Connect with us

Education

Μαρία Μοντεσσόρι: Φορέας και υπέρμαχος μιας νέας αγωγής

Published

on

Βαγγέλης Στεργιόπουλος

Η διάσημη παιδαγωγός Μαρία Μοντεσσόρι έφυγε από τη ζωή στις 6 Μαΐου 1952.

Στις 6 Μαΐου 1952 έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μοντεσσόρι (Maria Montessori), η διάσημη ιταλίδα γιατρός και παιδαγωγός που κατόρθωσε να αλλάξει την κουλτούρα της εκπαίδευσης, την αντίληψη της παγκόσμιας κοινότητας για την όλη εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Μοντεσσόρι υπήρξε φορέας πρωτοποριακών εκπαιδευτικών ιδεών, υπέρμαχος μιας νέας αγωγής, που τασσόταν υπέρ της ελευθερίας στην έκφραση, της δυνατότητας του παιδιού να διδάσκεται μόνο του, της ουσιαστικής αλληλεπίδρασης ανάμεσα στον διδάσκοντα και τον διδασκόμενο.

Θεμέλιος λίθος του παιδαγωγικού συστήματος που φέρει το όνομά της είναι η πίστη στη δημιουργική ικανότητα των παιδιών, στην έφεσή τους για μάθηση και στο δικαίωμα ενός εκάστου εξ αυτών να αντιμετωπίζεται ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα.

διαβάστε περισσότερα στο in.gr

Education

Οι ευχές του Δημάρχου Σερρών στους μαθητές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Published

on

By

Τις ευχές του για καλή επιτυχία στις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έστειλε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Αγαπητοί μας μαθητές,

σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στον αγώνα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που αρχίζει αύριο.

Στα μάτια μας είστε όλοι ήδη νικητές για αυτά που πετύχατε τα τελευταία δύο χρόνια μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την άοκνη και αμέριστη υποστήριξη στη μεγάλη προσπάθεια των παιδιών.

Αγαπητά μου παιδιά, η σκέψη όλων μας είναι μαζί σας.

Καλή επιτυχία!»

Continue Reading

Education

Δωρεάν διαδικτυακή δράση με θέμα «Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων»

Published

on

By

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με το το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σας προσκαλεί σε Διαδικτυακή Δράση με θέμα «Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων», που πραγματοποιείται την Παρασκευή 4 Ιουνίου και ώρα 13:30 από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ και τα ΚΕΠ Υγείας.

Ομιλήτρια της Δράσης είναι η Ψυχολόγος Σμαράγδα Χρηστάκη.

Η δράση θα μεταδίδεται ζωντανά στο Zoom

και στο Facebook του ΚΕΠ Υγείας Κεντρική Δομή

Continue Reading

Education

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: Σχολική ένταξη παιδιών με προβλήματα όρασης

Published

on

By

Ενημερώνουμε τους γονείς ανηλίκων μαθητών με τύφλωση ή προβλήματα όρασης, ότι ενόψει του νέου σχολικού έτους, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης  (τέως Σχολή Τυφλών), θα λειτουργήσουν οι παρακάτω σχολικές δομές:

  • Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών
  • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών
  • Φροντιστηριακή υποστήριξη για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς
  • Φιλοξενία και σίτιση μαθητών που προέρχονται από την επαρχία
  • Αθλητικές δραστηριότητες
  • Τμήμα μουσικής
  • Εκμάθηση ΗΥ

Oι υπηρεσίες οι οποίες προσφέρονται είναι δωρεάν, καθότι το ίδρυμα της Σχολής Τυφλών (Κέντρο  Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, παράρτημα Θεσσαλονίκης) λειτουργεί ως Ν.Π.Δ.Δ.

Παράλληλα προσφέρονται μαθήματα καθημερινών δεξιοτήτων (μετακίνηση με το λευκό μπαστούνι, μαγείρεμα , αυτόνομη διαβίωση για άτομα άνω των 18 ετών κλπ.)

Για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς και οι κηδεμόνες  των μαθητών μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΠΡΑΪΓ», Κολοκοτρώνη 4 Θεσσαλονίκη , τηλ-φαξ 2310888048,  email:_etbe1960@yahoo.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)