Connect with us

Education

Οι 5 εκκρεμότητες των Πανελλαδικών

Published

on

Μάρνυ Παπαματθαίου

Με πέντε εκκρεμότητες πριν από την έναρξη των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων βρίσκει η πρώτη εβδομάδα μετά τις γιορτές του Πάσχα την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας. Παράλληλα, τα σχολεία στο σύνολό τους ανοίγουν στις 10 του μήνα. Η προετοιμασία της φετινής εξεταστικής διαδικασίας συνδυάζεται με την προετοιμασία για την επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, που θα κάνουν διά ζώσης μαθήματα για έναν μήνα μόνο, πριν κλείσουν για τις διακοπές του καλοκαιριού.

Ετσι, με χιλιάδες νέους και νέες να διανύουν τα τελευταία εκπαιδευτικά μίλια του δρόμου τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που ξεκινούν στις 14 Ιουνίου, παραμένουν πέντε εκκρεμότητες που θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία πριν από την έναρξή τους. Και συγκεκριμένα:

  1. Η επίσημη ανακοίνωση των συντελεστών της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά σχολή και τμήμα σε όλα τα ιδρύματα της χώρας. Βέβαια, είναι προφανές ότι οι περιζήτητες σχολές της χώρας θα ορίσουν την ανώτερη τιμή της (1,20) και οι λιγότερο δημοφιλείς την κατώτερη (0,80), ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση των ποσοστών που επέλεξαν τα ανώτατα ιδρύματα δεν έχει γίνει ακόμη από το υπουργείο Παιδείας. Οπως είναι γνωστό, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα μεταβάλλεται κάθε χρόνο και θα προκύπτει από τον μέσο όρο των επιδόσεων των υποψηφίων κάθε επιστημονικού πεδίου πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή που ορίζει κάθε τμήμα ΑΕΙ. Οι συντελεστές αυτοί θα κυμαίνονται από 0,80-1,20. Αν για παράδειγμα ο μέσος όρος των βαθμολογιών των υποψηφίων ενός πεδίου είναι 11,56, η ελάχιστη βαθμολογία που απαιτείται, αν ο συντελεστής εισαγωγής είναι λ.χ. 0,80, θα είναι 11.560 x 0,80 = 9.248 μόρια. Επομένως στη σχολή αυτή δεν μπορεί να εισαχθεί κανένας με λιγότερα μόρια.

READ MORE: IN.GR

Education

Οι ευχές του Δημάρχου Σερρών στους μαθητές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Published

on

By

Τις ευχές του για καλή επιτυχία στις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έστειλε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Αγαπητοί μας μαθητές,

σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στον αγώνα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που αρχίζει αύριο.

Στα μάτια μας είστε όλοι ήδη νικητές για αυτά που πετύχατε τα τελευταία δύο χρόνια μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την άοκνη και αμέριστη υποστήριξη στη μεγάλη προσπάθεια των παιδιών.

Αγαπητά μου παιδιά, η σκέψη όλων μας είναι μαζί σας.

Καλή επιτυχία!»

Continue Reading

Education

Δωρεάν διαδικτυακή δράση με θέμα «Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων»

Published

on

By

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με το το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σας προσκαλεί σε Διαδικτυακή Δράση με θέμα «Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων», που πραγματοποιείται την Παρασκευή 4 Ιουνίου και ώρα 13:30 από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ και τα ΚΕΠ Υγείας.

Ομιλήτρια της Δράσης είναι η Ψυχολόγος Σμαράγδα Χρηστάκη.

Η δράση θα μεταδίδεται ζωντανά στο Zoom

και στο Facebook του ΚΕΠ Υγείας Κεντρική Δομή

Continue Reading

Education

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: Σχολική ένταξη παιδιών με προβλήματα όρασης

Published

on

By

Ενημερώνουμε τους γονείς ανηλίκων μαθητών με τύφλωση ή προβλήματα όρασης, ότι ενόψει του νέου σχολικού έτους, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης  (τέως Σχολή Τυφλών), θα λειτουργήσουν οι παρακάτω σχολικές δομές:

  • Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών
  • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών
  • Φροντιστηριακή υποστήριξη για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς
  • Φιλοξενία και σίτιση μαθητών που προέρχονται από την επαρχία
  • Αθλητικές δραστηριότητες
  • Τμήμα μουσικής
  • Εκμάθηση ΗΥ

Oι υπηρεσίες οι οποίες προσφέρονται είναι δωρεάν, καθότι το ίδρυμα της Σχολής Τυφλών (Κέντρο  Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, παράρτημα Θεσσαλονίκης) λειτουργεί ως Ν.Π.Δ.Δ.

Παράλληλα προσφέρονται μαθήματα καθημερινών δεξιοτήτων (μετακίνηση με το λευκό μπαστούνι, μαγείρεμα , αυτόνομη διαβίωση για άτομα άνω των 18 ετών κλπ.)

Για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς και οι κηδεμόνες  των μαθητών μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΠΡΑΪΓ», Κολοκοτρώνη 4 Θεσσαλονίκη , τηλ-φαξ 2310888048,  email:_etbe1960@yahoo.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)