Connect with us

Education

Εικαστικό εργαστήρι της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. “ΑΡΤΙΟ” / Έναρξη λειτουργίας

Published

on

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια, ανοίγει σήμερα τις πύλες του για παιδιά αλλά και για τους ενήλικες, το  Εικαστικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών «ΑΡΤΙΟ».

Να αναφέρουμε ότι το ΑΡΤΙΟ αποτελεί σήμερα έναν από τους κύριους τομείς δραστηριοποίησης της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών), υλοποιώντας προγράμματα εικαστικής παιδείας. Το εικαστικό εργαστήρι απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, με βασικό στόχο την ενεργή επικοινωνία των δημοτών με την πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά και με τα διεθνή σύγχρονα καλλιτεχνικά ρεύματα.

Η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη-Τσοχατζίδη, εκτιμώντας ότι η αισθητική εμπειρία μέσω της καλλιέργειας  εικαστικών δεξιοτήτων,  έχει θεμελιώδη σημασία για την αισθητική, συναισθηματική, διανοητική και κοινωνική ανάπτυξη τόσο του παιδιού, του εφήβου αλλά και του ενήλικα, προκρίνει ως προτεραιότητα στους στόχους του ΑΡΤΙΟ, την  ταυτόχρονη ανάπτυξη της ελεύθερης δημιουργικότητας, της εφευρετικότητας και της φαντασίας, μέσα από την αυτοέκφραση και την ομαδική συνεργασία.

Στους χώρους του ΑΡΤΙΟ λειτουργούν πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια ζωγραφικής και κεραμικής, εξειδικευμένα ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των μαθητών και στελεχωμένα από έμπειρους και επιστημονικά εξειδικευμένους εκπαιδευτές. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 250 μαθητές παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΑΡΤΙΟ. Για το φετινό σχολικό έτος, θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:

– Τμήμα Προσχολικής Ηλικίας
– Παιδικό Εργαστήριο Ζωγραφικής και μεικτών τεχνικών
– Εργαστήριο Ελεύθερου Σχεδίου και Ζωγραφικής για Εφήβους
– Εργαστήριο Ζωγραφικής Ενηλίκων
– Παιδικό Εργαστήριο Κεραμικής
– Εργαστήριο Κεραμικής Ενηλίκων


«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μικρούς και μεγάλους, ξεκινούμε τα μαθήματα στο ΑΡΤΙΟ και διαβεβαιώνουμε ότι η ασφάλεια και η υγεία είναι το πρώτιστο μέλημά μας. Τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και λαμβάνουμε όλα τα σχετικά μέτρα σχολαστικά. Προσαρμόζουμε την καθημερινότητά μας στα νέα δεδομένα, αλλά δεν αφήνουμε την πανδημία να σταθεί εμπόδιο στη ζωή μας. Όλοι μαζί με υπομονή, προσοχή και υπακοή στις συστάσεις των ειδικών θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να συνεχίσουμε τη ζωή και τις δραστηριότητές μας», επισήμανε παράλληλα η κ. Παλάζη.

Blog: http://artio-serres.blogspot.gr/

Email: neoartio2010@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/artio2010/

Τηλέφωνο: 2321 400715

Τέλος να επισημανθεί ότι τα μέτρα προστασίας θα τηρούνται σχολαστικά σε όλους τους χώρους για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας όλων, ενώ θα τηρούνται αυστηρά οι υγειονομικοί κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν εκπαιδευτές, παιδιά και ενήλικες.

                                                                                                            Από το Γραφείο Τύπου                                                                                                                             της Κ.Ε.Δ.Η.Σ

Education

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ Μουσικής Προπαιδείας από την Μουσικοπολιτεία!!

Published

on

By

Μήνυμα από ΘΕΩΝΗ ΜΠΕΝΤΟΥΛΗ, Διπλωματούχος καθηγήτρια πιάνου Μ.Ω.Θ.

Ξεκινάμε δυναμικά τη νέα μας μουσική χρονιά!!! 
Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά!!!
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το μεταλλόφωνο, τα boomwhackers, τις μελωδικές καμπανούλες και να μάθουν μέσα από παιγνιώδη τρόπο τις πρώτες έννοιες της μουσικής! Βοηθός ο μάγος Καρακάξ που με μαγικό τρόπο θα τους ανοίξει νέα μονοπάτια στην “Μελωδένια πόλη”!!!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας 

Φιλίππου 11 Σέρρες / τηλ. 6937242402 / email: info@music-land.gr

Facebook: Theoni Bentouli / webisite: music-land.gr

Continue Reading

Education

1η θέση για το Μουσικό Σχολείο Σερρών στον τοπικό μαθητικό διαγωνισμό πειραμάτων στις Φυσικές Επιστήμες EOES

Published

on

By

Το Μουσικό Σχολείο Σερρών συμμετείχε στον τοπικό μαθητικό διαγωνισμό πειραμάτων στις Φυσικές Επιστήμες EOES, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στο Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών και κατέκτησε την 1η θέση.

Οι μαθήτριες Βακαλίδου Ευαγγελία, Μανώλη Τατιάνα και Τζιμπίρη Αρετή συνεργάστηκαν άψογα υπό την καθοδήγηση των καθηγητών/τριών τους κ. Βουδούρη Γεώργιο, Φυσικό, Τσαρδάκη Αλεξάνδρα, Βιολόγο και κ.Χατζημιχαηλίδου Μαρία, Χημικό.

Continue Reading

Education

Νέες ενδιαφέρουσες ειδικότητες στο Δ.ΙΕΚ Νέας Ζίχνης

Published

on

By

Φέτος, στο Δ.ΙΕΚ Νέας Ζίχνης έχουν προστεθεί αρκετές ενδιαφέρουσες ειδικότητες, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν στους σπουδαστές ένα ευοίωνο μέλλον όσον αφορά την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Πολλοί μαθητές, απόφοιτοι Λυκείου, άλλα και πολλοί πτυχιούχοι διάφορων σχολών, που δεν έχουν βρει επαγγελματική αποκατάσταση προσπαθούν να βρουν διεξόδους, ώστε να εισχωρήσουν στην αγορά εργασίας. Μια απάντηση στην αναζήτηση αυτή είναι τα Δημόσια ΙΕΚ. Ειδικότερα, από το 2004 που ιδρύθηκε και λειτουργεί το  Δημόσιο ΙΕΚ Ν.Ζίχνης «τρέχουν» πολύ-πολύ ενδιαφέρουσες ειδικότητες. Πιο συγκεκριμένα, οι προσφερόμενες νέες ειδικότητες για την εκπαιδευτική περίοδο 2022-2023 είναι  οι ακόλουθες :

1: Βοηθός Φαρμακείου

2: Κομμωτική Τέχνη

3: Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων

4: Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

5: Τεχνικός Η/Υ

6: Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής

Η φοίτηση στο Δ.ΙΕΚ Νέας Ζίχνης είναι δωρεάν και αυτό αποτελεί ένα σοβαρό λόγο για να το επιλέξει κάποιος σπουδαστής ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικότητες έχουν απήχηση στην αγορά εργασίας λόγω και της εξειδίκευσης που παρέχουν. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, για τα νέα παιδιά (και όχι μόνο) να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους με την έγγραφή τους σε κάποιο ΙΕΚ που να τους ταιριάζει και να χαράξουν νέους δρόμους και προοπτικές για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, ειδικά στις πολύ δύσκολες συνθήκες που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Οι εγγραφές συνεχίζονται έως και τη Δευτέρα(12/09/2022). Τηλέφωνο επικοινωνίας με το Δ.ΙΕΚ Ν.Ζίχνης το : 2324022338

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)