Connect with us

Health

Ο Δήμος Σερρών πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που δημιουργεί Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (video)

Published

on

Στη δημιουργία του πρώτου πανελλαδικά Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων προχώρησε ο Δήμος Σερρών με στόχο να παρέχει σε όλους τους Δημότες υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας καθώς και δωρεάν πρόσβαση σε διαγνωστικές εξετάσεις σε πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Με το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, τη νέα, πρωτοποριακή υγειονομική Δομή του Δήμου Σερρών υλοποιούμε τον στόχο που θέσαμε προεκλογικά για έναν αλληλέγγυο Δήμο, που απλώνει ένα ευρύ δίχτυ προστασίας σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη»,  τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Σωτηρίας Πάνου – Αναστασιάδου και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Άγγελου Βάκαλου.

«Αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει στη χώρα μας από το 2003 αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί από τους Δήμους, ενισχύουμε τον τομέα της πρόληψης και δίνουμε λύση στο πρόβλημα της αδυναμίας πρόσβασης των ασθενέστερων συμπολιτών μας στις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας», εξήγησε ο κ.Χρυσάφης.

Όπως σημείωσε, το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων δείχνει τον δρόμο για την ενδυνάμωση του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ειδικά μέσα σε μία δύσκολη περίοδο υγειονομικής κρίσης με:

1.Την οργάνωση προληπτικών εξετάσεων στους Δημότες, από Δημόσιους ή Ιδιωτικούς φορείς και Φυσικά Πρόσωπα.

2.Τη Δωρεάν Παροχή Υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες.

3.Την ανάπτυξη Προγραμμάτων Αγωγής και Προαγωγής Υγείας.

4. Την έκδοση Κάρτας Υγείας σε ηλεκτρονική μορφή για τους όλους τους Δημότες και σε έντυπη μορφή για τις ευπαθείς ομάδες

5. Την αξιοποίηση επαγγελματιών υγείας σε Προγράμματα Υγείας που καλύπτουν τις ανάγκες των Δημοτών.

«Με το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων δημιουργείται Υπηρεσία Μιας Στάσης για όλα τα θέματα που αφορούν την Προληπτική Ιατρική, δηλαδή τις αναγκαίες εξετάσεις που πρέπει να κάνει ο ωφελούμενος αναλόγως της ομάδας κινδύνου που ανήκει, καθώς και την παραπομπή του για περαιτέρω έλεγχο, όπου χρειάζεται.

Επιπλέον, εξασφαλίζουμε για άτομα ευπαθών ομάδων εντελώς δωρεάν με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, με την κάρτα υγείας που θα την λαμβάνουν σε έντυπη μορφή, τη δυνατότητα πρόσβασης σε διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις», σημείωσε ο κ.Χρυσάφης.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου αναφέρθηκε στα οφέλη για τους Δημότες από την ισότιμη πρόσβαση στην παροχή υπηρεσιών υγείας – πρόνοιας  σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς καθώς και από την ενεργοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

«Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων έχει προχωρήσει ήδη σε συμβάσεις με δύο ειδικότητες ιατρών (παθολόγου και γενικής ιατρικής) από τις επτά συνολικά που έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε.

Οι ασθενείς Δημότες με την έντυπη Κάρτα Υγείας μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν τους συνεργαζόμενους γιατρούς – μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πληρώνονται από τον Δήμο Σερρών», υπογράμμισε η κυρία Πάνου – Αναστασιάδου διευκρινίζοντας ότι το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων δεν πρέπει να συγχέεται με το ΚΕΠ Υγείας, που έχει εκπαιδευτικό-ενημερωτικό χαρακτήρα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Άγγελος Βάκαλος συνεχάρη τον Δήμο Σερρών για την πρωτοβουλία της δημιουργίας του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων και εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Συλλόγου στη νέα Δομή Υγείας.

«Το Κέντρο Πρόληψης Υγείας έρχεται να εμπλουτίσει τον τομέα Υγείας στον Δήμο Σερρών γιατί δυστυχώς μόνο οι Δημόσιες Δομές δεν επαρκούν και από την άλλη πλευρά πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα.

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων λειτουργεί λοιπόν συμπληρωματικά προς τις υπάρχουσες Δομές και όχι ανταγωνιστικά», επισήμανε ο κ.Βάκαλος.

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών θα αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές Οκτωβρίου σε έναν χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο, στο κτήριο του κληροδοτήματος Αποστολίδη στην οδό Μεραρχίας 94.

Ωστόσο, οι Δημότες ήδη μπορούν να τηλεφωνούν στο 2321350040 και να δηλώνουν τα ατομικά τους στοιχεία για να δημιουργήσουν με τον πιστοποιημένο επαγγελματία υγείας του Κέντρου τον Ατομικό Ιατρικό τους Φάκελο.

Health

Δήμος Σερρών: Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Published

on

By

Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει τους δημότες του ότι το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Μονάδες Υγείας διαμορφώνεται για τη Μ. Εβδομάδα έως τη Δευτέρα του Πάσχα (18/04/2022 με 25/04/2022), ως εξής:

Μ. Δευτέρα         18/04/2022     8:30 – 19:30

Μ. Τρίτη              19/04/2022    8:30 – 19:30

Μ.Τετάρτη           20/04/2022    8:30 – 19:30

Μ.Πέμπτη            21/04/2022  8:30 – 19:30     

Τη Μ. Παρασκευή 22/4/2022 οι δειγματοληψίες θα ξεκινήσουν μισή ώρα μετά την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου στους ναούς της πόλης και θα λήξουν στις 17:00.

Μ. Σάββατο                    23/04/2022 08:30-14:30

Κυριακή του Πάσχα       24/04/2022 ΑΡΓΙΑ

Δευτέρα του Πάσχα        25/04/2022 ΑΡΓΙΑ

Οι μαζικές δειγματοληψίες θα πραγματοποιούνται στην είσοδο του ΠΕΔΥ Σερρών, επί της οδού Ιπποκράτους & Αγίας Σοφίας 3, (στον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου Σερρών).

Continue Reading

Health

Δήμος Σερρών: Δράση προληπτικής ιατρικής για την Ημέρα της Γυναίκας

Published

on

By

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών και το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου διοργανώνει δράση προληπτικής ιατρικής με δωρεάν ψηλάφηση μαστού.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 8 έως το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων επί της οδού Κων. Καραμανλή 94. Προηγούνται οι γυναίκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους τηλεφωνικά από τις 4 Μαρτίου έως τις 11 Μαρτίου 2022 καλώντας στα τηλέφωνα 2321085661 και 2321022253 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και μέσω email στην    ηλεκτρονική διεύθυνση kpn@serres.gr και στο womenaid@serres.gr

Η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα κινητοποιήσεων παγκοσμίως για την υποστήριξη της ισότητας των φύλων και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στη κοινωνία, επιδιώκοντας να ενημερωθεί και ευαισθητοποιηθεί το ευρύ κοινό για θέματα της αξιοπρέπειας των γυναικών σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Continue Reading

Health

Δήμος Σερρών: Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests την ερχόμενη εβδομάδα

Published

on

By

Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει τους δημότες του ότι το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Μονάδες Υγείας διαμορφώνεται για την ερχόμενη εβδομάδα (7/3/2022 με 13/3/2022), ως εξής:

Καθαρά Δευτέρα 7/3/2022     8:30 – 15:30

Τρίτη                    8/3/2022     8:30 – 19:00

Τετάρτη                9/3/2022     8:30 – 19:00

Πέμπτη                10/3/2022    8:30 – 19:00     

Παρασκευή          11/3/2022    8:30 – 15:30

Σάββατο                    –                      –

Κυριακή               13/3/2022    8:30-15:30

Οι μαζικές δειγματοληψίες θα πραγματοποιούνται στην είσοδο του ΠΕΔΥ Σερρών, επί της οδού Ιπποκράτους & Αγίας Σοφίας 3, (στον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου Σερρών).

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών συνεχίζεται κανονικά.

Οι ενδιαφερόμενοι εκτός από το Τοπικό Κέντρο Υγείας μπορούν να επικοινωνούν για δήλωση ενδιαφέροντος και με το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών στο τηλέφωνο 2321085661 καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 14:00.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)