Connect with us

Woman

POST WE LOVED: Κορίτσια της Καμπούλ το 1972

Published

on

Που να το ήξεραν αυτές οι κοπέλες (φοιτήτριες άραγε;) όταν περπατούσαν χαρούμενες και χαμογελαστές στους δρόμους της Καμπούλ το 1972 με τα όμορφα πόδια τους εκτεθειμένα, πόσο πολύτιμη θα ήταν αυτή η φώτο σήμερα. Ήταν εκείνη η περίοδος που το Αφγανιστάν φάνταζε ο επόμενος μεγάλος τουριστικός προορισμός, το Vogue το είχε επιλέξει τρία χρόνια πριν κάνοντας ολόκληρο αφιέρωμα στο θρυλικό Bamiyan και η χώρα ήταν ένας μύθος του hippie trail, τότε νομίζαμε ότι θα είχε άλλο μέλλον. Τότε νομίζαμε ότι θα λέγαμε “που να πάμε για διακοπές; Μα στον πανέμορφο Αφγανιστάν! Με τα βουδιστικά μνημεία που δεν υπάρχουν πια, τις υπέροχες φορεσιές, τα απαράμιλλα τοπία, την μοναδική κουλτούρα και μουσική”.
Θα υπήρχαν φυσικά μπούργκες και τότε, ειδικά στον γηραιότερο και φτωχότερο πληθυσμό. Υπήρχε όμως και η επιλογή! Πέρασαν 49 χρόνια από τότε, το Αφγανιστάν επέστρεψε στους δήμιους του, οι κοπέλες αυτές αν είναι εν ζωή και παραμένουν στο Αφγανιστάν θα είναι κάπου κοντά στα 70. Σημερα θα ξύπνησαν θα έκλεισαν τα παράθυρα μην τις δει κανείς ακάλυπτες και φάνε σφαίρα και κοίταξαν αυτήν την φωτογραφία, μετά θα φορέσουν τις μπούργκες τους και με συνοδεία κάποιου άντρα θα βγουν στους δρόμους, αν φανεί το πόδι τους θα φάνε πέτρα. Σήμερα μια γυναίκα στο Αφγανιστάν δεν έχει επιλογή ούτε για το τι είδους αντικείμενο θα είναι, κάτι που να καίγεται; ή να ανακυκλώνεται; Απλά “κάτι” που έχει δικαίωμα μόνο να αναπαράγεται, μια μήτρα και αν αποτύχει εκεί δεν είναι πια πάρα μόνο μια μπούργκα. Μην σας ζαλίζω άλλο, να πάμε για καφέ ή για μπάνιο σήμερα

Φώτο: Reddit Kostis Talos 

πηγή: Αθηνολόγιο

Woman

5 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις για να θεωρείσαι καλή φίλη

Published

on

By

Όλα όσα πρέπει να προσφέρεις στα πιο κοντινά σου άτομα.

Ένας από τους πιο σημαντικούς και διαμορφωτικούς τύπους σχέσεων που θα απολαύσεις στην πορεία της ζωής σου είναι η φιλία. Οι πραγματικοί φίλοι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους μπορείς να μοιραστείς τους φόβους, τις σκέψεις σου καθώς και μοναδικές εμπειρίες. Με λίγα λόγια είναι ένα πολύ σημαντικό και ανεκτίμητο μέρος της κοινωνικής σου ζωής.

Η ομορφιά της φιλίας είναι ότι μπορείς να επιλέξεις τους φίλους σου, σε αντίθεση με την οικογένεια. Ωστόσο έχει συμβεί σε όλες μας να συναναστραφούμε με άτομα που θεωρούσαμε φίλους και στην πορεία αποδείχθηκαν τοξικοί για εμάς. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσεις την αληθινή φιλία. Υπάρχουν όμως μερικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να έχεις αν θες να θεωρείσαι καλός φίλος και αξίζει να αναζητήσεις στις παρέες σου.

5 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις αν θες να είσαι καλή φίλη

1) Ειλικρίνεια

Το Α και το Ω όλων των σχέσεων. Πραγματική φίλη είναι εκείνη που έχει το θάρρος και την οικειότητα να σου πει ακόμη κι αυτά που δεν θες να ακούσεις, πάντα όμως με γνώμονα το καλό σου.

2) Αποδοχή

Είναι πολύ σημαντικό να αποδέχεσαι την φίλη σου με τα ελαττώματά του. Μην την κρίνεις, αντίθετα προσπάθησε να συμβιβαστείς με τυχόν εκνευριστικά χαρακτηριστικά της. Μην ξεχνάς πως καμία δεν είναι τέλεια.

Τσακιρίδου Χριστίνα / read more queen.gr

Continue Reading

Woman

Women on Top: H ισότητα στην κορυφή

Published

on

By

Δύο γυναίκες που πιστεύουν στην ισότητα και την συμπερίληψη και εργάζονται με συνέπεια για να γίνουν αυτές οι δύο αρχές πραγματικότητα, οι συνιδρύτριες του Women on Top Στέλλα Κάσδαγλη και Πηνελόπη Θεοδωρακάκου μιλούν για την θέση της γυναίκας και την γυναικεία ενδυνάμωση στην Ελλάδα σήμερα.

Σίγουρα έχετε δει τις αναρτήσεις τους στο facebook feed σας να τοποθετούνται πάνω σε κάποιο θέμα που αφορά την ισότητα των φύλων, να οργανώνουν κάποιο webinar επαγγελματικής ενδυνάμωσης για γυναίκες (προ-covid και live workshops) ή να συστήνουν μια ακόμη αξιόλογη επαγγελματία που μπήκε στο μεγάλο δίκτυο από μέντορες που έχουν δημιουργήσει. Το Women on Top είναι μια από τις πιο δραστήριες οργανώσεις γυναικείας ενδυνάμωσης σήμερα, με μια εξαιρετικά συνεπή και ακούραστη παρουσία που εκτός από τις δράσεις για την ατομική ενδυνάμωση των γυναικών πραγματοποιεί επιμορφώσεις στελεχών εταιρειών σε θέματα συμπερίληψης και έμφυλα ζητήματα.

read more genwoman.com

Continue Reading

Woman

Πέφτοντας απ’ τα σύννεφα: Η ζωή στην Aegean, τον «ελκυστικότερο εργοδότη» της χώρας

Published

on

By

Το ρεπορτάζ των Reporters United αναδεικνύει δύο σημαντικά ζητήματα για την εργασιακή ζωή των γυναικών στην Ελλάδα (και όχι μόνο): πως υπερεκπροσωπούνται σε επαγγέλματα με χαμηλές προοπτικές και επισφαλείς συνθήκες εργασίας, αλλά και πως η εμφάνισή τους αποτελεί καταχρηστικά (ειδικά σε επαγγέλματα όπως αυτό των αεροσυνοδών) κριτήριο αξιολόγησης της επίδοσής τους και των επαγγελματικών τους προοπτικών, ενώ δεν επηρεάζει ουσιαστικά το πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους.

πηγή: Women On Top

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο reportersunited.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)