Connect with us

Family

Πώς η διατροφή της μαμάς επηρεάζει την υγεία του μωρού κατά τη διάρκεια του θηλασμού;

Published

on

Το δεύτερο σημαντικότερο αγαθό που προσφέρει κάθε μαμά στο μικρό της, μετά το «θαύμα» της ζωής, είναι το μητρικό γάλα.

Δεν πρόκειται απλώς για την πρώτη τροφή του παιδιού, αλλά ο θεμέλιος λίθος που θα του εξασφαλίσει ένα υγιές και γερό μέλλον, έναν ακόμη πιο ισχυρό δεσμό με τη μητέρα του. Μπορεί διαθέσιμα να υπάρχουν αναρίθμητα υποκατάστατα του μητρικού γάλακτος, όμως κανένα δεν διαθέτει την «πλούσια» σύνθεση από πρωτεΐνες, βιταμίνες και αντισώματα, που θα «θωρακίσει» τον οργανισμό του μωρού από πιθανές λοιμώξεις και ανεπιθύμητα συμπτώματα, όπως είναι ο εμετός, το άσθμα και η διάρροια.

Από την άλλη βέβαια, όσες από εμάς έχουν διανύσει έστω μία φορά το συναρπαστικό «ταξίδι» του θηλασμού, γνωρίζουν καλά πως πρόκειται για μία τρυφερή και συνάμα απαιτητική διαδικασία για τη μητέρα. Γιατί εκτός από τις ανάγκες που έχει το βρέφος για να αναπτυχθεί σωστά, συγχρόνως παρουσιάζεται μία επιπλέον σειρά αναγκών στον οργανισμό της μαμάς, τις οποίες χρειάζεται να καλύψει, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στο μικρό της ένα μητρικό γάλα υψηλή θρεπτικής αξίας.

Με άλλα λόγια, κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ο οργανισμός της μαμάς λειτουργεί ως μία «πλούσια» αποθήκη, από όπου εκείνη και το παιδί αντλούν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού. Και μπορεί οι ανάγκες ενός μωρού να διαφέρουν από αυτές που παρουσιάζει ο οργανισμός ενός ενήλικα –πόσο μάλλον έπειτα από μία γέννα-, ο τρόπος για να καλυφθούν, παραμένει ο ίδιος σε κάθε περίπτωση. Για να μπορέσει, λοιπόν, μία μαμά να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που προκύπτουν κατά την περίοδο του θηλασμού, χρειάζεται να διαμορφώσει μία ειδική διατροφή, η οποία μαζί με τους κατάλληλους «συμμάχους», θα της παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, τόσο για τον δικό της οργανισμό, όσο και για του μωρού της.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

Family

Έρευνα: Τα ατίθασα παιδιά βγάζουν περισσότερα λεφτά ως ενήλικες

Published

on

By

Αν σε βασανίζει όταν είναι μικρό, θα συνεχίσει να βασανίζει άλλους όταν μεγαλώσει.

Να είστε ευγενικοί με τα παιδάκια που φωνάζουν στις ταβέρνες γιατί είναι πολύ πιθανό να είναι προϊστάμενοι των δικών σας παιδιών. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι επιστήμονες που δημοσίευσαν αυτή την έρευνα. Οι αδύναμοι γονείς με παιδιά που τους κάνουν ό,τι θέλουν μάλλον μεγαλώνουν ηγετικές προσωπικότητες και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως γίνεται αυτό.

READ MORE: ratpack.gr

Continue Reading

Family

Τρεις απλοί τρόποι για να περάσετε χρόνο με το ταίρι σας όταν οι υποχρεώσεις είναι πολλές

Published

on

By

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα “Way We Are Now” τρεις είναι οι βασικές προτεραιτότητες σε μία σχέση: η ειλικρίνεια, η δέσμευση και η επικοινωνία. Αν ένα ζευγάρι έχει εξασφαλίσει τα παραπάνω ή τουλάχιστον προσπαθεί να τα εξασφαλίσει και ο χρόνος και οι υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να βρίσκεται όσο συχνά θέλει, τι γίνεται;

Πολλές φορές τα ζευγάρια, ειδικά όταν στη ζωή τους έρχονται και τα παιδιά, ξεχνούν πως για να παραμείνει υγιής και δυνατή η σχέση τους πρέπει πέρα από τις καθημερινές υποχρεώσεις, να περνούν χρόνο μαζί. Και ενώ η καθημερινότητα μπορεί να «καταπίνει» την καλή διάθεση και πρόθεση που έχουμε απέναντι στον σύντροφο και τη σχέση μας, υπάρχουν τρία βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε η σπίθα στη σχέση σας να μη σβήσει. Μάλιστα, δεν θα σας «κλέψουν» καθόλου χρόνο από τις υποχρεώσεις σας.

READ MORE: marieclaire.gr

Continue Reading

Family

Οι φοβίες που αποκτούν οι γυναίκες όταν γίνονται μητέρες

Published

on

By

  • Τι φοβούνται περισσότεροι οι νέες μαμάδες

Από τη στιγμή που φέρνουν στον κόσμο αυτά τα μικροσκοπικά πλασματάκια, η αγωνία των μαμάδων αυξάνεται.

Νιώθουν γεμάτες ευθύνες που υπερβαίνουν τις δυνατότητές τους να αρχίζουν να έχουν απορίες σχετικά με το τάισμα, τον ύπνο, τους ερεθισμούς από την πάνα, τα δοντάκια που βγαίνουν.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)