Connect with us

Food

Κέικ καρότου με στέβια

Published

on

Το κέικ είναι μια εύκολη λύση για να υπάρχει πάντα κάτι γλυκό στο σπίτι. Επίσης το προτιμούν τα παιδιά σαν σνακ στο σχολείο. Υπάρχει όμως μια πιο Healthy εκδοχή του… Η συνταγή του Πιερή Παναγή, κέικ καρότου με στέβια θα σας ενθουσιάσει!!!

Συστατικά
3 αυγά
3 κουταλιές (25 γρ.) στέβια
(200 γρ.) ηλιέλαιο
200 γρ. καρότο τριμμένο
1 πράσινο μήλο τριμμένο
(300 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά baking powder
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. κανέλα
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. ινδοκάρυδο
130 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για την κρέμα
500 γρ. μασκαρπόνε
½ κ.γ. κανέλα
12 γρ. στέβια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Γλυκό καρότο
2 καρότα
400 γρ. νερό
Χυμό από ένα πορτοκάλι
12 γρ. στέβια
1 ξύλο κανέλαΒήματα

Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη στέβια μέχρι να αφρατέψουν. Αφού περάσουν 5’ προσθέτετε το ηλιέλαιο και χτυπάτε για ακόμα λίγο. Στο ίδιο μίγμα βάζετε το καρότο και το μήλο. Αφήνετε για λίγο στην άκρη.

Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το BP, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις σταφίδες, τα καρύδια και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μαζί τα δυο μίγματα. Μεταφέρετε το μίγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, την οποία έχετε βουτυρώσει προηγουμένως. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 45-50 λεπτά.

Φτιάχνετε το κρέμα για την επικάλυψη. Ανακατεύετε το μασκαρπόνε μαζί με την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το στέβια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Κόβετε σε φλοίδες τα καρότα χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο που αφαιρείτε τη φλούδα της πατάτας. Ζεσταίνετε το νερό μαζί με την κανέλα, το στέβια και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτετε τις φλοίδες και κατεβάζετε απ’ τη φωτιά μέχρι να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.

Για περισσότερες συνταγές μπες στο xrysessyntages.com

Food

Το πιο γρήγορο και εύκολο γιορτινό γλυκό

Published

on

By

Αγοράζουμε έτοιμο κέικ, κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαρμελάδα, μπισκότα ή σαβαγιάρ και έχουμε έτοιμο το πιο εντυπωσιακό γλυκό σε λιγότερο από 30 λεπτά. Το πιο εύκολο χριστουγεννιάτικο γλυκό.

READ MORE: olivemagazine.gr

Continue Reading

Food

Τάρτα με ζύμη από αλεύρι ολικής

Published

on

By

Μια τάρτα με ωραία, τριφτή ζύμη και πεντανόστιμη γέμιση από πράσα και μπέικον. Θα τη λατρέψετε!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ντίνα Νικολάου

Υλικά

  • 150γρ. αλεύρι ολικής
  • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 150γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
  • 1 αβγό
  • 60ml γάλα
  • 4 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος), σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό, σε ροδέλες
  • 200γρ. μπέικον, σε χοντρές φέτες και μετά σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζετε τη ζύμη: Δουλεύετε στο μίξερ με το φτερό τα άλευρα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το βούτυρο και το δουλεύετε μέχρι να αποκτήσετε ψιχουλιαστή ζύμη. Ρίχνετε το αβγό και ενώ δουλεύετε σιγά σιγά τη ζύμη, προσθέτετε και το γάλα σταδιακά. Μόλις η ζύμη γίνει ελαστική, αποσύρετε από το κάδο του μίξερ.

Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε την πάπρικα. Προσθέτετε τα πράσα και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τα λαχανικά να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και τα σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμη. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το κρατάτε στην άκρη.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ζεσταίνετε καλά ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τα κυβάκια του μπέικον. Ανακινείτε το τηγάνι και αφήνετε να πάρουν χρώμα για 6-7 λεπτά. Μόλις ροδίσουν ελαφρώς τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας .

Σε μια γυάλινη λεκανίτσα χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τον άνηθο, το κασέρι, το μπέικον και το μίγμα με τα πράσα.

Σε ένα ταψάκι ή σε μια ταρτιέρα που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί απλώνετε τη ζύμη σε πάτο και τοιχώματα. Με ένα πιρούνι κάνετε τρύπες στη ζύμη σε διάφορα σημεία.

Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και ψήνετε στο φούρνο στον αέρα για 45 λεπτά.

Ντίνα Νικολάου

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ντίνα Νικολάου / όλες οι συνταγές του chef

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη-Food Styling: Αντωνία Κατή

info: olivemagazine.gr

Continue Reading

Food

Vegan μπριζόλες από 3d εκτυπωτή – Ο βραβευμένος Marco Pierre White έκανε πάλι το θαύμα του

Published

on

By

O Marco Pierre White, ο πρώτος βρετανός σεφ που έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin -σε ηλικία μόλις 33 ετών-, έκανε πάλι το θαύμα του.

Ο γοητευτικός ζεν πρεμιέ που έχει μαγέψει τους φίλους της μοντέρνας γαστρονομίας συνεχώς μας εκπλήσσει. Το 2018 δήλωσε ότι απορρίπτει τον οδηγό Michelin και ακολουθεί νέες πρωτοποριακές τάσεις στην μαγειρική.

Αυτή τη φορά παρουσίασε vegan μπριζόλες που έχουν ετοιμαστεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της vegan μπριζόλας είναι σόγια, ρεβίθια, αρακάς, παντζάρι και βούτυρο καρύδας. Το vegan προϊόν θα πωλείται 20-30 λίρες Αγγλίας, όσο περίπου πωλούνται και οι κανονικές μπριζόλες.

read more in.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)