Connect with us

Health

Covid: τι αλλάζει από τις 13/9/2021

Published

on

Στη λειτουργία δημόσιων χώρων συνάθροισης από 13/9/2021 έως 31/3/2022 αναφέρθηκε, πέρα από τα  υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ των ανεμβολίαστων, ο υπουργός Υγείας, κατά τη σημερινή ανακοίνωση των νέων μέτρων. 

 Ειδικότερα, ο Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε πως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα ισχύουν τα εξής: 

   Κλειστοί χώροι εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης):  Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app. 

   Κλειστοί και ανοιχτοί χώροι γηπέδων:  Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app. 

   Κλειστοί χώροι θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων:  Λειτουργία για εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app. Οι εν λόγω επιχειρήσεις-χώροι θα μπορούν βάσει νόμου να επιλέγουν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι με εμβολιασμένους και νοσήσαντες. 

   Κλειστά γυμναστήρια:  Λειτουργία για εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Ελεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app. Θα μπορούν βάσει νόμου να ζητούν υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης από όλα τα μέλη τους. 

   Όλοι οι υπόλοιποι κλειστοί χώροι εργασίας:  Ο εργοδότης διατηρεί βάσει νόμου το δικαίωμα να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του είναι εμβολιασμένοι και υποχρεούται να ελέγχει την εγκυρότητα της βεβαίωσης αρνητικού τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, αναλόγως της συχνότητας διάγνωσης που έχει οριστεί για την κατηγορία δραστηριότητας. 

   Χρήση μάσκας  : Υποχρεωτική για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση. 

info: naftemporiki.gr

Health

Μία επιπλέον ημέρα άδεια στις εργαζόμενες, για γυναικολογικό έλεγχο

Published

on

By

Μία επιπλέον ημέρα άδειας τον χρόνο θα έχουν πλέον οι εργαζόμενες γυναίκες που απασχολούνται και στον ιδιωτικό τομέα, για την πραγματοποίηση γυναικολογικού ελέγχου.

Αυτή η επιπλέον ημέρα άδειας– με αποδοχές- υιοθετήθηκε επίσημα με τροπολογία που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βουλή, η οποία μεταξύ άλλων προέβλεπε την αύξηση αναπηρικών επιδομάτων κατά 8%.

READ MORE: IN.GR

Continue Reading

Health

Δήμος Σερρών: Ομαδικές και ατομικές συνεδρίες για την ψυχολογική υποστήριξη Νοσούντων από Σκλήρυνση κατά πλάκας

Published

on

By

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με το σωματείο «Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Σερρών» διοργανώνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με σκοπό τη ψυχολογική υποστήριξη των Νοσούντων από Σκλήρυνση κατά πλάκας καθώς και των φροντιστών – συνοδών τους.

Στόχος των συμβουλευτικών συνεδριών είναι:

-Η ενημέρωση, η ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση των Νοσούντων από Σκλήρυνση κατά Πλάκας καθώς και των φροντιστών – συνοδών τους.

-Η αποδοχή, η εξέταση και η διαχείριση των προβλημάτων καθώς και των συναισθημάτων που προκαλούνται από τη νόσο.

Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων του

Δήμου Σερρών από εξειδικευμένο προσωπικό.

 Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμά οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών

Tηλ. επικοινωνίας 23210-85661

email kpn@serres.com

ή με το σωματείο  «Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Σερρών»

Τηλ Επικοινωνίας 6945041869

email: skpserron@gmail.com

Continue Reading

Health

Δήμος Σερρών: Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Published

on

By

Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει τους δημότες του ότι το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Μονάδες Υγείας διαμορφώνεται για τη Μ. Εβδομάδα έως τη Δευτέρα του Πάσχα (18/04/2022 με 25/04/2022), ως εξής:

Μ. Δευτέρα         18/04/2022     8:30 – 19:30

Μ. Τρίτη              19/04/2022    8:30 – 19:30

Μ.Τετάρτη           20/04/2022    8:30 – 19:30

Μ.Πέμπτη            21/04/2022  8:30 – 19:30     

Τη Μ. Παρασκευή 22/4/2022 οι δειγματοληψίες θα ξεκινήσουν μισή ώρα μετά την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου στους ναούς της πόλης και θα λήξουν στις 17:00.

Μ. Σάββατο                    23/04/2022 08:30-14:30

Κυριακή του Πάσχα       24/04/2022 ΑΡΓΙΑ

Δευτέρα του Πάσχα        25/04/2022 ΑΡΓΙΑ

Οι μαζικές δειγματοληψίες θα πραγματοποιούνται στην είσοδο του ΠΕΔΥ Σερρών, επί της οδού Ιπποκράτους & Αγίας Σοφίας 3, (στον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου Σερρών).

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)