Connect with us

Woman

Οι αεροσυνοδοί της Ουκρανίας έβγαλαν τις φούστες, πέταξαν τα τακούνια κι αυτό μάς αφορά όλες

Published

on

H SkyUp Airlines είναι μία από τις τελευταίες low cost αεροπορικές εταιρίες που άνοιξαν στην Ευρώπη, αλλά είναι η μεγαλύτερη τέτοια αεροπορική εταιρεία στην Ουκρανία και μόλις πήρε μία ιστορική απόφαση. Αλλάζει τη στολή της δίνοντας έμφαση στην άνεση των αεροσυνοδών και αποφεύγοντας τη σεξουαλικόποίηση και αντικειμενοποίησή τους. Οι φούστες δίνουν τη σκυτάλη στα παντελόνια και τα ψηλοτάκουνα στα αθλητικά παπούτσια.

ΛΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ READ MORE ladylike.gr

Woman

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών – Μία στις δύο σκοτώθηκε από τον σύντροφο ή από μέλος της οικογένειάς της

Published

on

By

Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου φέρνει ξανά στην επιφάνεια, με τον πιο δραματικό τρόπο, την αμείλικτη πραγματικότητα που βιώνουν γυναίκες σε όλο τον κόσμο και, μάλιστα, κυρίως μέσα στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία διεθνών οργανισμών, μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία, μία στις δύο σκοτώθηκε από τον σύντροφό της ή από μέλος της οικογένειάς της, ενώ μία στις πέντε γυναίκες και κορίτσια έχει υποστεί σωματική ή/και σεξουαλική βία από οικείο άτομο τους τελευταίους 12 μήνες.

Παράλληλα, δύο στις τρεις γυναίκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέφεραν ότι οι ίδιες ή μία γυναίκα που γνωρίζουν βίωσαν κάποια μορφή βίας. Ωστόσο, λιγότερο από το 40% των γυναικών που βιώνουν βία αναζητά βοήθεια κάθε είδους ενώ, όπως αναφέρεται, η σιωπή οδηγεί τις περισσότερες φορές σε μία πλαστή εικόνα μεταξύ των περιστατικών που καταγγέλονται και όσων λαμβάνουν χώρα στην πραγματικότητα.

read more in.gr

Continue Reading

Woman

Η Ελληνίδα που κατέκτησε τις έξι υψηλότερες κορυφές των ηπείρων και ετοιμάζεται για την έβδομη, στο Marie Claire

Published

on

By

«Μια γυναίκα μπορεί να κάνει αυτό που θέλει, άσχετα με το αν θεωρείται από τους γύρω της “εφικτό” ή “πρέπον” ή αν τα στερεότυπα λένε ότι πρέπει να βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο δίπλα στα παιδιά της» δήλωσε η Βανέσα Αρχοντίδου ενόψει της έβδομης αποστολής της, στην Ανταρκτική.

Γεωργία Καρκάνη

read more marieclaire.gr

Continue Reading

Woman

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Σερρών δίπλα στις γυναίκες που υφίστανται έμφυλη βία

Published

on

By

Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία όπου παρατηρούμε ότι η πανδημία, σε συνδυασμό με κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες, συμβάλλουν στην έξαρση της βίας. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των γυναικοκτονιών για το 2021 προβληματίζει και σηματοδοτεί την ανάγκη για μεγαλύτερη εγρήγορση και ευαισθητοποίηση.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Σερρών, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό έμφυλης βίας στις Σέρρες που είδε το φως της δημοσιότητας με τον τραυματισμό μιας 37χρονης γυναίκας με μαχαίρι από τον σύντροφό της, υπενθυμίζει ότι βρίσκεται σε συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία ώστε να υποστηρίξει κάθε γυναίκα που το χρειάζεται. Αποτελεί μια δημοτική δομή που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής στήριξης, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής, καθώς και υπηρεσίες πληροφόρησης σε γυναίκες χωρίς γεωγραφικό περιορισμό, τηρώντας τους κανόνες του απορρήτου. Βρίσκεται στη διεύθυνση Ίωνος Δραγούμη 10 στις Σέρρες και λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 8:00-16:00, τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 22253 (24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS εθνικής εμβέλειας: 15900).

Είναι σημαντικό ο καθένας και η καθεμία να δράσουμε ώστε να μην μετρήσουμε νέες γυναικοκτονίες αλλά και τραυματισμούς, σωματικούς και ψυχολογικούς, που φέρνει η έμφυλη βία.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)