Connect with us

Food

Το ελληνικό γιαούρτι «κατακτά» τους Γερμανούς

Published

on

Αύξηση 21% στις ελληνικές εξαγωγές στην πενταετία σε μια αγορά όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση αγγίζει τα 15 κιλά τον χρόνο

Τρέχει… το ελληνικό γιαούρτι στη γερμανική αγορά, με τις ελληνικές εξαγωγές να παρουσιάζουν αύξηση 21% την τελευταία πενταετία. Μάλιστα σε μια αγορά όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση αγγίζει τα 15 κιλά τον χρόνο, τα περιθώρια ανάπτυξης παραμένουν σημαντικά, παρά τα προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις από «απομιμήσεις».

Το ελληνικό γιαούρτι είναι ένα από τα σημαντικότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, χάρη και στη στροφή των καταναλωτών στην υγιεινή διατροφή. Σύμφωνα με στοιχεία της συμβουλευτικής εταιρείας Mordor Intelligence, η ευρωπαϊκή αγορά του ελληνικού ή «ελληνικού τύπου» γιαουρτιού εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται έως το 2024 με ετήσιο ρυθμό 8%, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με στοιχεία της Euromonitor οι πωλήσεις προϊόντων γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση εκτιμώνται ότι θα αγγίξουν τα 3 δισ. ευρώ το 2023.

Δήμητρα Σκούφου / read more in.gr

Food

ΑΡΩΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ: Μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών

Published

on

By

Υλικά
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 πράσα
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φύλλο δάφνης
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
800 γρ. μανιτάρια champignon
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
300 γρ ντομάτα στον τρίφτη
80 γρ. λευκό κρασί
150 γρ. νερό, ζεστό
500 γρ. σπαγγέτι, Νο 6

Ας μαγειρέψουμε…
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το καρότο και τα πράσα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.


Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη δάφνη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να σοταριστούν τα λαχανικά.
Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε 5 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος τους.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.


Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει
προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τα σπαγγέτι.

Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα βάζουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα, αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Το «Άρωμα Κουζίνας» είναι αναρτημένο στο Blife.gr καθώς και στη σελίδα aromakouzinas.gr στο Facebook και στο Instagram.

ξεφυλλίστε το πρώτο τεύχος εδώ!!!

Διαφημιστικό τμήμα: Δημοσιότητα

Δημιουργικό: Σκιαδοπούλου Γλυκερία «Karpouzakis art & graphic design»

Continue Reading

Food

“ΑΡΩΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ” το νέο σερραϊκό περιοδικό των Σερρών

Published

on

By

Μια ιδέα που γεννήθηκε πρόσφατα, προϊόν της μακρόχρονης (34 χρόνια) ενασχόλησής μου με τον χώρο του Marketing, της διαφήμισης και της προώθησης πωλήσεων. Έτσι προέκυψε το «Άρωμα Κουζίνας», ένα περιοδικό γαστρονομίας και όχι μόνο, που ήρθε να καλύψει ένα σημαντικό κενό στις Σέρρες.

Προφανώς και καθημερινά κατακλύζεσθε από ποικίλες τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και από πολλά sites που προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες. Εμείς όμως σκεφτήκαμε κάτι που έλειπε από τον τόπο μας και φιλοδοξούμε να κερδίσει μία περίοπτη, χρηστική θέση στον χώρο της κουζίνας σας.

Ένα περιοδικό μαγειρικής και διατροφής με συνταγές για όλα τα γούστα: Gourmet, οικονομικές, γρήγορες, παραδοσιακές, light, για κάθε εποχή. Για τις νέες νοικοκυρές αλλά και για τους νέους άντρες που καταπιάνονται με τη μαγειρική. Ένα περιοδικό επίσης πληροφόρησης και ψυχαγωγίας με ευχάριστα, ενημερωτικά θέματα.

Γνωστοί σεφ της πόλης που συνεργάζονται μαζί μας, καταθέτουν τη γνώση και την εμπειρία τους με προτάσεις για θρεπτικές, ελαφριές και υγιεινές λύσεις στην καθημερινή αλλά και στην περιστασιακή – λόγω ξεχωριστών στιγμών – κουζίνα σας.

Το «Άρωμα Κουζίνας» είναι αναρτημένο στο Blife.gr καθώς και στη σελίδα aromakouzinas.gr στο Facebook και στο Instagram.

Το περιοδικό έγινε αποδεκτό από πολλούς επιχειρηματίες των Σερρών οι οποίοι μου έδειξαν απεριόριστη εμπιστοσύνη, βασιζόμενοι στη μακρόχρονη επαγγελματική μας σχέση και το στήριξαν με τις διαφημιστικές καταχωρίσεις τους.

Τους ευχαριστώ από καρδιάς και υπόσχομαι να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους.

Η εκδότρια Στέλλα Πατσιά

ξεφυλλίστε το πρώτο τεύχος εδώ!!!

Εκδότρια: Πατσιά Στέλλα

Διαφημιστικό τμήμα: Δημοσιότητα

Δημιουργικό: Σκιαδοπούλου Γλυκερία «Karpouzakis art & graphic design»

Continue Reading

Food

Το πιο γρήγορο και εύκολο γιορτινό γλυκό

Published

on

By

Αγοράζουμε έτοιμο κέικ, κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαρμελάδα, μπισκότα ή σαβαγιάρ και έχουμε έτοιμο το πιο εντυπωσιακό γλυκό σε λιγότερο από 30 λεπτά. Το πιο εύκολο χριστουγεννιάτικο γλυκό.

READ MORE: olivemagazine.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)