Connect with us

Woman

Ενίσχυση θεσμικών μηχανισμών ισότητας ζητά η Κ. Σακελλαροπούλου

Published

on

Την ανάγκη να ενισχυθούν οι θεσμικοί μηχανισμοί ισότητας, να εκλείψουν οι έμφυλες διακρίσεις και να διασφαλισθούν ίσες ευκαιρίες και επαγγελματικές προοπτικές μεταξύ ανδρών και γυναικών, υπογράμμισε η Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΚατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τον χαιρετισμό της στην τελετή απονομής των διεθνών βραβείων Greek International Women Awards (GIWA), που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν την προσφορά Ελληνίδων γυναικών ανά τον κόσμο. 

Η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «η πανδημία που βιώνουμε εδώ και ένα χρόνο, και οι αποσταθεροποιητικές εξελίξεις που προκαλεί, έχουν καταστήσει φανερό το ότι ζούμε σε μια στενά συνδεδεμένη παγκόσμια κοινότητα που αναζητά μεγαλύτερες συγκλίσεις μεταξύ ατομικού και συλλογικού συμφέροντος, ισχυρές συνέργειες μεταξύ κράτους και κοινωνίας των πολιτών, νέες μορφές αλληλεγγύης». 

Παράλληλα, επισήμανε, ότι σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, η συμβολή των Ελλήνων επιστημόνων, επαγγελματιών και επιχειρηματιών, που ζουν και διαπρέπουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι σημαντική και πρόσθεσε ότι «ο διαγωνισμός Greek International Women Awards, στον οποίον έλαβαν μέρος 169 Ελληνίδες ή γυναίκες ελληνικής καταγωγής από 13 χώρες, αναδεικνύει πρωτοπόρες συμπατριώτισσές μας από όλο τον κόσμο. Γυναίκες που διακρίνονται σε διάφορες κατηγορίες, όπως η επιστήμη, η επιχειρηματικότητα, η τέχνη, ο πολιτισμός, η κοινωνική δράση, ο αθλητισμός, αποδεικνύουν στην πράξη πως η θέληση, η ευρηματικότητα και η άοκνη προσπάθεια αποφέρουν καρπούς».

Ωστόσο, υπενθύμισε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι έμφυλοι κοινωνικοί φραγμοί εξακολουθούν να είναι ισχυροί και υποστήριξε ότι από τη θέση που κατέχει, θα είναι πάντα δίπλα στις Ελληνίδες κάθε ηλικίας, οι οποίες αγωνίζονται με πείσμα, σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, να σπάσουν τα δεσμά της κοινωνικής αιχμαλωσίας και να υπερβούν την ακινησία, αναζητώντας νέες και καινοτόμες μορφές δημιουργίας και δράσης. «Τα φωτεινά παραδείγματά τους μας οπλίζουν με δύναμη και αισιοδοξία» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνεχάρη, επίσης, όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ιδιαιτέρως όσες βραβεύθηκαν στις ειδικές κατηγορίες βραβείων. «Να συγχαρώ τέλος την κυρία Αικατερίνη Μπελεφάντη – Σοφιανού, επιχειρηματία και Μεγάλη Ευεργέτιδα του Ελληνισμού της Αιγύπτου, στην οποία απονέμεται το βραβείο Διεθνούς Αναγνώρισης για το εξέχον κοινωνικό έργο και τη συμβολή στην προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας, καθώς και την κυρία Ελένη Κουναλάκη, πρώτη γυναίκα Αντικυβερνήτη της Πολιτείας της Καλιφόρνιας και πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουγγαρία, στην οποία απονέμεται το βραβείο Διά Βίου Επιτεύγματος, για την πολύτιμη προσφορά της στην ενίσχυση των αρχών της ελληνοαμερικανικής φιλίας και της συνεργασίας» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι με αφορμή πρωτοβουλίες όπως αυτή της Επιτροπής Greek International Women Awards, ας εργαστούμε όλοι ώστε να ενισχυθούν οι θεσμικοί μηχανισμοί ισότητας, να εκλείψουν οι έμφυλες διακρίσεις, προκαταλήψεις και ανισορροπίες μεταξύ των φύλων και να διασφαλισθούν ίσες ευκαιρίες και επαγγελματικές προοπτικές μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Woman

H Πρ. Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου & το πρόγραμμα ενδυνάμωσης νέων γυναικών WOMENTORS

Published

on

By

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τέθηκε το πρόγραμμα ενδυνάμωσης νέων γυναικών «WOMENTORS», αναγνωρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την προστιθέμενη αξία που προσδίδει το έργο αυτό στην ελληνική κοινωνία.

Το WOMENTORS υλοποιείται από το Ίδρυμα Λαμπράκη σε συνεργασία με την οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος». Απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 18-35 ετών από όλη τη χώρα, προσφέροντάς τους μία σειρά από 10 σεμινάρια ενδυνάμωσης, τα οποία επενδύονται με βιντεο-αφηγήσεις γυναικών, που εμπνέουν τις νεότερες και με αλληλεπίδραση με γυναίκες-μέντορες από διάφορους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής, πολιτικής ή άλλης δραστηριότητας. Στην τρέχουσα, πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος, συμμετέχουν στα σεμινάρια 4.700 γυναίκες, ενώ τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ξεκινήσει νέος κύκλος ενδυνάμωσης για άλλες τόσες νέες. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας ότι οι ανισότητες φύλου εδραιώνονται σε αντιλήψεις και στερεότυπα που καλλιεργούνται ήδη από την παιδική και εφηβική ηλικία και ότι η άρση τους αποτελεί υπόθεση όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων, το Ίδρυμα Λαμπράκη δημιουργεί εκπαιδευτικό υλικό ενημέρωσης για κορίτσια και αγόρια, το οποίο θα αξιοποιείται στο σχολείο.

«Η αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, συνιστά ύψιστη τιμή για το πρόγραμμά μας, το οποίο σχεδιάστηκε όταν ακόμη δεν είχαμε το βίωμα της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Με την έννοια αυτή είναι διπλή η τιμή, καθώς η κ. Σακελλαροπούλου αποτελεί πρότυπο για χιλιάδες νέες γυναίκες. Η θεσμική αυτή αναγνώριση τιμά όχι μόνο την επιστημονική ομάδα, την ομάδα διαχείρισης και τις συνεργάτιδες του WOMENTORS, αλλά και τις κατά τόπους περιφερειακές συντονίστριες του έργου, τις νέες leaders που εκπαιδεύτηκαν ώστε να προσφέρουν τα σεμινάρια ενδυνάμωσης σε συνομήλικές τους γυναίκες και φυσικά όλες τις γυναίκες που έσπευσαν να συμβάλουν με την εμπειρία και τις γνώσεις τους μέσω αφηγήσεων και mentoring στην υποστήριξη των νέων γυναικών.» δήλωσε η Βιβή Ανθοπούλου, γενική διευθύντρια του Ιδρύματος Λαμπράκη και υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος.

Τι είναι το πρόγραμμα “Womentors”

Το WOMENTORS υλοποιείται από το Ίδρυμα Λαμπράκη σε συνεργασία με την οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος». Απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 18-35 ετών από όλη τη χώρα, προσφέροντάς τους μία σειρά από 10 σεμινάρια ενδυνάμωσης, τα οποία επενδύονται με βιντεο-αφηγήσεις γυναικών, που εμπνέουν τις νεότερες και με αλληλεπίδραση με γυναίκες-μέντορες από διάφορους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής, πολιτικής ή άλλης δραστηριότητας.

Τον Οκτώβριο ο νέος κύκλος προγραμμάτων

Στην τρέχουσα, πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος, συμμετέχουν στα σεμινάρια 4.700 γυναίκες, ενώ τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ξεκινήσει νέος κύκλος ενδυνάμωσης για άλλες τόσες νέες.

Στόχος του προγράμματος “Womentors” η κατάρριψη των έμφυλων ανισοτήτων

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας ότι οι ανισότητες φύλου εδραιώνονται σε αντιλήψεις και στερεότυπα που καλλιεργούνται ήδη από την παιδική και εφηβική ηλικία και ότι η άρση τους αποτελεί υπόθεση όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων, το Ίδρυμα Λαμπράκη δημιουργεί εκπαιδευτικό υλικό ενημέρωσης για κορίτσια και αγόρια, το οποίο θα αξιοποιείται στο σχολείο.

Μάθετε περισσότερα για τις Womentors: https://www.womentors.gr/

Continue Reading

Celebrities

Madonna και οι αξύριστες μασχάλες της κόρης της!

Published

on

By

Μαμά και κόρη ποζάρουν μαζί, όμως στη φωτογραφία φαίνονται οι τρίχες στις μασχάλες της Λούρδη και πολλοί fans της 59χρονης έσπευσαν να γράψουν αρνητικά σχόλια. Εκτός από τα χιλιάδες αρνητικά σχόλια η φωτογραφία αυτή βρήκε και αρκετούς υποστηρικτές.

Ένα από τα σχόλια ανέφερε….

«Ως CEO μιας εταιρείας κεριού, η επιχείρησή μου είναι η αφαίρεση τριχών. Όμως, ως γυναίκα, υποστηρίζω την επιλογή κάποιος να κάνει ό,τι την κάνει να νιώθει δυνατή, όμορφη και ελεύθερη. Αυτές είναι δύο ισχυρές γυναίκες και επικροτώ αυτή την εικόνα. Όλες οι γυναίκες που προσβάλουν μια γυναίκα, θα έπρεπε να νιώθουν οι ίδιες προσβολή. Και όλοι οι άνδρες που σχολιάζετε, ωριμάστε επιτέλους», ήταν ένα ακόμη σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία.

Όπως και να έχει όμως είναι λυπηρό που σήμερα, το 2021 υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κριτικάρουν τις γυναίκες για την εμφάνισή τους.

Continue Reading

Woman

POST WE LOVED: 15 σκίτσα που περιγράφουν τέλεια τη ζωή μιας ψηλής

Published

on

By

Για τις ψηλές γυναίκες αυτού του κόσμου σκιτσάρει και η καλλιτέχνις πίσω από το ξεκαρδιστικό blog Tall N Curly, περιγράφοντας τις καθημερινές δυσκολίες που έχεις να αντιμετωπίσεις όταν δεν σε χωράει ο τόπος.

Διαβάστε όλο το άρθρο της Κρίστυ Περρή και δείτε όλα τα σκίτσα στο look.athensvoice.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)