Connect with us

NEWS

Μαρία Πολύζου: Συγκλονίζει η μαραθωνοδρόμος – «Με βίαζε ο πατέρας μου από τα 11»

Published

on

Με το βιβλίο της «Μην τα παρατάς», όπου αποκαλύπτει τον βιασμό από τον πατέρα της, η Μαρία Πολύζου στέλνει μήνυμα στα κακοποιημένα παιδιά.

Η Μαρία Πολύζου έκανε περήφανη την Ελλάδα με τις αθλητικές της επιδόσεις ως η κορυφαία μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών. Ωστόσο, αναγκάστηκε να δώσει πολύ μεγαλύτερες μάχες με τον καρκίνο του μαστού αλλά και με την κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της μόλις στα 11 της χρόνια. «Έτσι μου δόθηκε τελικά η ζωή. Όχι μόνο να διανύω τα 42.195 μέτρα, όχι μόνο να τερματίζω τον καρκίνο του μαστού που πέρασα, αλλά κυρίως όμως να καταφέρνω να βγαίνω νικήτρια από την μεγαλύτερη μάχη που έδωσα. Με την κακοποίηση», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega.

read more newsbomb.gr

Events

ΗΜΕΡΙΔΑ για την γιορτή της γυναίκας από Πανηπειρωτικό Σύλλογο Ν. Σερρών

Published

on

By

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν. Σερρών, με αφορμή τη γιορτή της Γυναίκας, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 και ώρα 19.00 μ.μ. διοργανώνει ημερίδα, στην αίθουσά του (Εμ. Ξάνθου 3-Σέρρες).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:
Σίσκας Κων/νος, Πρόεδρος Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ν.Σερρών.
Προλογίζει:
Φραγκεδάκη Διαμάντω, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος ΕΓΕ Σερρών.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

  • Η επίδραση του γυναικείου φύλλου στη ζωή ενός άνδρα σ΄όλα τα στάδια της ζωής του.
  • Γυναίκες με ευαισθησία και δύναμη, τολμούν.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Κεϊσογλου Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Νεολαίας Δήμου Σερρών
Κεσούλη – Δημητρίου Λεμονιά, Καθηγήτρια Φυσ. Αγωγής – Αντ/δρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

Continue Reading

NEWS

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Published

on

By

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Παρά τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια η ισότητα της γυναίκας με τον άνδρα είναι ένα απραγματοποίητο όνειρο όχι μόνο στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατήγγειλε, στις 6 Μαρτίου 2023, ότι η «ισότητα» μεταξύ ανδρών και γυναικών παγκοσμίως είναι ένας ολοένα και πιο μακρινός στόχος, ο οποίος θα επιτευχθεί στην καλύτερη περίπτωση «σε 300 χρόνια». «Η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο. Με τους τρέχοντες ρυθμούς η οργάνωση του ΟΗΕ για τις γυναίκες (Ταμείο Ανάπτυξης για τις Γυναίκες UNIFEM) προβλέπει ότι θα επιτευχθεί σε 300 χρόνια», τόνισε ο Γκουτέρες σε ομιλία του κατά την έναρξη των συζητήσεων στη Νέα Υόρκη της Επιτροπής του ΟΗΕ για το καθεστώς των Γυναικών (CSW).

read more: SanSimera.gr

Continue Reading

Events

ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα ” Κόρη στην Εφηβεία, Μαμά στην Εμμηνόπαυση”

Published

on

By

Ο Σύλλογος “Σερραίες Μανούλες”, η 1η Τ.ΟΜ.Υ. Σερρών και η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης, σας προσκαλούν σε μια ημερίδα-συζήτηση με θέμα ” Κόρη στην Εφηβεία, Μαμά στην Εμμηνόπαυση”.

Τιμούμε τη γυναικεία φύση και γιορτάζουμε τη γυναίκα κάθε ηλικίας, υπενθυμίζοντας την ευαίσθητη πλευρά της και δίνοντας κίνητρο σε άλλες γυναίκες ώστε να θυμούνται ότι η καθεμία τους είναι ξεχωριστή, μοναδική και υπέροχη μέσα από βιωματικές εμπειρίες και μοίρασμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματά τους προς τις ομιλήτριες και να λάβουν σχετικές απαντήσεις.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην ημερίδα την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ στον 1ο όροφο, στις 10:00.

Είσοδος ελεύθερη.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)