Connect with us

Food

Μαμαδίστικη Κοτόπιτα

Published

on

Σας έχουμε την συνταγή για μια εύκολη, πεντανόστιμη, μαμαδίστικη κοτόπιτα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας οικογενειακώς. Δεν έχετε φάει πιο νόστιμη!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 1 στήθος κοτόπουλο με κόκαλα και πέτσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 150 γρ. ρεγκάτο σε κομματάκια
  • 4 αβγά
  • 1 κρεμά γάλακτος 250 γρ.
  • Λίγο ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε
  • Αλάτι, πιπέρι κατ’ επιλογή

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο.
  2. Μόλις κρυώσει το ξεψαχνίζουμε.
  3. Κρατάμε τον ζωμό. Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε κρεμμύδι, μετά τα πράσα, μετά το κοτόπουλο.
  4. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Όχι πολύ γιατί θα ρίξουμε τα τυριά.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε κρέμα γάλακτος, τα αβγά, λίγο ζωμό μισό ποτήρι περίπου, το κεφαλοτύρι και το γκούντα.
  6. Ανακατεύουμε και αφήνουμε.
  7. Σ’ ένα ταψί (38χ27 κατά προτίμηση) βάζουμε τα 4 φύλλα από κάτω, λαδώνοντας τα φυσικά, ρίχνουμε τη γέμιση κι από πάνω το ρεγκάτο σε κομμάτια.
  8. Τα πιέζουμε πολύ ελαφρά ίσα για να μπουν μέσα.
  9. Καλύπτουμε με τα άλλα δυο φύλλα, βάζοντας λάδι κάθε φορά.
  10. Λαδώνουμε επιφάνεια, κόβουμε σε κομμάτια, (να μην ακουμπάει το μαχαίρι μέχρι κάτω), ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε σουσάμι.
  11. Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 1 με 1,5 ώρα ανάλογα τον φούρνο.

Tip 1. Ψήνουμε την πίτα σε πυρέξ διάφανο γιατί έτσι βλέπω το φύλλο κι από κάτω.

Tip 2. Τον ζωμό τον κρατάμε και κάνουμε κοτόσουπα.

της μαμάς και μαγείρισσας Αλεξάνδρας Κεσεμλή.

Για περισσότερες συνταγές μπες στο workingmoms.gr

Food

Το ελληνικό γιαούρτι «κατακτά» τους Γερμανούς

Published

on

By

Αύξηση 21% στις ελληνικές εξαγωγές στην πενταετία σε μια αγορά όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση αγγίζει τα 15 κιλά τον χρόνο

Τρέχει… το ελληνικό γιαούρτι στη γερμανική αγορά, με τις ελληνικές εξαγωγές να παρουσιάζουν αύξηση 21% την τελευταία πενταετία. Μάλιστα σε μια αγορά όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση αγγίζει τα 15 κιλά τον χρόνο, τα περιθώρια ανάπτυξης παραμένουν σημαντικά, παρά τα προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις από «απομιμήσεις».

Το ελληνικό γιαούρτι είναι ένα από τα σημαντικότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, χάρη και στη στροφή των καταναλωτών στην υγιεινή διατροφή. Σύμφωνα με στοιχεία της συμβουλευτικής εταιρείας Mordor Intelligence, η ευρωπαϊκή αγορά του ελληνικού ή «ελληνικού τύπου» γιαουρτιού εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται έως το 2024 με ετήσιο ρυθμό 8%, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με στοιχεία της Euromonitor οι πωλήσεις προϊόντων γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση εκτιμώνται ότι θα αγγίξουν τα 3 δισ. ευρώ το 2023.

Δήμητρα Σκούφου / read more in.gr

Continue Reading

Food

Κέικ καρότου με στέβια

Published

on

By

Το κέικ είναι μια εύκολη λύση για να υπάρχει πάντα κάτι γλυκό στο σπίτι. Επίσης το προτιμούν τα παιδιά σαν σνακ στο σχολείο. Υπάρχει όμως μια πιο Healthy εκδοχή του… Η συνταγή του Πιερή Παναγή, κέικ καρότου με στέβια θα σας ενθουσιάσει!!!

Συστατικά
3 αυγά
3 κουταλιές (25 γρ.) στέβια
(200 γρ.) ηλιέλαιο
200 γρ. καρότο τριμμένο
1 πράσινο μήλο τριμμένο
(300 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά baking powder
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. κανέλα
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. ινδοκάρυδο
130 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για την κρέμα
500 γρ. μασκαρπόνε
½ κ.γ. κανέλα
12 γρ. στέβια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Γλυκό καρότο
2 καρότα
400 γρ. νερό
Χυμό από ένα πορτοκάλι
12 γρ. στέβια
1 ξύλο κανέλαΒήματα

Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη στέβια μέχρι να αφρατέψουν. Αφού περάσουν 5’ προσθέτετε το ηλιέλαιο και χτυπάτε για ακόμα λίγο. Στο ίδιο μίγμα βάζετε το καρότο και το μήλο. Αφήνετε για λίγο στην άκρη.

Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το BP, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις σταφίδες, τα καρύδια και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μαζί τα δυο μίγματα. Μεταφέρετε το μίγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, την οποία έχετε βουτυρώσει προηγουμένως. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 45-50 λεπτά.

Φτιάχνετε το κρέμα για την επικάλυψη. Ανακατεύετε το μασκαρπόνε μαζί με την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το στέβια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Κόβετε σε φλοίδες τα καρότα χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο που αφαιρείτε τη φλούδα της πατάτας. Ζεσταίνετε το νερό μαζί με την κανέλα, το στέβια και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτετε τις φλοίδες και κατεβάζετε απ’ τη φωτιά μέχρι να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.

Για περισσότερες συνταγές μπες στο xrysessyntages.com

Continue Reading

Food

Φτιάξτε εύκολο, νόστιμο και χορταστικό τοστ με αβοκάντο

Published

on

By

Δοκιμάστε μια από τις πιο εύκολες και γευστικές συνταγές με αβοκάντο, που αποτελούν καλή και χορταστική ιδέα για σνακ, αλλά και για κυρίως γεύμα.

Μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο, να το φάτε ως σνακ ή ακόμη και σαν βραδινό, αφού πρόκειται για ένα πλήρες γεύμα με πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες

Θα χρειαστείτε: 2 αβοκάντο κομμένα σε μικρά κομμάτια, ½ κουτ. του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, μισό φλιτζάνι φέτα σε κομμάτια. 

read more clickatlife.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)