Connect with us

NEWS

Επίδομα θέρμανσης 2021: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Published

on

Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2021 και την αίτηση από τους δικαιούχους άνοιξε.
Τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης 2021 έχουν πλέον οι δικαιούχοι. Όπως έγινε γνωστό, άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, το βράδυ. (www1.aade.gr)

Οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου 2021 να υποβάλλουν την αίτησή τους, την ώρα που το ΥΠΟΙΚ έχει γνωστοποιήσει πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση (προκαταβολή).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μάϊου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μάϊου 2022.

Επίδομα θέρμανσης: Πώς γίνεται η αίτηση από τους δικαιούχους
Ας δούμε βήμα – βήμα τις ενέργειες που πρέπει κάνει ο κάθε ενδιαφερόμενος:

   Εκδήλωση ενδιαφέροντος
   Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
   Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
   Επιλέγω είδος καυσίμου
   Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
   Επιλέγω οικισμό *
   Συμπληρώνω τα τμ της κατοικίας
   Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE.
Υπενθυμίζεται ότι το πετρέλαιο θέρμανσης έκανε «πρεμιέρα» στις 15 Οκτωβρίου 2021, με τη μέση τιμή να ξεπερνά το 1,10 ευρώ/λίτρο. Η συγκεκριμένη τιμή αφορά παραδόσεις για ποσότητα άνω των 1.000 λίτρων σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Σε νησιά ή απομακρυσμένες ορεινές περιοχές που το κόστος μεταφοράς είναι μεγαλύτερο, η τιμή ανεβαίνει έως και 10 λεπτά/λίτρο.

Εκτιμάται ότι επίδομα θέρμανσης 2021 θα λάβουν 1,5 εκατ. νοικοκυριά σε δύο δόσεις μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς τόσο οι δικαιούχοι όσο και τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν αλλάξει.

Πηγή: athensvoice.gr

NEWS

Απογραφή 2021 – Παράταση έως τις 13 Δεκεμβρίου στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή

Published

on

By

Παρατείνεται έως και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 η δυνατότητα ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Μέσω της Απογραφής γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την Επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Η συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Τρόπος διενέργειας

• Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.

• Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό: 211 12 12 032 ή να απευθύνονται στο e-mail: census2021@statistics.gr.

Αναλυτικά τα βήματα για την ηλεκτρονική διαδικασία

Πώς γίνεται η απογραφή;

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, διενεργείται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19 και βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο Νόμο 4772/2021 (Α’ 17). Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω των Γενικών Απογραφών είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ ενώ δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους.

Γιατί πρέπει να απογραφώ;

Η συμμετοχή των κατοίκων της Χώρας στην Απογραφή όπως αναφέρει η Αρχή είναι υποχρεωτική για την κατάρτιση έγκυρων και αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων για την Ελλάδα. Τα στατιστικά δεδομένα της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή στο σύνολο της Χώρας, είναι κρίσιμα για τη χάραξη πολιτικών και τη λήψη αποφάσεων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών (ενδεικτικά αναφέρονται ο  τομέας της υγείας, π.χ. λειτουργία νέων δομών υγείας, ο τομέας της εκπαίδευσης, π.χ.  αριθμός σχολείων, ο τομέας των μεταφορών, π.χ. σχεδιασμός συγκοινωνιακού έργου κ.λπ.).

Είναι τα δεδομένα μου ασφαλή;

Τα στοιχεία των Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών καταχωρίζονται σε ειδική ασφαλή βάση δεδομένων. Για την πρόσβαση στις πληροφορίες της βάσης λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα από την εθνική και Ενωσιακή νομοθεσία απαραίτητα και αναγκαία, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας, προκειμένου να τηρείται το απόρρητο των αρχείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3832/2010. Τα αρχεία της  βάσης είναι απροσπέλαστα από οποιαδήποτε άλλη βάση δεδομένων ώστε να προστατεύονται από κάθε μη νόμιμη ή χωρίς εξουσιοδότηση επεξεργασία. Στη βάση δεδομένων έχουν πρόσβαση μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα, περιλαμβανομένων των διαχειριστών αυτών, που ορίζονται με απόφαση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Τα έντυπα ερωτηματολόγια που θα συμπληρωθούν με στοιχεία των απογραφόμενων φυλάσσονται ασφαλώς σε χώρους φύλαξης έντυπου υλικού της ΕΛΣΤΑΤ, στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Στατιστικής, και διατηρούνται εκεί για όσο χρονικό διάστημα προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος, το έντυπο υλικό καταστρέφεται με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Γιατί να αυτοαπογραφώ; Αν δεν αυτοαπογραφώ, θα έρθει κάποιος απογραφέας να με επισκεφθεί;

Με την αυτοαπογραφή δίνεται η δυνατότητα σε κάθε κάτοικο της Χώρας να απογράψει την κατοικία του και τα μέλη του νοικοκυριού του ηλεκτρονικά, μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής (web) εφαρμογής, αποφεύγοντας την προσωπική επαφή με τον Απογραφέα της περιοχής του. Στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατόν, ο Απογραφέας θα επισκεφθεί την κατοικία του να τον απογράψει με τη γνώριμη διαδικασία με έντυπο ερωτηματολόγιο.

 Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την απογραφή εδώ

Πηγή: skai.gr

Continue Reading

NEWS

Στα νερά του Σηκουάνα θα ρίξουν τις σανίδες τους τρεις Θεσσαλονικιές!

Published

on

By

Στα νερά του Σηκουάνα, στον μεγαλύτερο αγώνα SUP (όρθια σανιδοκωπηλασία) στον κόσμο, τον Nautic Paddle, που μετρά 1.000 συμμετοχές από πολλές χώρες, θα ρίξουν τις σανίδες τους τρεις Θεσσαλονικιές στις 5 Δεκεμβρίου. Η Βιργινία Παναγιωτοπούλου, διευθύντρια του One Salonica Outlet Mall, η Μάγδα Μαυρίδου, αρχιτέκτονας και η Γεωργία Ευαγγελίδη, μαθηματικός, φίλες μεταξύ τους, θα εκπροσωπήσουν τη Θεσσαλονίκη σε αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα με την ομάδα τους SKG SUP και στόχο, πέρα από μια καλή επίδοση, να φέρουν επιστρέφοντας μια αφορμή έμπνευσης για αντίστοιχες διοργανώσεις στην πόλη. Μάλιστα, με δεδομένο ότι οι αιτήσεις συμμετοχής στον αγώνα ξεπέρασαν τις 1.800, η επιλογή τους ήταν μεγάλη επιτυχία. Οι τρεις φίλες θα διαγωνιστούν στην pro διαδρομή, των 14 χλμ., την πιο αγωνιστική, όπου θα συμμετάσχουν 200 άτομα, ενώ τα υπόλοιπα 800 θα κωπηλατήσουν στη leisure διαδρομή, πιο ερασιτεχνική, για 11 χλμ. Η γραμμή εκκίνησης θα βρίσκεται στην Bibliothèque Nationale de France, ενώ ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στο λιμάνι του Javel Bas. Στην pro διαδρομή θα πραγματοποιηθεί ένας ολοκληρωμένος γύρος των îles de la Cité και Saint-Louis. Μαζί με τους διαγωνιζόμενους θα βρίσκονται στα νερά του Σηκουάνα και 50 ναυαγοσωστικές βάρκες. Ο αγώνας διοργανώνεται από τη Nautic Festival για 11η φορά και επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας.

read more: voria.gr

Continue Reading

NEWS

Η χειρονομία που έμαθε στο TikTok της έσωσε την ζωή!

Published

on

By

Μία έφηβη που αγνοούνταν από τη Βόρεια Καρολίνα κατάφερε να σώσει η αστυνομία του Κεντάκι όταν, σύμφωνα με τις Αρχές, χρησιμοποίησε μια χειρονομία που είχε μάθει στο TikTok και η οποία υποδηλώνει ενδοοικογενειακή βία.

Η 16χρονη είχε εξαφανιστεί από το Άσβιλ με τους γονείς της να δηλώνουν την εξαφάνισή της την περασμένη Τρίτη. Την Πέμπτη, ένας μοτοσικλετιστής στο Κεντάκι ειδοποίησε την αστυνομία δηλώνοντας πως είδε ένα κορίτσι σε κίνδυνο μέσα σε ένα όχημα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο οδηγός του δίκυκλου, ο οποίος βρισκόταν πίσω από το όχημα, παρατήρησε ότι το κορίτσι στο μπροστινό αυτοκίνητο έκανε χειρονομίες, οι οποίες στη γλώσσα της κοινωνικής πλατφόρμας TikTok δείχνουν ότι αυτός που τις κάνει είναι θύμα οικογενειακής βίας και σημαίνουν «χρειάζομαι βοήθεια – ενδοοικογενειακή βία», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.Δεκαεξάχρονη που είχε εξαφανιστεί σώθηκε όταν αναζήτησε βοήθεια με χειρονομία που έμαθε στο TikTok - 1© Παρέχεται από: CNN.gr Δεκαεξάχρονη που είχε εξαφανιστεί σώθηκε όταν αναζήτησε βοήθεια με χειρονομία που έμαθε στο TikTok – 1

Κάποιος που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο σήμα κρατά το χέρι του ψηλά με την παλάμη του προς τα έξω, μετά βάζει τον αντίχειρά του στο χέρι του και μετά κλείνει τα δάχτυλά του για να παγιδεύσει τον αντίχειρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η έφηβη είχε μάθει τη συγκεκριμένη χειρονομία στο TikTok. Ο οδηγός της ακολούθησε το όχημα δίνοντας πληροφορίες στην αστυνομία, η οποία στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και έσωσε το κορίτσι.

Ο ύποπτος είχε απαγάγει το κορίτσι από τη Βόρεια Καρολίνα στο Οχάιο, ότι έχει συγγενείς. Όταν ωστόσο εκείνοι διαπίστωσαν ότι είναι ανήλικη και αγνοούνταν αναγκάστηκαν να φύγουν.

Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα την ίδια ημέρα για αρπαγή ανηλίκου.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)