Connect with us

Education

Τα ΚΔΑΠ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. πανέτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά σας

Published

on

Αρχίζουν οι εγγραφές στα Κ.Δ.ΑΠ.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. πανέτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά σας

Δώρο ένα Smart Watch με κάθε εγγραφή

Την έναρξη των εγγραφών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης σε όλη την Χώρα σημάνει η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του προγράμματος: «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» περίοδος 2021 – 2022.

Τα Κ.Δ.ΑΠ. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. πανέτοιμα και με γνώμονα την καλλιέργεια και ενδυνάμωση των γνωστικών , κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών αλλά και την εξυπηρέτηση των οικογενειών τους, περιμένουν όλους τους γονείς στις νέες εγγραφές.

Τα παιδιά που θα εγγραφούν στα Κέντρα της Κοινωφελούς θα πάρουν κι ως δώρο ένα smart watch.

Στη δύσκολη χρονιά που πέρασε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών ήταν κοντά στα παιδιά και πιστή στις υποσχέσεις της χάρισε περισσότερα από 300 ποδήλατα. Παράλληλα μοίρασε πλούσια δώρα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διεξήχθησαν σε όλες τις δομές της και καλωσόρισε το καλοκαίρι διοργανώνοντας εκπαιδευτική εκδρομή στον υγροβιότοπο της Κερκίνης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα Κ.Δ.ΑΠ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης παρέμειναν ανοιχτά όλο τον Αύγουστο , προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις εργαζόμενες μητέρες αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, όπου μέσω της τηλεκπαίδευσης απασχολούσαν δημιουργικά τα παιδιά.

Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. παρέχει ένα πλήρες πακέτο εκπαιδευτικών υπηρεσιών με επίκεντρο το παιδί, το σεβασμό στην μοναδικότητά του, την ενδυνάμωση και εξέλιξη της προσωπικότητάς του. Οι σύγχρονοι ανακαινισμένοι χώροι με ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, εξοπλισμένες κατάλληλα με τα πλέον σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα μάθησης που στεγάζουν τις εννέα (9) δομές Κ.Δ.ΑΠ. και τη μία (1) δομή Κ.Δ.ΑΠ. Μ.Ε.Α. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., τηρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας και λειτουργικότητας, όπου καλούνται τα παιδιά να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους, να εξελίξουν τη δημιουργικότητά τους και να ανακαλύψουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι.

Η υποστήριξη του προγράμματος στις δομές γίνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της δημιουργικής απασχόλησης και της άτυπης εκπαίδευσης.

Μουσικοκινητική, μπαλέτο, μοντέρνος χορός, ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ, διαδραστικό παιχνίδι, θεατρική αγωγή, ΜΟΥΣΙΚΗ, χορωδία, φιλαρμονική, κουκλοθέατρο, ΣΚΑΚΙ, παιχνίδια γνώσεων, ZUMBA KIDS, εικαστικά, κατασκευές, ζωγραφική, ΜΠΑΛΕΤΟ, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, ΤΑΕ ΚWO DO, αισθητική αγωγή, περιβαλλοντική αγωγή και ποικίλες ομαδικές και αθλητικές δραστηριότητες αναπτύσσονται σε καθημερινή βάση στα Κ.Δ.ΑΠ. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Εντωμεταξύ επίκειται συνεργασία με φορείς (π.χ. ΚΕ.Θ.Ι.Σ.) για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων. Τέλος από φέτος θα παρέχονται υπηρεσίες ενισχυτικής διδασκαλίας.

Στο κάλεσμα της η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη αναφέρει: «Οι περισσότεροι γονείς θα θέλαμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν όπως κι εμείς, στις αλάνες με ατέλειωτο παιχνίδι. Δυστυχώς τα δεδομένα και οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον αυτό μοιάζει ακατόρθωτο καθώς τα περισσότερα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους βρίσκονται επί ώρες μπροστά σε οθόνες (τηλεοράσεων, κινητών, τάμπλετ, Η/Υ). Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. έρχονται να συμβάλουν ουσιαστικά στην πραγματική ψυχαγωγία των παιδιών, παρέχοντας παιδαγωγικές δραστηριότητες , ποιοτικές, ομαδικές και ατομικές, αλλά και να βοηθήσουν συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται. Τα παιδιά αισθάνονται τα Κ.Δ.ΑΠ. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. ως το δεύτερο σπίτι τους και τους εκπαιδευτές και φίλους τους ως τη δεύτερη οικογένειά τους. Σας περιμένουμε όλους για μια ακόμη χρονιά με νέες πολλές εκπλήξεις και πλούσια δώρα».

Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά 7.00 – 15.00  στα κατά τόπους Κ.Δ.ΑΠ. καθώς και στο κεντρικό κτίριο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Εθνικής Αντίστασης 34. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

Κ.Ε.ΔΗ.Σ.: 23210 68900, 23210 68910, 23210 68915

Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α: 23210 50125

Κ.Δ.Α.Π. Ομόνοιας: 2321111356

Κ.Δ.Α.Π. Σφαγείων: 2321111354

Κ.Δ.Α.Π. Σκουτάρεως: 23210 99199

Κ.Δ.Α.Π. Προβατά: 23210 88535

Κ.Δ.Α.Π. 2ο Δημοτικό Σχολείο: 6974262265

Κ.Δ.Α.Π. 8ο Δημοτικό Σχολείο: 6974262263

Κ.Δ.Α.Π. 18ο Δημοτικό Σχολείο: 6974262262

Κ.Δ.Α.Π. 19ο Δημοτικό Σχολείο: 6974262261

Κ.Δ.Α.Π. 20ο Δημοτικό Σχολείο: 6974262260                       

Education

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ Μουσικής Προπαιδείας από την Μουσικοπολιτεία!!

Published

on

By

Μήνυμα από ΘΕΩΝΗ ΜΠΕΝΤΟΥΛΗ, Διπλωματούχος καθηγήτρια πιάνου Μ.Ω.Θ.

Ξεκινάμε δυναμικά τη νέα μας μουσική χρονιά!!! 
Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά!!!
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το μεταλλόφωνο, τα boomwhackers, τις μελωδικές καμπανούλες και να μάθουν μέσα από παιγνιώδη τρόπο τις πρώτες έννοιες της μουσικής! Βοηθός ο μάγος Καρακάξ που με μαγικό τρόπο θα τους ανοίξει νέα μονοπάτια στην “Μελωδένια πόλη”!!!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας 

Φιλίππου 11 Σέρρες / τηλ. 6937242402 / email: info@music-land.gr

Facebook: Theoni Bentouli / webisite: music-land.gr

Continue Reading

Education

1η θέση για το Μουσικό Σχολείο Σερρών στον τοπικό μαθητικό διαγωνισμό πειραμάτων στις Φυσικές Επιστήμες EOES

Published

on

By

Το Μουσικό Σχολείο Σερρών συμμετείχε στον τοπικό μαθητικό διαγωνισμό πειραμάτων στις Φυσικές Επιστήμες EOES, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στο Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών και κατέκτησε την 1η θέση.

Οι μαθήτριες Βακαλίδου Ευαγγελία, Μανώλη Τατιάνα και Τζιμπίρη Αρετή συνεργάστηκαν άψογα υπό την καθοδήγηση των καθηγητών/τριών τους κ. Βουδούρη Γεώργιο, Φυσικό, Τσαρδάκη Αλεξάνδρα, Βιολόγο και κ.Χατζημιχαηλίδου Μαρία, Χημικό.

Continue Reading

Education

Νέες ενδιαφέρουσες ειδικότητες στο Δ.ΙΕΚ Νέας Ζίχνης

Published

on

By

Φέτος, στο Δ.ΙΕΚ Νέας Ζίχνης έχουν προστεθεί αρκετές ενδιαφέρουσες ειδικότητες, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν στους σπουδαστές ένα ευοίωνο μέλλον όσον αφορά την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Πολλοί μαθητές, απόφοιτοι Λυκείου, άλλα και πολλοί πτυχιούχοι διάφορων σχολών, που δεν έχουν βρει επαγγελματική αποκατάσταση προσπαθούν να βρουν διεξόδους, ώστε να εισχωρήσουν στην αγορά εργασίας. Μια απάντηση στην αναζήτηση αυτή είναι τα Δημόσια ΙΕΚ. Ειδικότερα, από το 2004 που ιδρύθηκε και λειτουργεί το  Δημόσιο ΙΕΚ Ν.Ζίχνης «τρέχουν» πολύ-πολύ ενδιαφέρουσες ειδικότητες. Πιο συγκεκριμένα, οι προσφερόμενες νέες ειδικότητες για την εκπαιδευτική περίοδο 2022-2023 είναι  οι ακόλουθες :

1: Βοηθός Φαρμακείου

2: Κομμωτική Τέχνη

3: Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων

4: Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

5: Τεχνικός Η/Υ

6: Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής

Η φοίτηση στο Δ.ΙΕΚ Νέας Ζίχνης είναι δωρεάν και αυτό αποτελεί ένα σοβαρό λόγο για να το επιλέξει κάποιος σπουδαστής ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικότητες έχουν απήχηση στην αγορά εργασίας λόγω και της εξειδίκευσης που παρέχουν. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, για τα νέα παιδιά (και όχι μόνο) να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους με την έγγραφή τους σε κάποιο ΙΕΚ που να τους ταιριάζει και να χαράξουν νέους δρόμους και προοπτικές για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, ειδικά στις πολύ δύσκολες συνθήκες που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Οι εγγραφές συνεχίζονται έως και τη Δευτέρα(12/09/2022). Τηλέφωνο επικοινωνίας με το Δ.ΙΕΚ Ν.Ζίχνης το : 2324022338

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)