Connect with us

Family

Όλα τα παιδιά της γης πρέπει να έχουν κάποιον να τους δίνει ένα ζεστό φιλί πριν τον ύπνο

Published

on

«Κάθε παιδί δικαιούται έναν γονιό. Κάθε γονιός δεν δικαιούται ένα παιδί».

Πόση σοφία κρύβεται πίσω από αυτήν την φράση και συνάμα άλλος τόσος πόνος.

Όλα τα παιδιά της γης πρέπει να έχουν κάποιον να τα φροντίζει, να τα αγαπάει, να τα διδάσκει το νόημα της ζωής, να τα αγκαλιάζει, να τα παρηγορεί, να τα δίνει θάρρος και ένα ζεστό φιλί στο μέτωπο πριν τον ύπνο.

read more newsitamea.gr

Family

5 περιπτώσεις όπου θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στη συμπεριφορά του παιδιού σου

Published

on

By

Γενικά, τα παιδιά αντιμετωπίζουν μια αλλαγή στην συμπεριφορά τους επειδή μπορεί να είναι κουρασμένα, πεινασμένα, να βαριούνται ή ακόμη και να είναι απογοητευμένα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι ανησυχητικές καθώς μπορεί να είναι αποτελούν μέρος ενός βαθύτερου, πιο σοβαρού προβλήματος.

Αν είσαι γονέας θα πρέπει να ξέρεις ότι στις παρακάτω αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού σου θα πρέπει να δώσεις προσοχή αλλά για αυτό υπάρχουν οι ειδικοί…για να δώσουν τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

Το παιδί σου δυσκολεύεται να μάθει πράγματα

Εάν παρατηρήσεις ότι το παιδί σου δυσκολεύεται να μάθει βασικές δεξιότητες, μπορεί να έχει μαθησιακές δυσκολίες, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο από τα άλλα παιδιά.

H πιθανή αιτία: Είναι μια κατάσταση που περιορίζει την εκμάθηση συγκεκριμένων δεξιοτήτων.

Τι να κάνεις: Η έγκαιρη ανίχνευση είναι το κλειδί για την καταπολέμηση αυτής της δυσκολίας. Εάν το παιδί σου λάβει τη βοήθεια που χρειάζεται μαζί με επιπλέον υποστήριξη στο σχολείο από εξειδικευμένους δασκάλους, τότε όλα θα πάνε καλά.

read more womenonly.gr

Continue Reading

Family

Αυτή η «αναίσθητη» συμπεριφορά του πρώην μας δείχνει ότι δεν μας έχει ξεπεράσει

Published

on

By

Γιατί φαινομενικά οι άντρες συνεχίζουν ευκολότερα τη ζωή τους μετά από έναν χωρισμό;

Εμείς νιώθουμε λες και η ζωή μας έχει τελειώσει, αλλά εκείνος, τουλάχιστον μέσα από τη συμπεριφορά του στα social media ή από ό,τι μαθαίνουμε από τους κοινούς μας φίλους, δίνει την εντύπωση ότι ο χωρισμός μας πέρασε και δεν τον άγγιξε. Μπορεί, για παράδειγμα, να φωτογραφίζεται ενώ φλερτάρει με άλλες γυναίκες, ακόμα και με το νέο του ειδύλλιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr

Continue Reading

Family

“Aγχώνουν τους γονείς λέγοντας ότι ένας ζωηρός 5χρονος έχει ΔΕΠΥ ή ένα φοβισμένο 2χρονο αυτιστική διαταραχή”

Published

on

By

Ο παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντσης με ανάρτησή του τοποθετείται για την τακτική πολλών γονιών που σπεύδουν αγχωμένοι στον παιδίατρο και του αναφέρουν μια σειρά από χαρακτηριστικά των παιδιών τους που θεωρούν ότι ενδεχομένως και  να μαρτυρούν κάποιου είδους διαταραχή ή πρόβλημα στην ανάπτυξή τους.

Όπως τονίζει “Ας σταματήσουμε τις ταμπέλες και την τρομοκρατία, ας συγκρατήσουμε τον υπερβάλλοντά μας ζήλο να δουλέψουμε, ας μάθουμε την επιστήμη μας σωστά και ας επικεντρωθούμε στο πώς να βοηθήσουμε θετικά οικογένειες με πραγματικά κοινωνικά οικονομικά ψυχολογικά προβλήματα χωρίς ταμπέλες και χωρίς να αγχώνουμε χωρίς λόγο τους φυσιολογικούς“.

read more newsitamea.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)