίνονται για την εορταστική ατμόσφαιρα, σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα που δεν σας αρέσουν στην Παραμονή Πρωτοχρονιάς  (δείτε εδώ ποια θα περάσουν μια υπέροχη πρωτοχρονιά). Κάποιες φορές οι προσδοκίες κάνουν αυτή τη  μέρα, που κουβαλάει πάνω της το βάρος μιας ολόκληρης χρονιάς, να έχει απογοητευτικά αποτελέσματα. Αν σε αυτό προσθέσετε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φέτος θα γιορτάσουμε και φέτος, τότε δεν έχετε και πολλές ελπίδες να μη σταθείτε στα στραβά. Ανάλογα με το ζώδιό σας, υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που δεν σου αρέσουν και που παρόλα αυτά μπορείτε και να τα κάνετε. Κάποια μπορεί να τα γλιτώσετε φέτος λόγω των μέτρων.

Κριός: υποδέχεστε το νέο έτος με πονοκέφαλο

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ξεφαντώματος της Παραμονής. Η δυνατή μουσική, τα κοκτέιλς και η εορταστική ατμόσφαιρα συμβάλουν ώστε η πρώτη μέρα της νέας χρονιάς να είναι κάπως δύσκολη. Κάπως όχι όπως θα θέλατε να είναι. Κι επειδή θα περάσουμε την Παραμονή Πρωτοχρονιάς πιθανότατα στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε όλα τα παραπάνω.

Ταύρος: το μόνο που θέλετε είναι το σπίτι σας και το κρεβάτι σας

Υπάρχει κάτι διασκεδαστικό στη διαδικασία του βάζουμε τα καλά μας και βγαίνουμε έξω αλλά εσείς με το ζόρι κρατάτε τα μάτια σου ανοιχτά. Πόσο μάλλον μέχρι τα μεσάνυχτα. Αν παρόλα αυτά αποφασίσετε ότι τελικά θα πάτε σε κάποιο φιλικό σπίτι να γιορτάσετε -άλλες εποχές μπορεί και να σας έπειθαν να βγείτε-, δεν σταματάτε να μιλάτε για τη ζεστασιά του κρεβατιού σας.

READ MORE marieclaire.gr

Woman

Πώς να βάλεις όρια στη δουλειά για να νιώθεις άνθρωπος και όχι ρομπότ

Published

on

By

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

O καθορισμός ορίων στο επαγγελματικό περιβάλλον, είναι επιτακτική ανάγκη. Όμως, όπως ήδη μπορεί να ξέρεις, αυτό είναι κάτι που συχνά είναι πιο εύκολο να πεις, παρά να εφαρμόσεις. Πώς μπορείς να ανακτήσεις λοιπόν την ισορροπία στη δουλειά;

Πώς να βάλεις υγιή όρια στη δουλειά 

Πολλοί μπορεί να γνωρίζουν θεωρητικά τη σημασία των ορίων, αλλά πρακτικά να δυσκολεύονται να τα εφαρμόσουν ή να τα θέσουν. Μπορείς να σκεφτείς τα όρια ως μια γραμμή ή «τοίχο», που χρησιμοποιείται για να κρατήσει τρίτους εκτός. Ωστόσο, τα όρια δεν είναι άκαμπτες γραμμές, οι οποίες χαράσσονται στην άμμο και μπορούν όλοι να διακρίνουν. Τα όρια, είναι ένας τρόπος να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Όταν κατανοήσεις πώς να θέσεις και να διατηρήσεις υγιή όρια, μπορείς να αποφύγεις τα συναισθήματα αγανάκτησης, απογοήτευσης και θυμού που συσσωρεύονται όταν τα όρια σου παραβιάζονται. Ένα από τα κατεξοχήν περιβάλλοντα που αυτό μπορεί να συμβαίνει, ειδικά για τις γυναίκες, είναι το επαγγελματικό.

READ MORE: LADYLIKE.GR

Continue Reading

Woman

11η Φεβρουαρίου: Διεθνής Μέρα για τη Συμμετοχή των Κοριτσιών & των Γυναικών στις Επιστήμες

Published

on

By

Η έμφυλη ισότητα και η σημασία της επιστημονικής έρευνας  συνιστούν αναπόδραστες προϋποθέσεις για την υλοποίηση των συμφωνημένων από τα Ηνωμένα Έθνη στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το 2015 κρίθηκε απαραίτητο να υπενθυμίζεται διεθνώς  μια μέρα το χρόνο, η σύνδεση της έμφυλης ανισότητας με την επιστημονική πρόοδο και στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η 11η Φεβρουαρίου ανακηρύχθηκε Διεθνής Μέρα για τη Συμμετοχή των Κοριτσιών και των Γυναικών στις (Φυσικές) Επιστήμες. Η ανάγκη  για την ετήσια υπενθύμιση αυτής της σύνδεσης αντλεί τόσο από την περιορισμένη συμμετοχή  των γυναικών στην επιστημονική έρευνα όσο και από την κοινώς αποδεκτή παραδοχή της «ουδετερότητας» του επιστημονικού χώρου ως προς το περιεχόμενο και την εσωτερική οργάνωσή του.

Σύμφωνα με την έρευνα Women in Science 2020  οι γυναίκες αποτελούν τη μειονότητα των ερευνητών σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε παγκόσμια κλίμακα, με βάση τα στοιχεία της UNESCO (2014-2016), 31% των επιστημόνων είναι γυναίκες, εκ των οποίων 3% στον τομέα της Πληροφορικής, 5% στις φυσικές επιστήμες, στα μαθηματικά και στη στατιστική και 8% στους χώρους της  μηχανικής, τη βιομηχανίας και των κατασκευών.

Της Μαίρης Λεοντσίνη*

read more: naftemporiki.gr

Continue Reading

Woman

Μια Ελληνίδα κατέκτησε την Ανταρκτική – Το μήνυμα για την κλιματική αλλαγή

Published

on

By

Η Βανέσα, ανεβαίνοντας στο όρος Βίνσεν στην Ανταρκτική, τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα προσπαθήσει να μεταφέρει το μήνυμα για την ανάγκη δράσης κατά της κλιματικής κρίσης

Ένα απίστευτο επίτευγμα κατάφερε να ολοκληρώσει προ ημερών η Ελληνίδα αλπινίστρια Βανέσα Αρχοντίδου.

Έπειτα από περιπέτειες κατάφερε να κατακτήσει και την έβδομη κορυφή του κόσμου και να ολοκληρώσει τα λεγόμενα 7 Summits, δηλαδή την ανάβαση στις επτά υψηλότερες κορυφές των ηπείρων της υφηλίου.

Η Βανέσα, ανεβαίνοντας στο όρος Βίνσεν στην Ανταρκτική, τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα προσπαθήσει να μεταφέρει το μήνυμα για την ανάγκη δράσης κατά της κλιματικής κρίσης σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ως Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα έχει δει τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη, και έχει διακρίνει την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση πριν να είναι αργά.

read more: in.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)