Connect with us

Events

Συνάντηση του Δημάρχου Σερρών με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδα 2021

Published

on

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που έχουμε μαζί μας στην πόλη των Σερρών την Πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, μία άξια σύμμαχο στην προσπάθεια ανάδειξης της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821».

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στο Δημαρχείο την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής της στις Σέρρες, σήμερα Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Χρυσάφης αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου Σερρών για τον εορτασμό αυτής της εμβληματικής χρονιάς, μεταξύ των οποίων, κατέχει κυρίαρχη θέση η πρόταση για την ανάπλαση του Πάρκου Ηρώων της πόλης και την ανάπτυξη του σε Ψηφιακό Ιστορικό Πάρκο με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

«Η παρουσία σας σήμερα εδώ, στις ανθισμένες Σέρρες αποτελεί το επιστέγασμα των δράσεων και ενεργειών που έγιναν από τον Δήμο και την Επιτροπή Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021 με στόχο να συνδέσουμε το ένδοξο χθες με ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το παρελθόν μας γιατί σε αυτά τα χώματα έδρασε ο ήρωας Εμμανουήλ Παπάς, από τους πρωτεργάτες της Επανάστασης του 1821, που πρόσφερε τα πάντα στον αγώνα για την ελευθερία της Ελλάδας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών και πρόσθεσε:

«Το Ψηφιακό Ιστορικό Πάρκο στις Σέρρες, πρόταση την οποία έχει ήδη υιοθετήσει η Επιτροπή “Ελλάδα 2021”  και έχουμε καταθέσει στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, φιλοδοξούμε να αποτελέσει μια λαμπρή ιστορική διαδρομή από το χθες στο σήμερα.

Ταυτόχρονα, όμως, να δείξει τον δρόμο για το αύριο μεταμορφώνοντας όλο τον Δήμο Σερρών.

Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση στον αγώνα μας και τη στήριξη στο όραμά μας».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών για τη θερμή υποδοχή καθώς και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ανάδειξη αυτή της επετειακής χρονιάς.

Παράλληλα, εξήρε την προσφορά των Σερρών και του Σερραίων στους εθνικούς αγώνες αλλά και στην ανάπτυξη και πρόοδο της Ελλάδας .

«Θέλαμε και προσπαθούσαμε εδώ και πολύ καιρό να βρούμε τρόπο να επισκεφθούμε τις Σέρρες.

Μας δίνετε πολύ χαρά που υποστηρίζετε την προσπάθεια της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”  να αφήσει ένα έργο, που θα αποτελέσει αποτύπωμα στο μέλλον», υπογράμμισε η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Ο Δήμαρχος Σερρών πρόσφερε στην Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» μία μαρμάρινη πλάκα με το έμβλημα του Δήμου Σερρών, ένα χειροποίητο αντίγραφο παραδοσιακής πόρπης, καθώς και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι βουλευτές Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Τάσος Χατζηβασιλείου και Λευτέρης Αβραμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αρχιμανδρίτης Νικήτας Χαλέμης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλειος Κατιρτζόγλου, οι Αντιδήμαρχο Σπύρος Μισιρλής, Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου, Κωνσταντίνος Δινάκης και Γιώργος Ταΐρης, η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Χρύσα Παλάζη – Τσοχατζίδη και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας.  

Μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ήρωα Εμμανουήλ Παπά στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Βλάχων και την εκδήλωση με θέμα την «Προσφορά των Βλάχων Ευεργετών στον ελεύθερο ελληνικό βίο», η οποία διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων με τη συμμετοχή των Συλλόγων Βλάχων Σερρών- μελών της Ομοσπονδίας και τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σερρών και της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Events

Συναυλία για τα 8 χρόνια λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Σερρών

Published

on

By

Ο Δήμος Σερρών μέσω του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών διοργανώνει συναυλία με τίτλο «Γυναίκα σημαίνει…», για τον εορτασμό των 8 χρόνων λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών.

Πρόκειται για ένα μουσικό αφιέρωμα στις γυναίκες με ερμηνευτές τους Νίκο Αλεξιάδη και Ειρήνη Σαρηγιαννίδου τους οποίους θα πλαισιώνουν οι μουσικοί Αργύρης Χατζηαγοράκης (πλήκτρα), Τόνυ Κεμανετζής (κιθάρα) και Παναγιώτης Αϊβαζίδης (κανονάκι).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 20:00 στο Θερινό Θεατράκι. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Κάρτες εισόδου διατίθενται στην είσοδο του Δημαρχείου.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Σερρών συνεχίζει εδώ και 8 χρόνια να υποστηρίζει την κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει έμφυλη βία ή έμφυλες διακρίσεις, παρέχοντας υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής στήριξης, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής.

Continue Reading

Events

Οι Σερραίοι αγκάλιασαν την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Published

on

By

Μία γιορτή για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τον δημόσιο χώρο αποτέλεσε η Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο που διοργάνωσε σήμερα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021.

Για δύο ώρες από τις 10:00 έως τις 12:00 πραγματοποιήθηκε συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς Κων. Καραμανλή και Δημ. Φλωριά μεταξύ των οδών 29ης Ιουνίου και Υψηλάντου με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας Σερρών.

Παράλληλα, οι Δημότες έδωσαν το δικό τους μήνυμα για μία πιο βιώσιμη και φιλική πόλη χωρίς αυτοκίνητα συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στον πεζόδρομο της Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Με τα δικά τους ποδήλατα έφθασαν στον χώρο των εκδηλώσεων μαθητές από το Συγκρότημα Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης καθώς και μικροί ποδηλάτες, τους οποίους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Με τη σημερινή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο κορυφώνονται οι δράσεις του Δήμου Σερρών για τη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Μία εβδομάδα κατά την οποία μέσα από συνέργειες με διάφορους φορείς προωθούμε  την ιδέα της βιώσιμης μετακίνησης προτρέποντας τους πολίτες να υιοθετήσουν εναλλακτικούς τρόπους για να κινούνται στην πόλη», τόνισε ο κ.Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Η προσπάθειά μας φυσικά για μία προσβάσιμη σε όλους, πράσινη και όμορφη πόλη δεν σταματάει εδώ.

Συνεχίζεται με δράσεις και έργα που υλοποιούμε και δρομολογούμε στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και του Αντώνη Τρίτση».

Εξάλλου, στο πλαίσιο της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση για την ενημέρωση του κοινού για θέματα προσβασιμότητας και παρουσίαση του προγράμματος space4people και στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σερρών.

Επιπλέον, το ΔΙΠΑΕ παρουσίασε τη Μονάδα Προσβασιμότητας που έχει έδρα στην Πανεπιστημιούπολη Σερρών και απευθύνεται σε φοιτητές των τμημάτων Σερρών, Κατερίνης και Κιλκίς, ενώ το ΚΤΕΑΛ Σερρών προώθησε το μήνυμα της ασφαλούς μετακίνησης στην εποχή της πανδημίας.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, ποδηλατικοί Σύλλογοι κ.α.

Continue Reading

Events

Διαγωνισμός φωτογραφίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021

Published

on

By

Ο Δήμος Σερρών, στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς», που αποτελεί και το φετινό μήνυμα της Ε.Ε.Κ.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους και έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει τους κατοίκους της πόλης μας γύρω από τα θέματα της κινητικότητας, της υγείας και του περιβάλλοντος.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να φωτογραφίσουν θέματα σχετικά με την βιώσιμη αστική κινητικότητα και να υποβάλλουν τις φωτογραφίες τους σε έντυπη μορφή στον Δήμο Σερρών σε φάκελο με την ένδειξη «προς ΔΤΥ για διαγωνισμό φωτογραφίας» έως την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από επιτροπή του Δήμου που θα συσταθεί και τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι η συνάφεια με το θέμα, η καλλιτεχνική και αισθητική ποιότητα και η πρωτοτυπία. Οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, θα απονεμηθεί έπαινος συμμετοχής και συμβολικό δώρο στον/στην  νικητή/νικήτρια.

Στοιχεία επικοινωνίας: eleni@serres.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)