Connect with us

Events

28η Οκτωβρίου: Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τις παρελάσεις των μαθητών

Published

on

Με τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων θα παρελάσουν φέτος από κοινού ανάπηροι πολέμου, μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι και οδηγοί, για χρονικό διάστημα από 40 ως 60 λεπτά, σύμφωνα με όσα προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Ακόμη, επισημαίνεται πως, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Το εορταστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, πρέπει να περιλαμβάνει:

α. Την 27η Οκτωβρίου 2021

– Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ κτλ.

– Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία των Ηρώων, προσερχομένων, μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.

β. Την 28η Οκτωβρίου 2021

– Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων μετά το πέρας της δοξολογίας.

Σημειώνεται ότι στις πόλεις – έδρες των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων θακαταθέσουν στεφάνι, επίσης, οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφέρεια ή στην Περιφερειακή Ενότητα.

Στις λοιπές πόλεις, έδρες δήμων το πρόγραμμα κατάθεσης στεφάνων θα καταρτισθεί από την οικεία δημοτική αρχή, τηρούμενης της ισχύουσας υπουργικής απόφασης καθορισμού της σειράς προβαδίσματος.

– Κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών. H χρονική διάρκεια να τηρηθεί αυστηρά.

3. Ο σημαιοστολισμός ορίζεται γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν.

4. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορεί να εμπλουτιστεί, ανάλογα με τις τοπικές συνήθειες και τα μέσα που υπάρχουν στη διάθεσή σας. Ειδικά για τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης θα δοθούν ιδιαίτερες οδηγίες.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να δοθούν έγκαιρα οι απαραίτητες οδηγίες κατά λόγο αρμοδιότητας, για την πληρέστερη οργάνωση και την αρμόζουσα τέλεση του εορτασμού.

Ιδιαίτερα παρακαλούνται:

α. Οι Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για την παροχή οδηγιών για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στις Υπηρεσίες γενικά που εποπτεύουν, καθώς και στους δήμους της τοπικής αρμοδιότητάς τους, και για την κατάρτιση του προγράμματος κατάθεσης στεφάνων από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές.

β. Οι Περιφερειάρχες, για την κατάρτιση του προγράμματος εορτασμού της Εθνικής Επετείου στις έδρες των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων, στο οποίο θα ρυθμίζεται εκτός των άλλων και η σειρά κατάθεσης στεφάνων από τους εκπροσώπους των δημοσίων αρχών, οργανισμών, ιδρυμάτων κτλ που μετέχουν στην εορτή, καθώς και η σειρά προβαδίσματος των ανωτέρω, στους χώρους των παρελάσεων και των λοιπών εκδηλώσεων.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

[ΠΗΓΗ]

Events

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Drift kings European Pro/Pro2/Queen στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Published

on

By

Τον Πανευρωπαϊκό Τελικό αγώνα του Drift Kings International series για το 2021 θα φιλοξενήσουν οι Σέρρες και το μοναδικό Αυτοκινητοδρόμιο της Ελλάδας, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν τα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των συμμετοχών αγγίζει τις 50 και θα αγωνιστούν κατηγορίες PRO, PRO2 και Queen.

Οι καλύτεροι Έλληνες οδηγοί θα βρίσκονται στις Σέρρες και θα αντιμετωπίσουν τα μεγάλα ξένα ονόματα (Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία, Φιλανδία, Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ουκρανία της πλαγιολίσθησης στην έδρα τους. Η διαδρομή γι’ αυτό τον πανευρωπαϊκό τελικό έχει χαραχθεί από την στροφή Κ2 μέχρι και την Κ8.

Δημήτρης Κώττας

read more infonews24.gr

Continue Reading

Events

21η Γιορτή Ρυζιού στον Προβατά

Published

on

By

Διοργανωτές: Κ.Ε.ΔΗ.Σ. – Σύλλογος Γυναικών «Οι Αμαζόνες» – Κοινότητα Προβατά

Η 21η Γιορτή Ρυζιού θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 στον αύλειο χώρο της κοινότητας Προβατά.  Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα παρουσιασθούν παραδοσιακά εδέσματα με κύριο συστατικό το ρύζι , μαγειρεμένα με μεράκι από τις Γυναίκες του χωριού, θα διεξαχθεί φεστιβάλ γαστρονομίας, ενώ θα ακολουθήσουν βραβεύσεις.

Στη συνέχεια η  Γεσθημανή Μπερμπέρη θα μιλήσει για το βιβλίο της: «Ποιος άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου», από τις εκδόσεις Αποστακτήριο, το οποίο θα παρουσιάσουν

η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη, η ραδιοφωνική παραγωγός και βραβευμένη συγγραφέας, Μαρκέλλα Μικέλη και η φιλόλογος και ποιήτρια Διονυσία Ζήκα. Η «αυλαία» της γιορτής θα κλείσει με μουσική συναυλία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τη διοργάνωση των εκδηλώσεων ανέλαβε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), ο Σύλλογος Γυναικών «ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ» και η Κοινότητα Προβατά.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid 19.

Continue Reading

Events

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «διαμάντι» με 23 «Ιστορίες της πόλης μας». Ιδιαίτερα θερμή η ανταπόκριση των Σερραίων στην εκδήλωση της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Published

on

By

Ενδιαφέρουσες «Ιστορίες της πόλης μας», είχαν την ευκαιρία να ακούσουν οι Σερραίοι , που κατέκλυσαν γνωστό εστιατόριο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και «αγκάλιασαν» με ενθουσιασμό την εκδήλωση, που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.).

Ένα βιβλίο «διαμάντι» με είκοσι τρεις μικρές ιστορίες για την πόλη των Σερρών, εμπνευσμένες από πίνακες Σερραίων δημιουργών, ήταν το πόνημα 15 Σερραίων που παρακολούθησαν το Εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Συν – γράφουμε στην περίοδο της καραντίνας», με συντονίστρια και εμψυχώτρια την κ. Αντωνία Θεοχαρίδου.

Κατά τη διάρκεια της όμορφης βραδιάς για το βιβλίο μίλησαν οι δημιουργοί των ιστοριών, ενώ αποσπάσματα διάβασαν ερασιτέχνες ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του Ορφέα. Παράλληλα στον χώρο λειτούργησε έκθεση πινάκων, οι οποίοι και ενέπνευσαν τους δημιουργούς του βιβλίου, που έχει εκδώσει η Κ.Ε.ΔΗ.Σ., μετά από επιθυμία του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη.

Αναφερόμενη στην προσπάθεια αυτή η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη τόνισε:

«Το βιβλίο αυτό είναι το τέλος ενός πρωτόγνωρου ταξιδιού που ξεκίνησε σε τρικυμισμένες θάλασσες. Είναι το αποτέλεσμα του Εργαστηρίου δημιουργικής γραφής «Συν – γράφουμε στην περίοδο της καραντίνας». Μια προσπάθεια που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. καιμε την πρόθυμη ανταπόκριση της κ. Αντωνίας Θεοχαρίδου. Στόχος μας ήταν να χαρίσουμε σε όλους τους συμμετέχοντες συμπολίτες μας πέρα από τη συναισθηματική αποφόρτιση , την ευκαιρία να δημιουργήσουν πολύτιμες και ενδιαφέρουσες ιστορίες για την πόλη μας εμπνευσμένες από πίνακες Σερραίων δημιουργών και η σημερινή βραδιά μου άφησε την εντύπωση ότι το πετύχαμε. Καμαρώνω που ως πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. είχαν την τιμή να συμμετέχω σε αυτό το ταξίδι μαζί τους.»

Τέλος να αναφερθεί ότι τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων θα διατεθούν για την αγορά εκπαιδευτικού υλικού για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΚΕΔΗΣ.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)