Connect with us

Food

Χρυσές Συνταγές: Εξαιρετικό, αφράτο και λαχταριστό Ραβανί ή Λαδοραβανί

Published

on

ΥΛΙΚΑ (2 ταψάκια)

500 γρ σιμιγδάλι χοντρό
500 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
4 ποτήρια (νερού) νερό
2 ποτήρια (νερού) λάδι (σπορέλαιο)
2- 3 κάψουλες βανίλιας
1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
κανελοζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.

Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε δυνατά με μια κουτάλα για 3- 4 λεπτά το μείγμα μέχρι να δέσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί (30 x 40) λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι.
Λειαίνουμε την επιφάνεια και με ένα μαχαίρι το χαράσσουμε μέχρι τον πάτο του ταψιού.
Το χαράσσουμε πρώτα κάθετα σχηματίζοντας λωρίδες και έπειτα διαγώνια για να σχηματίσουμε ρόμβους.

Αν θέλουμε βάζουμε και από αμύγδαλο φιλέ στη μέση από κάθε κομμάτι (όπως έβαζε και η γιαγιάκα μου).?
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα παντού.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε την κανελοζάχαρη (αναμειγνύουμε 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με 1-2 κουταλιές σούπας κανέλα) και πασπαλίζουμε το ραβανί να πάει παντού.
Αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει εντελώς, το κόβουμε και σερβίρουμε.

ΥΣ) – Μην σας ξεγελάσει και το δείτε μαλακό βγάζοντας το από τον φούρνο και το παραψήσετε… γιατί όταν κρυώσει σκληραίνει!!..
– Και όταν κρυώσει αποθηκεύστε το σε κλειστό τάπερ ώστε να παραμείνει φρέσκο και να μην στεγνώσει από τον αέρα…

Η Συνταγή είναι της κ. Vana Zouka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πηγή: xrysessyntages.gr

Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, κάνοντας κλικ εδώ!

Food

Τζατζίκι παντζαριού

Published

on

By

Ιδανικό για να συνοδεύσει το αρνάκι σας και να δροσίσει τον ουρανίσκο σας στο Πασχαλινό Τραπέζι!

Υλικά

  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουτ.γλ. χυμό λεμόνι
  • Αλάτι θαλασσινό
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα παντζάρια βρασμένα και κομμένα
  • 1 κουτ.σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε καλά το παντζάρι μέχρι να πολτοποιηθεί

Βήμα 2

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ

Βήμα 3

Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε

Βήμα 4

Το τζατζίκι παντζαριού είναι έτοιμο!Συμβουλές

  • Μπορείς να προσθέσεις ξύδι από κόκκινο κρασί

Για περισσότερες συνταγές μπες στο www.miam.gr

Continue Reading

Food

Dimitris Michailidis: Εύκολο νηστίσιμο γλυκό στο λεπτό!

Published

on

By

Η μητέρα μου είχε γενέθλια και μπήκε στην κουζίνα για να σας φτιάξει τη νηστίσιμη γλυκάρα της! Δοκιμάστε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!

όλη η συνταγή στο dimitrismichailidis.com

Κάντε Εγγραφή στο κανάλι Dimitris Michailidis: https://bit.ly/34OqUSw

Continue Reading

Food

Γιατί πρέπει να τρως μπανάνα πριν κοιμηθείς;

Published

on

By

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, λέει ο σοφός λαός, ωστόσο όλα τα φρούτα είναι απαραίτητα στην καθημερινότητά σου, για μια καλή υγεία του οργανισμού. Εδώ, όμως, θα κάνουμε μια ειδική μνεία στην μπανάνα, την οποία λογικά την απολαμβάνεις στη δουλειά για πρωινό ή για δεκατιανό. Ωστόσο, το εν λόγω φρούτο που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, είναι κατάλληλο για να κάνεις όνειρα γλυκά.

Στην περίπτωση που δυσκολεύεσαι κάποιες φορές να κοιμηθείς και στριφογυρνάς στο κρεβάτι μέχρι αργά, τότε η λύση σου κρύβεται στην μπανάνα. Κι αυτό γιατί εκτός από κάλλιο και φυτικές ίνες, περιέχει και μαγνήσιο που βοηθάει στην χαλάρωση των μυών και βοηθάει στον καλύτερο ύπνο. Αν λάβουμε υπόψη ότι μέσα στην ημέρα, δεν παίρνεις αρκετό μαγνήσιο, τότε είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Μάλιστα, δεν χρειάζεται να φας σκέτη μπανάνα το βράδυ, αφού μπορείς να τη συνδυάσεις με φυστικοβούτυρο, δημιουργώντας ένα γευστικό σνακ για να κλείσει η μέρα σου. Όταν καταναλώνονται μαζί, ο υδατάνθρακας της μπανάνας κάνει την τρυπτοφάνη περισσότερο διαθέσιμη στον εγκέφαλο. Είτε σκέτη είτε με φυστικοβούτυρο ξεκίνα την μπανάνα τα βράδια για να χορτάσεις επιτέλους ύπνο.

πηγή: https://www.marieclaire.gr/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)