Connect with us

NEWS

Απογραφή 2021 – Παράταση έως τις 13 Δεκεμβρίου στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή

Published

on

Παρατείνεται έως και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 η δυνατότητα ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Μέσω της Απογραφής γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την Επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Η συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Τρόπος διενέργειας

• Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.

• Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό: 211 12 12 032 ή να απευθύνονται στο e-mail: census2021@statistics.gr.

Αναλυτικά τα βήματα για την ηλεκτρονική διαδικασία

Πώς γίνεται η απογραφή;

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, διενεργείται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19 και βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο Νόμο 4772/2021 (Α’ 17). Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω των Γενικών Απογραφών είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ ενώ δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους.

Γιατί πρέπει να απογραφώ;

Η συμμετοχή των κατοίκων της Χώρας στην Απογραφή όπως αναφέρει η Αρχή είναι υποχρεωτική για την κατάρτιση έγκυρων και αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων για την Ελλάδα. Τα στατιστικά δεδομένα της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή στο σύνολο της Χώρας, είναι κρίσιμα για τη χάραξη πολιτικών και τη λήψη αποφάσεων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών (ενδεικτικά αναφέρονται ο  τομέας της υγείας, π.χ. λειτουργία νέων δομών υγείας, ο τομέας της εκπαίδευσης, π.χ.  αριθμός σχολείων, ο τομέας των μεταφορών, π.χ. σχεδιασμός συγκοινωνιακού έργου κ.λπ.).

Είναι τα δεδομένα μου ασφαλή;

Τα στοιχεία των Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών καταχωρίζονται σε ειδική ασφαλή βάση δεδομένων. Για την πρόσβαση στις πληροφορίες της βάσης λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα από την εθνική και Ενωσιακή νομοθεσία απαραίτητα και αναγκαία, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας, προκειμένου να τηρείται το απόρρητο των αρχείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3832/2010. Τα αρχεία της  βάσης είναι απροσπέλαστα από οποιαδήποτε άλλη βάση δεδομένων ώστε να προστατεύονται από κάθε μη νόμιμη ή χωρίς εξουσιοδότηση επεξεργασία. Στη βάση δεδομένων έχουν πρόσβαση μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα, περιλαμβανομένων των διαχειριστών αυτών, που ορίζονται με απόφαση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Τα έντυπα ερωτηματολόγια που θα συμπληρωθούν με στοιχεία των απογραφόμενων φυλάσσονται ασφαλώς σε χώρους φύλαξης έντυπου υλικού της ΕΛΣΤΑΤ, στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Στατιστικής, και διατηρούνται εκεί για όσο χρονικό διάστημα προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος, το έντυπο υλικό καταστρέφεται με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Γιατί να αυτοαπογραφώ; Αν δεν αυτοαπογραφώ, θα έρθει κάποιος απογραφέας να με επισκεφθεί;

Με την αυτοαπογραφή δίνεται η δυνατότητα σε κάθε κάτοικο της Χώρας να απογράψει την κατοικία του και τα μέλη του νοικοκυριού του ηλεκτρονικά, μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής (web) εφαρμογής, αποφεύγοντας την προσωπική επαφή με τον Απογραφέα της περιοχής του. Στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατόν, ο Απογραφέας θα επισκεφθεί την κατοικία του να τον απογράψει με τη γνώριμη διαδικασία με έντυπο ερωτηματολόγιο.

 Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την απογραφή εδώ

Πηγή: skai.gr

NEWS

Συμμαχία Σερραίων : “Κάποιοι πήραν διαζύγιο από την αλήθεια”

Published

on

By

Σέρρες, 17 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάποιοι έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα

Η «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων» αποδεικνύει καθημερινά ότι έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια.

Ευτυχώς για την πραγματικότητα, όμως, οι κάτοικοι της περιοχής της Σιγής γνωρίζουν πολύ καλά αν η περιοχή τους ήταν παραμελημένη και ποια κατάσταση βίωναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η εμμονική προσκόλληση κάποιων στο παρελθόν και οι επιθέσεις στη Δημοτική Αρχή με εμπάθεια και χαρακτηρισμούς μόνο θλίψη προκαλούν.

Η «Συμμαχία Σερραίων» δεν ανοίγει διάλογο με το χθες.

Προχωράμε απερίσπαστοι στο έργο μας.

Continue Reading

NEWS

Πανσέληνος του Λύκου σήμερα: Τα 4 ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο

Published

on

By

Η πανσέληνος του Λύκου θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό στις 18 Ιανουαρίου καθώς εισέρχεται στον συναισθηματικά ευαίσθητο Καρκίνο, πιέζοντας τις ευαίσθητες χορδές σου. Μπορείς επιτέλους να κάνεις μια παύση στην έντονη εστίασή σου στη δουλειά σου και να νιώσεις έμπνευση για να διερευνήσεις τα συναισθήματά σου κατά τη διάρκεια αυτής της συναισθηματικά φορτισμένης πανσελήνου. Αλλά αν ανήκεις σε ένα από τα 4 ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο από την πανσέληνο του Λύκου, μπορεί να το βρεις λίγο πιο περίπλοκο από το να αλλάζεις απλώς την εστίασή σου.

Κριός

Νιώθεις πιο νοσταλγικά από το συνηθισμένο, Κριέ; Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή η πανσέληνος κινείται στην περιοχή του σπιτιού και της οικογένειάς σου και νιώθεις κάθε είδους νοσταλγία. Ωστόσο, προσπάθησε να μην αναμασάς πολλά δύσκολα πράγματα από το παρελθόν σου.

read more: womenonly.gr

Continue Reading

NEWS

Μπουρλά: Είμαστε σε καλή θέση για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω την Άνοιξη

Published

on

By

  1. HOME
  2. ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  3. Διεθνή

Διεθνή 

 Μπουρλά: Είμαστε σε καλή θέση για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω την Άνοιξη

«Χάρη σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας»

Κορωνοϊός - Μπουρλά: Είμαστε σε καλή θέση για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω την Άνοιξη

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΡΑ

The LiFO team

The LiFO team17.1.2022 | 12:540

Την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού εκφράζει ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, εκτιμώντας επιστροφή στην κανονικότητα μέχρι την Άνοιξη.

«Θα πάρουμε σύντομα τη ζωή μας πίσω. Είμαστε σε καλή θέση να το πετύχουμε αυτό την Άνοιξη, χάρη σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας», διαβεβαίωσε ο CEO της Pfizer, μιλώντας στη «Le Figaro».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από τη γαλλική εφημερίδα εάν η μετάλλαξη Όμικρον θα οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας, ο Μπουρλά ανέφερε πως είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς εάν θα γίνει κάτι τέτοιο καθώς η Covid-19 θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και να μεταλλάσσεται.

read more: lifo.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)