Connect with us

Food

Τροφές που σε «φουσκώνουν»

Published

on

Η κοιλιά μας είναι επίπεδη αλλά πολλές φορές παρατηρούμε ότι υπάρχουν κάποιες τροφές που μόλις τις καταναλώσουμε φουσκώνει. Ακόμα και αν δεν έχετε επίπεδη κοιλιά μπορεί να νιώθετε ένα έντονο φούσκωμα. Σας έχει τύχει ίσως να σας ρωτήσουν αν είστε έγκυος… όχι απλά έχετε καταναλώσει κάτι από τα παρακάτω ή κάτι που «ενοχλεί» τον δικό σας οργανισμό.

 1. Αποφύγετε τα αλκοολούχα ποτά. Το αλκοόλ αυξάνει την όρεξη και δεν νιώθεις να έχεις χορτάσει. Οπότε τρως παραπάνω.

2. Αποφύγετε τα αναψυκτικά. Προσθέτουν στον οργανισμό λίπος που δεν χρειάζεται.

3. Αποφύγετε τις μαστίχες. Όταν μασάτε ετοιμάζεται το στομάχι σας να υποδεχθεί φαγητό και αυξάνει τα οξέα του στομαχιού.

4. Προτιμήστε διατροφή χαμηλή σε αλάτι. Όπως η ζάχαρη και το αλάτι σας εμποδίζουν να χάσετε το κοιλιακό λίπος.

5. Αποφύγετε το Fast food. Είναι υπεύθυνο για το κοιλιακό λίπος.

6. Αποφύγετε την μαγιονέζα. Περιέχει τουλάχιστον 80% λίπους.

7. Αποφύγετε τις τηγανιτές πατάτες. Τροφή «σφουγγάρι» που απορροφά τα κορεσμένα λίπη. Προτιμήστε ψητές ή βραστές.

8. Αποφύγετε τις τροφές που σας προκαλούν έντονα αέρια. Παρατηρήστε ποια είναι αυτά και προσπαθήστε να τα αντικαταστήσετε.

9. Αποφύγετε τρόφιμα με υποκατάστατο ζάχαρης. Υπάρχει περίπτωση να σας επηρεάζουν.

Αν κάτι από τα παραπάνω θέλετε να συνεχίσετε να το καταναλώνετε τουλάχιστον προσπαθήστε να μετριάσετε τις ποσότητες.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Food

Μηλοπιτάκια (νηστίσιμα)

Published

on

By

Υλικά:

Για την ζύμη:
· 1 ποτ. Σπορέλαιο
· 1 ποτ. Χυμό πορτοκάλι (φρέσκο καλύτερα)
· 4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
· 2 κ.γλ. μπέικιν
· 1 πρέζα αλάτι
· Αλεύρι (περίπου 600 γρ.)

Για την γέμιση:
· 2 μήλα κόκκινα τριμμένα στον τρίφτη
· 1 κ.σ. Κανέλα

Προαιρετικά:
· 1/2 φλ. καρύδια πολύ ψιλοκομμένα
· 1 κ.γλ. Ξύσμα πορτοκαλιού
· 2 κ.σ. Ζάχαρη
· 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
· 3 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή ροδάκινο

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τα μήλα σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.

2. Ανακατεύουμε με την σειρά τα υλικά της ζύμης μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Έτοιμη.

4. Παίρνουμε λίγη ζύμη (όσο ένα μεσαίο αβγό περίπου) και το ανοίγουμε όσο περίπου η παλάμη μας. Εναλλακτικά μπορούμε να απλώσουμε την ζύμη με πλάστη (πάχος όσο 1 δάχτυλο) και να κόψουμε με ένα ποτήρι στρόγγυλα κομμάτια ζύμης. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και κλείνουμε απαλά σε μισοφέγγαρο. Πατάμε απαλά τις άκρες να κλείσουν. Η γέμιση ίσως βγάλει λίγα υγρά καθώς κλείνουμε την ζύμη, είναι κάτι φυσιολογικό γιατί η γέμιση είναι ζουμερή.

5. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 λεπτά σε αέρα για 20 λεπτά περίπου.

6. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα όταν κρυώσουν.

Καλή επιτυχία!

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.foodstates.gr και στο www.xrysessyntages.gr

Continue Reading

Food

MamaPeinao.gr: Καρμπονάρα εύκολη & πεντανόστιμη

Published

on

By

Αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη συνταγή για μακαρονάδα καρμπονάρα με κρεμώδη σάλτσα που θα λατρέψετε!

Υλικά

  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. μπέικον ή πανσέτα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 125 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  • Παράλληλα, σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει, για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την πανσέτα στα ζυμαρικά, μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
  • Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι, το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά, με το σκόρδο και το μπέικον. Περιχύνουμε αμέσως τα μακαρόνια με το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας καλά.
  • Σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Continue Reading

Food

Μπριζόλες λαιμού: συνταγή για την Τσικνοπέμπτη από τη Λιβαδειά!

Published

on

By

Ένα από τα πιο οικονομικά, αλλά φουλ… απολαυστικά υλικά, είναι οι μπριζόλες λαιμού. Μπορείτε να προτιμήσετε τον κρεοπώλη της γειτονιάς σας, καθώς αρκετοί δίνουν ελληνικές μπριζόλες λαιμού με 3 ευρώ το κιλό. Στην περίπτωση των σούπερ μάρκετ οι τιμές κυμαίνονται από 4 έως 5,5 ευρώ. Σε απλούς αριθμούς, γύρω στα πέντε με έξι ευρώ θα είναι αρκετά για πέντε μπριζόλες λαιμού. 

Πάμε να δούμε τα υλικά:

  • 1-2 κιλά χοιρινές μπριζόλες λαιμού με οστό (προσοχή να μην είναι πολύ λεπτές, γιατί θα ξεραθούν)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Τώρα προχωράμε στην εκτέλεση:

Αν υπάρχει σχάρα, ακόμα και ηλεκτρική, ακολουθούνται τα εξής απλά βήματα για το τσίκνισμα «αλά Λιβαδειά»:about:blank

  • Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο μισή ώρα προ του ψησίματος
  • Κάνουμε ένα χορταστικό μείγμα σε κούπα ή μπολ με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
  • Ανάβουμε τη φωτιά (ή τον… διακόπτη) και αφήνουμε τη σχάρα να κάψει για λίγα λεπτά
  • Βάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα, «γυμνές», δίχως κανένα υλικό πάνω τους
  • Τις αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά (1 – 5, ανάλογα τον τύπο σχάρας) από κάθε πλευρά.
  • Προσέχουμε να μην «τραυματίσουμε» τις μπριζόλες στο γύρισμα. Απαγορεύονται τα τρυπήματα με πιρούνι ή μαχαίρι γιατί χάνουν τα υγρά τους.
  • Τότε ρίχνουμε μπόλικο από το μείγμα (αλάτι, πιπέρι, ρίγανη) διαδοχικά από κάθε πλευρά.

Tips:
Στην περίπτωση της ηλεκτρικής σχάρας απαιτούνται λίγα γυρίσματα. Σε 30 λεπτά θα είναι έτοιμες οι μπριζόλες.
Το μυστικό για να δούμε αν έχουν γίνει είναι να αφρίζει το κόκκαλο. Οταν δούμε μικρές «μπουρμπουλήθρες» στις τρύπες του οστού, τότε η μπριζόλα έχει γίνει.

Άντε και καλή μας όρεξη!

Πηγή: youweekly.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)