Connect with us

Food

Το ελληνικό γιαούρτι «κατακτά» τους Γερμανούς

Published

on

Αύξηση 21% στις ελληνικές εξαγωγές στην πενταετία σε μια αγορά όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση αγγίζει τα 15 κιλά τον χρόνο

Τρέχει… το ελληνικό γιαούρτι στη γερμανική αγορά, με τις ελληνικές εξαγωγές να παρουσιάζουν αύξηση 21% την τελευταία πενταετία. Μάλιστα σε μια αγορά όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση αγγίζει τα 15 κιλά τον χρόνο, τα περιθώρια ανάπτυξης παραμένουν σημαντικά, παρά τα προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις από «απομιμήσεις».

Το ελληνικό γιαούρτι είναι ένα από τα σημαντικότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, χάρη και στη στροφή των καταναλωτών στην υγιεινή διατροφή. Σύμφωνα με στοιχεία της συμβουλευτικής εταιρείας Mordor Intelligence, η ευρωπαϊκή αγορά του ελληνικού ή «ελληνικού τύπου» γιαουρτιού εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται έως το 2024 με ετήσιο ρυθμό 8%, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με στοιχεία της Euromonitor οι πωλήσεις προϊόντων γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση εκτιμώνται ότι θα αγγίξουν τα 3 δισ. ευρώ το 2023.

Δήμητρα Σκούφου / read more in.gr

Food

Το πιο γρήγορο και εύκολο γιορτινό γλυκό

Published

on

By

Αγοράζουμε έτοιμο κέικ, κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαρμελάδα, μπισκότα ή σαβαγιάρ και έχουμε έτοιμο το πιο εντυπωσιακό γλυκό σε λιγότερο από 30 λεπτά. Το πιο εύκολο χριστουγεννιάτικο γλυκό.

READ MORE: olivemagazine.gr

Continue Reading

Food

Τάρτα με ζύμη από αλεύρι ολικής

Published

on

By

Μια τάρτα με ωραία, τριφτή ζύμη και πεντανόστιμη γέμιση από πράσα και μπέικον. Θα τη λατρέψετε!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ντίνα Νικολάου

Υλικά

  • 150γρ. αλεύρι ολικής
  • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 150γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
  • 1 αβγό
  • 60ml γάλα
  • 4 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος), σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό, σε ροδέλες
  • 200γρ. μπέικον, σε χοντρές φέτες και μετά σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζετε τη ζύμη: Δουλεύετε στο μίξερ με το φτερό τα άλευρα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το βούτυρο και το δουλεύετε μέχρι να αποκτήσετε ψιχουλιαστή ζύμη. Ρίχνετε το αβγό και ενώ δουλεύετε σιγά σιγά τη ζύμη, προσθέτετε και το γάλα σταδιακά. Μόλις η ζύμη γίνει ελαστική, αποσύρετε από το κάδο του μίξερ.

Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε την πάπρικα. Προσθέτετε τα πράσα και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τα λαχανικά να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και τα σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμη. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το κρατάτε στην άκρη.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ζεσταίνετε καλά ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τα κυβάκια του μπέικον. Ανακινείτε το τηγάνι και αφήνετε να πάρουν χρώμα για 6-7 λεπτά. Μόλις ροδίσουν ελαφρώς τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας .

Σε μια γυάλινη λεκανίτσα χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τον άνηθο, το κασέρι, το μπέικον και το μίγμα με τα πράσα.

Σε ένα ταψάκι ή σε μια ταρτιέρα που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί απλώνετε τη ζύμη σε πάτο και τοιχώματα. Με ένα πιρούνι κάνετε τρύπες στη ζύμη σε διάφορα σημεία.

Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και ψήνετε στο φούρνο στον αέρα για 45 λεπτά.

Ντίνα Νικολάου

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ντίνα Νικολάου / όλες οι συνταγές του chef

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη-Food Styling: Αντωνία Κατή

info: olivemagazine.gr

Continue Reading

Food

Vegan μπριζόλες από 3d εκτυπωτή – Ο βραβευμένος Marco Pierre White έκανε πάλι το θαύμα του

Published

on

By

O Marco Pierre White, ο πρώτος βρετανός σεφ που έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin -σε ηλικία μόλις 33 ετών-, έκανε πάλι το θαύμα του.

Ο γοητευτικός ζεν πρεμιέ που έχει μαγέψει τους φίλους της μοντέρνας γαστρονομίας συνεχώς μας εκπλήσσει. Το 2018 δήλωσε ότι απορρίπτει τον οδηγό Michelin και ακολουθεί νέες πρωτοποριακές τάσεις στην μαγειρική.

Αυτή τη φορά παρουσίασε vegan μπριζόλες που έχουν ετοιμαστεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της vegan μπριζόλας είναι σόγια, ρεβίθια, αρακάς, παντζάρι και βούτυρο καρύδας. Το vegan προϊόν θα πωλείται 20-30 λίρες Αγγλίας, όσο περίπου πωλούνται και οι κανονικές μπριζόλες.

read more in.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)