Connect with us

Family

Η κριτική στα παιδιά επιβάλλεται αλλά με μέτρο!

Published

on

Όταν λέμε κριτική, δεν εννοούμε χλευασμό του παιδιού και μάλιστα μπροστά σε τρίτους, παρά έκφραση με εποικοδομητικό τρόπο και επιχειρήματα της διαφωνίας σας σε κάτι που λέει ή κάνει κατ’ εξακολούθηση.

Για να μη χαθεί όμως το μέτρο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας κατά τη διάρκεια της συζήτησής σας! 

Αξιολογήστε αντικειμενικά και με καθαρή ματιά τα πεπραγμένα του παιδιού, απαλλαγμένοι από υπερβολικές απαιτήσεις και μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Κοινώς, καλό είναι να γνωρίζεται τα μέτρα και τα σταθμά του παιδιού σας.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ποτέ ότι τα λάθη είναι για τους ανθρώπους, πόσω μάλλον για ανθρώπους μικρής ηλικίας που έχουν την ιδιότητα να γνωρίζουν τώρα τον κόσμο γύρω τους, άρα να στερούνται πλήρως εμπειριών και δεξιοτήτων.
Πριν ασκήσετε κριτική βασιζόμενοι στη δική σας νοοτροπία, πρέπει να διερευνήσετε τον τρόπο σκέψης του παιδιού σας.
Μπορεί μέσα από τη συζήτηση να διαπιστώσετε προς μεγάλη σας έκπληξη ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως θεωρούσατε, άρα να πάψει να συντρέχει λόγος κριτικής.
Οταν η κριτική συνοδεύεται από σύγκριση με άλλα παιδιά, τότε χάνεται παντελώς η ουσία της και καταλήγετε να περνάτε λάθος μηνύματα στο μικρό σας. Ποτέ, μα ποτέ δεν πρέπει να κάνετε ένα παιδί να σκέφτεται πως κάποιο άλλο συνομήλικό του μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Το σίγουρα είναι πως θα το κάνετε να φερθεί αντιδραστικά και αυτή τη συμπεριφορά δεν τη θέλετε.
Αθελά σας δεν το βοηθάτε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και νιώθει απογοήτευση, θεωρώντας ότι δεν είναι αρκετά ικανό, με αποτέλεσμα να σας απογοητεύει.
Η κριτική, όταν είναι ισοπεδωτική ή συνοδεύεται από οργισμένα σχόλια και «ταμπέλες», μόνο κακό κάνει στο παιδί και σε καμία περίπτωση δεν του δίνει ώθηση για βελτίωση. Συνεπώς, το ίδιο λάθος θα γίνεται ξανά και ξανά!
Δοκιμάστε να εστιάσετε στην προσπάθεια και να επιβραβεύετε την όποια πρόοδο και δείτε ότι έτσι όντως βοηθάτε το μικρό σας.about:blank

Από το να ασκήσετε κριτική, προτιμήστε να δώσετε διάφορες εναλλακτικές στο παιδί, με την προοπτική να πετύχει τον επιδιωκόμενο στόχο. Σε κάποιες από αυτές τις εναλλακτικές, ίσως θα βοηθούσε πολύ να δράσετε μαζί!
Ετσι και μια πρωτοβουλία με θετικό πρόσημο θα αναλάβετε και δεν θα εγκλωβίσετε το παιδί στο να εφαρμόσει απλά τη μοναδική πρότασή σας.
Εχοντας στο μυαλό σας ότι η ανησυχία και η όλη έγνοια σας για το παιδί μπορούν να το αγχώσουν όταν σας ωθούν σε υπερβολές, βρείτε έναν τρόπο να τις διαχειριστείτε χωρίς να το κάνετε κοινωνό. Ιδιαίτερα όταν δεν σας έχει δώσει δικαιώματα…
Οταν χρειαστεί να δώσετε μια συμβουλή στο παιδί και δεν τη συμμεριστεί αμέσως, δώστε του χρόνο να την επεξεργαστεί και να κρίνει αν τη θεωρεί δόκιμη ή προτιμά να κάνει πράξη αυτό που έχει στο μυαλό του. Γιατί να του ασκήσετε κριτική αν κάνει κάτι από τα δύο; Σε κάθε περίπτωση, δώστε χρόνο…
Αν παρατηρήσετε ότι το παιδί δείχνει τάσεις απομόνωσης ή επιθετικότητας απέναντί σας, πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι είσαστε συνεχώς επικριτικοί μαζί του. Κουβεντιάστε μαζί του τους λόγους που πράξατε κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Κάντε την αυτοκριτική σας και αν διαπιστώσετε ότι όντως έχει να κάνει με αυτό, αλλάξτε άρδην στάση για να το κερδίσετε.


ΠΗΓΗ: TV24

Family

Το διαδίκτυο και η χρήση του από την μικρή Μαρία

CSI Institute:
Στόχος μας η ασφαλής χρήση του διαδικτύου όπως μας λέει και η Μαρία γιατί το να είμαστε ασφαλείς είναι πολύ σημαντικό.

Published

on

By

Continue Reading

Family

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Παιδιά και Θάλασσα. Μέτρα πρόληψης και προστασίας»

Published

on

By

Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Παιδιά και Θάλασσα. Μέτρα πρόληψης και προστασίας» πραγματοποιείται τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρα 13.30 από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ και τα ΚΕΠ Υγείας.

Ομιλητής της Δράσης είναι ο κ Αναστάσιος Χατζής, Παιδίατρος-Εντατικολόγος, τ. Συντονιστής-Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η δράση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom https://zoom.us/j/92178595345 και στο Facebook του ΚΕΠ Υγείας Κεντρική Δομή(https://www.facebook.com/kentrikidomikepygeias).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Continue Reading

Family

Μια συμβουλή για το σεξ που πρέπει να ακούσουν όλες οι γυναίκες – Θα απογειώσει την ερωτική σας ζωή

Published

on

By

Αισθάνεστε ότι η ερωτική σας ζωή χρειάζεται ένα boost;

Δεν είναι παράλογο, αφού μια υγιής σεξουαλική ζωή είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσετε κξαθημερινή ευεξία.

Μόνο που κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένουμε και τότε χρειαζόμαστε τη βοήθεια των ειδικών.

Οι συμβουλές τους δεν είναι φυσικά πρωτάκουστες, είναι όμως εδώ για να τις υποστηρίξουν με τη γνώση τους.

Αν μιλάμε μάλιστα για την ψυχοθεραπεύτρια Silva Neves, με ειδίκευση στα θέματα του σεξ, τότε τα πράγματα είναι απλά αν θέλεις να τονώσεις την ερωτική σου ζωή.

Η συμβουλή της προς τις γυναίκες; «Δοκιμάστε τα βρωμόλογα».

Και εξηγεί: «Η πορνογραφία είναι ιδανική πηγή για να πάρεις έμπνευση από παραδείγματα άσεμνων εκφράσεων, αλλά και να βρεις τι είδους βρωμόλογα σε διεγείρουν».

Γιατί χρειάζονται όμως οι βωμολοχίες στο κρεβάτι;

«Ο εγκέφαλος είναι το βασικό σεξουαλικό όργανο», εξηγεί η Neves, «όποτε κοιτώντας τις δικές σου σεξουαλικές φαντασιώσεις με άλλο και μη επικριτικό μάτι, αυτό μπορεί να είναι ένας μέρος που θα βρεις πολλή έμπνευση»

Εσείς θα το δοκιμάζατε;

info: in.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)