Connect with us

Woman

H Πρ. Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου & το πρόγραμμα ενδυνάμωσης νέων γυναικών WOMENTORS

Published

on

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τέθηκε το πρόγραμμα ενδυνάμωσης νέων γυναικών «WOMENTORS», αναγνωρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την προστιθέμενη αξία που προσδίδει το έργο αυτό στην ελληνική κοινωνία.

Το WOMENTORS υλοποιείται από το Ίδρυμα Λαμπράκη σε συνεργασία με την οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος». Απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 18-35 ετών από όλη τη χώρα, προσφέροντάς τους μία σειρά από 10 σεμινάρια ενδυνάμωσης, τα οποία επενδύονται με βιντεο-αφηγήσεις γυναικών, που εμπνέουν τις νεότερες και με αλληλεπίδραση με γυναίκες-μέντορες από διάφορους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής, πολιτικής ή άλλης δραστηριότητας. Στην τρέχουσα, πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος, συμμετέχουν στα σεμινάρια 4.700 γυναίκες, ενώ τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ξεκινήσει νέος κύκλος ενδυνάμωσης για άλλες τόσες νέες. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας ότι οι ανισότητες φύλου εδραιώνονται σε αντιλήψεις και στερεότυπα που καλλιεργούνται ήδη από την παιδική και εφηβική ηλικία και ότι η άρση τους αποτελεί υπόθεση όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων, το Ίδρυμα Λαμπράκη δημιουργεί εκπαιδευτικό υλικό ενημέρωσης για κορίτσια και αγόρια, το οποίο θα αξιοποιείται στο σχολείο.

«Η αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, συνιστά ύψιστη τιμή για το πρόγραμμά μας, το οποίο σχεδιάστηκε όταν ακόμη δεν είχαμε το βίωμα της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Με την έννοια αυτή είναι διπλή η τιμή, καθώς η κ. Σακελλαροπούλου αποτελεί πρότυπο για χιλιάδες νέες γυναίκες. Η θεσμική αυτή αναγνώριση τιμά όχι μόνο την επιστημονική ομάδα, την ομάδα διαχείρισης και τις συνεργάτιδες του WOMENTORS, αλλά και τις κατά τόπους περιφερειακές συντονίστριες του έργου, τις νέες leaders που εκπαιδεύτηκαν ώστε να προσφέρουν τα σεμινάρια ενδυνάμωσης σε συνομήλικές τους γυναίκες και φυσικά όλες τις γυναίκες που έσπευσαν να συμβάλουν με την εμπειρία και τις γνώσεις τους μέσω αφηγήσεων και mentoring στην υποστήριξη των νέων γυναικών.» δήλωσε η Βιβή Ανθοπούλου, γενική διευθύντρια του Ιδρύματος Λαμπράκη και υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος.

Τι είναι το πρόγραμμα “Womentors”

Το WOMENTORS υλοποιείται από το Ίδρυμα Λαμπράκη σε συνεργασία με την οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος». Απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 18-35 ετών από όλη τη χώρα, προσφέροντάς τους μία σειρά από 10 σεμινάρια ενδυνάμωσης, τα οποία επενδύονται με βιντεο-αφηγήσεις γυναικών, που εμπνέουν τις νεότερες και με αλληλεπίδραση με γυναίκες-μέντορες από διάφορους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής, πολιτικής ή άλλης δραστηριότητας.

Τον Οκτώβριο ο νέος κύκλος προγραμμάτων

Στην τρέχουσα, πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος, συμμετέχουν στα σεμινάρια 4.700 γυναίκες, ενώ τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ξεκινήσει νέος κύκλος ενδυνάμωσης για άλλες τόσες νέες.

Στόχος του προγράμματος “Womentors” η κατάρριψη των έμφυλων ανισοτήτων

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας ότι οι ανισότητες φύλου εδραιώνονται σε αντιλήψεις και στερεότυπα που καλλιεργούνται ήδη από την παιδική και εφηβική ηλικία και ότι η άρση τους αποτελεί υπόθεση όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων, το Ίδρυμα Λαμπράκη δημιουργεί εκπαιδευτικό υλικό ενημέρωσης για κορίτσια και αγόρια, το οποίο θα αξιοποιείται στο σχολείο.

Μάθετε περισσότερα για τις Womentors: https://www.womentors.gr/

Woman

Do’s & dont’s: Τα πράγματα που πρέπει (και όχι) να μοιράζεσαι με την κολλητή σου

Published

on

By

Όποια και αν είναι η ηλικία σου, σίγουρα έχεις μια κολλητή φίλη (ή και δύο) με την οποία κάνεις τα πάντα μαζί και μοιράζεστε τα πάντα. Και εδώ ακριβώς θέλω να εστιάσω, στα πράγματα που μοιράζεσαι μαζί της κι εκείνη μαζί σου.

Για ρίξε μια ματιά στη λίστα παρακάτω:

Ομορφιά

Ναι
– κάθε προϊόν μακιγιάζ που βρίσκεται σε μπουκαλάκι με αντλία
-πιστολάκι
-σίδερο για μπούκλες
-λαστιχάκια μαλλιών
-βερνίκι νυχιών
-ασετόν

Όχι
-προϊόν μακιγιάζ που βρίσκεται σε βαζάκι
-βούρτσα μαλλιών
-φακοί επαφής
-προϊόντα χειλιών (liposan, balm, lip-gloss, κραγιόν κλπ)
-πινέλα μακιγιάζ
-τσιμπιδάκι φρυδιών

Διαβάστε περισσότερα στο Teen.Queen.gr

Continue Reading

Woman

Συνέδριο Γονιμότητας: Ακυρώθηκε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

Published

on

By

Την ακύρωση της διεξαγωγής του Συνεδρίου Γονιμότητας ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το διαφημιστικό σποτ. Το Συνέδριο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 2-4 Ιουλίου στα Ιωάννινα.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook, η οργανωτική επιτροπή του «1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωση του, «λόγω της αρνητικής αντίδρασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ένα τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ, του οποίου -όπως τονίζουν χαρακτηριστικά- το μήνυμα παρερμηνεύθηκε».

Αναλυτικά το ποστ:

«Η οργανωτική επιτροπή του «1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωση του, λόγω της αρνητικής αντίδρασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ένα τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ, του οποίου το μήνυμα παρερμηνεύθηκε.

Το συνέδριο στόχευε στην ανάδειξη των επιστημονικών δεδομένων σχετικά με την επίδραση της ηλικίας στη γυναικεία γονιμότητα, ενός φαινομένου το οποίο δεν είναι γνωστό στο γενικό πληθυσμό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, αλλά και στην παρουσίαση των επιστημονικών τρόπων επίλυσης του προβλήματος αυτού με τη σύγχρονη Αναπαραγωγική Ιατρική.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι το φαινόμενο αυτό είναι τελείως διαφορετικό από την υπογονιμότητα λόγω ιατρικών προβλημάτων της γυναίκας και του άνδρα.
Ωστόσο, δεν πρόκειται για ένα αμιγώς Ιατρικό Συνέδριο, καθώς συμμετέχουν σε αυτό άτομα και φορείς εκτός του Ιατρικού χώρου, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης της κοινωνίας και άμεσης εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα που ταλανίζουν ένα τμήμα του πληθυσμού μας.

Παράλληλα, ζητήθηκε η συμμετοχή πολιτειακών στελεχών ώστε να τους παρουσιασθούν όλα τα δεδομένα του φαινομένου της πεπερασμένης αναπαραγωγικής ικανότητας και να ασκηθεί πίεση στην Πολιτεία, ώστε να συνδράμει με κοινωνικές-οικονομικές παροχές για τις γυναίκες και τα ζευγάρια που θα θελήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους να τεκνοποιήσουν.

Η παρουσία στο συνέδριο διαφόρων άλλων μη ιατρικών κοινωνικών φορέων, της Ελλάδας και του Εξωτερικού, είχε ως στόχο την ευρύτερη διάδοση του μηνύματος. Το τηλεοπτικό μήνυμα που παρερμηνεύθηκε δεν είχε πρόθεση απαισιόδοξη, ρατσιστική ή σκοταδιστική και είχε λάβει την έγκριση του Ε.Σ.Ρ. και όλων των αρμόδιων φορέων προς χρήση.

Παρουσίαζε την απαράδεκτη πίεση που δέχεται η σύγχρονη γυναίκα, ενώ αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων γονιμότητας λόγω της αύξησης της ηλικίας με την ενημέρωση του πληθυσμού για τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η επιστήμη, προσφέροντας στη γυναίκα την πλήρη αυτονόμηση και απελευθέρωση της από λανθασμένα στερεότυπα. Πράγματι, σήμερα με την σωστή ενημέρωση και την Αναπαραγωγική Ιατρική, όπως συμβαίνει και σε πολλές αναπτυγμένες χώρες, οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν αν και πότε θα τεκνοποιήσουν, χωρίς να είναι εξαρτημένες από χρονικούς και κοινωνικούς περιορισμούς.

Καθώς λοιπόν δεν κατέστη δυνατή η διεξαγωγή αυτού του σημαντικού συνεδρίου, ζητάμε από την Πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη και να φροντίσει την ενημέρωση του πληθυσμού, διαφυλάσσοντας τις ελευθερίες και τις κατακτήσεις των γυναικών, ώστε να επιλέξουν και να επιδιώξουν την τεκνοποίηση όποτε και όπως οι ίδιες το επιθυμούν.

Η Οργανωτική Επιτροπή
– K. Ζηκόπουλος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
– Ν. Νικολέττος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Θράκης
– Κ. Νταφόπουλος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Όλοι είχαν αποχωρήσει

Μετά το απαράδεκτο και γεμάτο στερεότυπα σποτ, άμεσα είχε αποσύρει την αιγίδα της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ το ίδιο έπραξαν και πολλοί χορηγοί βγάζοντας ανακοινώσεις κατά του συνεδρίου.

Επίσης αποχώρησαν προσωπικότητες που ήταν να μιλήσουν αλλά και που απλά ήθελαν να εκφράσουν την αντίθεσή του.

Ανάμεσα σε αυτές και της γνωστής τραγουδίστριας Καίτης Γαρμπή η οποία σε ανάρτησή της στα social media έγραψε:

«Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω. Πριν από λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης ΔΕΝ δεν θα είμαστε εκεί».

Τελευταία πράξη αποχώρησης από το συνέδριο ήταν αυτή του Δημάρχου Ιωαννίνων που θα χαιρετούσε στο άνοιγμα, μιας και το συνέδριο ήταν να γίνει στα Ιωάννινα.

Το προσβλητικό βίντεο

Το βίντεο δείχνει μία γυναίκα, η οποία απολογείται στον εαυτό της και στην κοινωνία, επειδή επέλεξε να ασχοληθεί με την εκπαίδευσή της και την καριέρα της.

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. «Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;». Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. «Τι έχω κάνει λάθος;». Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», λέει η γυναίκα του σποτ.

Πηγή: in.gr

Continue Reading

Woman

Εκπληξη στην Κύπρο: Η 36χρονη Αννίτα Δημητρίου πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής

Published

on

By

Η Αννίτα Δημητρίου εξελέγη νέα πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, με 25 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Sigma Live, είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο αξίωμα από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας και η πρώτη πρόεδρος της Βουλής προερχόμενη από τον ΔΗΣΥ μετά τον Γλαύκο Κληρίδη. Την κυρία Δημητρίου ψήφισαν οι 18 βουλευτές του ΔΗΣΥ, οι 4 του ΕΛΑΜ και οι 4 βουλευτές της ΔΗΠΑ.

Ποια είναι η Αννίτα Δημητρίου
Η Αννίτα Δημητρίου γεννήθηκε στους Τρούλλους στις 18 Οκτωβρίου 1985. Ομιλεί πέρα από την ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις διεθνείς σχέσεις και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κεντ.

Πριν από την εκλογή της ως βουλευτής, παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Capital TV τα Σαββατοκύριακα και εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ως υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, ενώ συμμετείχε εθελοντικά σε διάφορα οργανωμένα σύνολα. Είναι νυμφευμένη με τον Ανδρέα Κυπριανού.

read more: iefimerida.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)