Connect with us

Iordanis

Δήμος Αμφίπολης: Καθημερινή μάχη για προσπελάσιμους δρόμους και βελτιωμένη αγροτική οδοποιία

Published

on

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα έργα επισκευών οδοστρώματος ευρύτερης αγροτικής οδοποιίας του αντίστοιχου οδικού δικτύου του Δήμου Αμφίπολης, κάτι που άλλωστε αποτελεί βασική προτεραιότητα της εκεί Δημοτικής Αρχής. Οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι εκτεταμένες για τη συντήρηση, αποκατάσταση και διάνοιξη των αγροτικών δρόμων και το μέχρι τώρα αποτέλεσμα είναι το δίχως άλλο εντυπωσιακό.

Παρά τις γενικές αντιξοότητες που υπάρχουν, έχουν ήδη επιτευχθεί παρεμβάσεις στο σύνολο σχεδόν των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αμφίπολης, ο οποίος σημειωτέον έχει μία αρκούντως διευρυμένη μορφή (σσ συγχωνεύτηκαν τέσσερις(4) Δήμοι) και εύλογα διαθέτει ένα τεράστιο αγροτικό οδικό δίκτυο.

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αμφίπολης, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, επισημαίνει τα εξής : «Το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί καθημερινά, βασική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής του Δημάρχου μας Στέργιου Φραστανλή. Έχουμε κινητοποιήσει και χρησιμοποιούμε ό,τι διαθέσιμο μέσο υπάρχει από πλευράς του στόλου των μηχανημάτων του Δήμου (γκρέιντερ, φορτηγά, τρακτέρ), και τις τελευταίες εβδομάδες εκτελείται διαρκώς ένα μεγάλο πρόγραμμα κάθε σχετικής παρέμβασης στα περισσότερα από τα χωριά μας. Έχουμε αφιερώσει πολλές ώρες δουλειάς, ενώ υπάρχει κι άριστη συνεργασία με τους οδηγούς και με τους χειριστές των μηχανημάτων προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το ικανοποιητικό αποτέλεσμα».

Γεγονός είναι, πάντως, ότι ιδίως για το Δήμο Αμφίπολης συνιστά πάγιο αίτημα η ανάγκη βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας. Μάλιστα, για τον ίδιο τον Αντιδήμαρχο Ιορδάνη Παπαδόπουλο το εν λόγω θέμα τίθεται ως προτεραιότητα προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των συμπατριωτών του σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Στόχος είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, η ταχύτερη  και ασφαλέστερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και η ταχύτερη και πιο οικονομική  μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

«Οι παραγωγοί, οι αγρότες που ζουν από τη γη, αλλά και οι άλλοι άνθρωποι, που ασχολούνται με διαφορετικές καλλιέργειες για να ενισχύσουν το εισόδημά τους ή για συναισθηματικούς λόγους (έχουν περιουσία από τον παππού ‘η τον πατέρα τους) στις περισσότερες των περιπτώσεων δοκιμάζονταν μέχρι πρότινος σκληρά για να πάνε στα κτήματά τους». Αυτό έχει αλλάξει. Σήμερα, στην πλειονότητά τους οι περιοχές του Δήμου Αμφίπολης  είναι καλύτεροι από κάθε άλλη χρονιά. Η προβληματική εικόνα του παρελθόντος έχει περιοριστεί σημαντικά. Παλιότερα, αρκετοί  δρόμοι ήταν προσπελάσιμοι μόνο με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα τύπου 4χ4. Εμείς από την πλευρά μας δουλεύουμε σκληρά κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», προσθέτει ο κ.Παπαδόπουλος.

Ρεπορτάζ : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Iordanis

«Μάχες» των Δημάρχων στα μικρά και τοπικά, «μάχες» και στην πανελλαδική αρένα

Published

on

By

Όλοι οι Δήμαρχοι φροντίζουν πρωτίστως «τα του οίκου τους». Είναι οι ανάγκες της καθημερινότητας των δημοτών και η επίλυση των προβλημάτων τους. Κι όλα τα παραπάνω είναι λίγο-πολύ εύκολο να βρουν τη λύση τους.

Όταν, όμως, πρόκειται να «μπήξουν» λίγο πιο βαθιά το μαχαίρι και να γίνουν έργα, που χρόνια ακούγονταν ως σχέδια ανεκπλήρωτα, τότε μόνο η καλή θέληση του εκάστοτε Δημάρχου δεν είναι αρκετή. Χρειάζονται γνωριμίες, συνεχής διεκδίκηση, επιμονή, εδραιωμένη επιχειρηματολογία, χτυπήματα στις πόρτες, ενίοτε συνέργειες και βοήθειες Υπουργών κι άλλων κυβερνητικών παραγόντων για να υπάρξει χειροπιαστό αποτέλεσμα και υλοποίηση των σχεδίων.

Αυτό ακριβώς γίνεται και από το Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη. Οι τακτικές επισκέψεις του στην Αθήνα και η ένταξη ολοκληρωμένων μελετών σε προγράμματα είναι επιτακτικό μέλημά του. Στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού φέρνει αποτέλεσμα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών για την περαιτέρω αξιοποίησή του. Περισσότεροι, σπουδαιότεροι και μεγαλύτεροι αγώνες στην Πίστα των Σερρών, που φέρνουν χρήμα στην πόλη και το Νομό και κάνουν ακόμη πιο γνωστό το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών σε πανελλαδικό αλλά και σε βαλκανικό επίπεδο.

Προσφάτως, ο κ.Χρυσάφης κατάφερε την ικανοποίηση του αιτήματος για την υπαγωγή των καταναλωτών Τηλεθέρμανσης στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης. Κάτι, που σαφώς ανακουφίζει τους καταναλωτές σε Σέρρες, Φλώρινα, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα και έτσι αποκαθίσταται μία «αδικία» προς τους πολίτες των παραπάνω περιοχών.

Ο ρόλος, λοιπόν, ενός Δημάρχου είναι πολύπλευρος και οι «μάχες» που δίνει είναι διττές. «Μάχες» μέσα στο Δήμο με τα μικρά και καθημερινά και «μάχες» στην πανελλαδική αρένα για την προώθηση θεμάτων του Δήμου.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Continue Reading

Iordanis

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» κι ένα «εύγε» στους αφανείς ήρωες του ανθρώπινου πόνου !

Published

on

By

Την προηγούμενη εβδομάδα πρόσωπο της οικογένειάς μου είχε ολιγοήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Νοσηλεύτηκε σε πτέρυγα «Non Covid» αλλά το ενδιαφέρον των γιατρών, των νοσηλευτών και του βοηθητικού προσωπικού ήταν υποδειγματικό.

Όλοι αυτοί, οι εργαζόμενοι, από τη στιγμή που φορούν την ποδιά αφήνουν έξω από τη σκέψη τους προβλήματα και προσωπικές έγνοιες. Σκύβουν στα προβλήματα των ασθενών και επιζητούν την καλύτερη θεραπεία και το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ανθρώπινο πρόσωπο και η προσέγγιση με ευαισθησία στον καθένα, που βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου γίνεται βάλσαμο παρηγοριάς.

Τέτοιες στιγμές ο ασθενής χάνει την προσωπική του ταυτότητα. Γίνεται ο άνθρωπος, που έχει ανάγκη, που ζητά λύση στο πρόβλημά του, που κρέμεται από το ενδιαφέρον των γιατρών και των νοσηλευτών. Κι αυτό κάνουν αγόγγυστα όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. Απλόχερα προσφέρουν το καλύτερο που μπορούν, ισότιμα και δίκαια, σε όλους τους ασθενείς.

Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» κι ένα ειλικρινές «εύγε» στους αφανείς εργάτες του ανθρώπινου πόνου.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Continue Reading

Iordanis

Οι ασφαλτοστρώσεις και το αποτύπωμα στην καθημερινότητα των πολιτών

Published

on

By

Για πολλά-πολλά χρόνια οι ζημιές στους δημοτικούς δρόμους αποκαθίσταντο με «μπαλώματα». Για πολλά χρόνια η οικονομική κρίση έβαζε σε δεύτερη μοίρα τις ασφαλτοστρώσεις και η γκρίνια των πολιτών ήταν δικαιολογημένη, αφού είναι ένας τομέας που έχει μεγάλο αποτύπωμα στην καθημερινή ζωή των δημοτών.

«Δεν ήμασταν υπερήφανοι για τους δρόμους που είχαμε και για αυτό βάλαμε ως Δημοτική Αρχή αυτή τη μεγάλη στόχευση της βελτίωσης του οδικού μας δικτύου», ανέφερε εσχάτως σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έργα ασφαλτόστρωσης είκοσι(20) περίπου χιλιομέτρων τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του Δήμου Σερρών ενός συνολικού έργου που υπερβαίνει τα τέσσερρα(4) εκατομμύρια ευρώ.

«Όσο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες τα έργα των ασφαλτοστρώσεων  θα συνεχίζονται και κατόπιν οι εργασίες θα συνεχιστούν την άνοιξη του 2022. Πιστεύουμε ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2022 θα έχουμε τους δρόμους που πρέπει», επεσήμανε με νόημα ο Δήμαρχος Σερρών.

Στο παρακάτω γράφημα εμφανίζονται οι δρόμοι που ήδη ασφαλτοστρώθηκαν :

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)