Connect with us

Health

Δήμος Σερρών: Δωρεάν πλήρης μαστολογικός έλεγχος για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Published

on

Το Γυναικείο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης» υπό την αιγίδα του τμήματος Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινής γνώμης για την αντιμετώπιση και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού προσκαλεί  ανασφάλιστες  γυναίκες να συμμετέχουν στη δράση, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, για δωρεάν πλήρη μαστολογικό έλεγχο.

Οι ανασφάλιστες γυναίκες δικαιούχοι της δράσης θα υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο από εξιδεικευμένους ιατρούς συνεργαζόμενους με το Γυναικείο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης», ενώ μέσα στο μήνα Οκτώβριο θα ενημερωθούν για τη διενέργεια των δωρεάν  μαστογραφιών και υπερηχογραφημάτων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε διαγνωστικό εργαστήριο της πόλης μας.

Οι ενδιαφερόμενες ανασφάλιστες γυναίκες καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους τηλεφωνικά από τις 04/10/2021 έως τις 14/10/2021 επικοινωνώντας με το τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών, τηλ. επικοινωνίας 2321350040 κατά τις ώρες 09.00 – 13.00, με απαραίτητη προϋπόθεση να γνωρίζουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης(ΑΜΚΑ).

Health

Η φωτογραφία που έγινε viral γιατί βοηθά τις γυναίκες να αναγνωρίσουν τον καρκίνο του μαστού

Published

on

By

Όταν όλος κόσμος μοιράζεται ροζ και κόκκινες καρδούλες και κορδέλες για την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, υπήρξε μια γυναίκα η οποία είπε πως αυτό δεν είναι αρκετό για την πρόληψή του.

Έτσι, η Erin Smith Chieze, ανέβασε στο facebook μια φωτογραφία με λεμόνια, η οποία στοχεύει στο να βοηθήσει τις γυναίκες να αναγνωρίζουν την όψη και την αίσθηση ενός πιθανού καρκίνου στους μαστούς τους. Τα λεμόνια είναι απλά ένας τρόπος να τους το κάνει πιο εύκολο να το καταλάβουν, αφού όπως λέει και η ίδια, το να βλέπει απλά κορδελάκια δεν τη βοήθησε και πολύ να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού.

READ MORE ladylike.gr

Continue Reading

Health

Κοροναϊός – Συμβουλές από τους ειδικούς για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Published

on

By

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι συγκεκριμένες αλλαγές στην καθημερινότητά μας έχουν ευεργετικά οφέλη ειδικά για το φθινόπωρο που διανύουμε και τον χειμώνα που έρχεται.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταυρούλα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τους επιστημονικούς τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε καθημερινά το ανοσοποιητικό μας σύστημα έναντι της COVID-19.

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικός ο ποιοτικός ύπνος. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 7 με 9 ώρες ύπνου. Το μεγαλύτερο διάστημα πρέπει να αφορά σε συνεχή ύπνο τη νύχτα. Υπάρχουν δεδομένα και για ευεργετικά αποτελέσματα της σιέστας, της μεσημβρινής δηλαδή ανάπαυσης που συνοδεύεται συνήθως από σύντομο ύπνο, περίπου 15 με 30 λεπτά. Η ελαχιστοποίηση του καθημερινού άγχους αποτελεί επιπρόσθετο ζητούμενο. Άγχος σημαίνει αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, μιας ορμόνης που εκκρίνεται από το επινεφρίδια. Αν αυτό ισχύει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και την ανοσιακή μας απάντηση. Η καθημερινή φυσική δραστηριότητα για 30 τουλάχιστον λεπτά είναι επίσης πολύ ευεργετική.

read more in.gr

Continue Reading

Health

Οικονόμου – Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται περισσότερα προνόμια – Αύριο οι ανακοινώσεις από τον Πλεύρη

Published

on

By

Αύριο, ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις σχετικές με τις νέες ελευθερίες που θα έχουν οι εμβολιασμένοι, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πάνω σε αυτό, σχολίασε πως οι εμβολιασμένοι συμπολίτες δικαιούνται να έχουν περισσότερα προνόμια καθώς συνέβαλαν στην οχύρωση της χώρας έναντι του κοροναϊού.

Σε σχετική ερώτηση, αν αλλάζει το πλαίσιο με τα μέτρα γιατί το προηγούμενο ήταν προβληματικό, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία ένα πλαίσιο που έχει οδηγήσει στον θωρακισμό απέναντι στον ιό. Είναι ένα πλαίσιο που ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα και τις νέες ανάγκες της κοινωνίας. Άλλωστε η χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει ξανά.

Απατώντας στις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τους θανάτους στη χώρα μας, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως ο « υψηλός αριθμός των θανάτων είναι ένα εξαιρετικά λυπηρό φαινόμενο, απέναντι στο οποίο κανείς δεν μπορεί να το ξεπερνά χωρίς να του δίνει την δέουσα σημασία. Όμως είναι ένα θέμα που πρωτίστως έχει επιστημονική διάσταση και μετά πολιτική. Όταν εξηγηθεί επιστημονικά και υπάρχει δυνατότητα για πολιτικές εξηγήσεις, τότε αυτές θα δοθούν», ανέφερε.

Σχετικά με τις παρελάσεις, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως φέτος δεν είναι όπως είναι πέρσι.

«Ο εμβολιασμός συνεχίζεται. Ας κοιτάξουμε ποιοι άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι στις εντατικές. Ο κόσμος δικαιούται, αξίζει και θα έχει μία κανονικότητα», ανέφερε ο ίδιος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις και για τις αλλαγές στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Μάλιστα σε ερώτηση γιατί ουσιαστικά άλλαξαν σχεδόν όλα τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την πανδημία, ο ίδιος απάντησε:

«Η πανδημία χαρακτηρίζεται από κύκλους. Ο πρώτος κύκλος μας βρήκε αντιμέτωπους με συγκεκριμένα εργαλεία που έπρεπε να αλλάξουν. Πετύχαμε πολλά αυτό το διάστημα. Τώρα έχουμε περάσει σε έναν κύκλο και προκύπτουν καινούργιες ανάγκες και προκλήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία άλλη κατανομή του δυναμικού που θα αναλάβει από εδώ και πέρα»

Πηγή: in.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)