Connect with us

NEWS

Κ.Ε.ΔΗ.Σ.: Ξεκίνησε η παράδοση των ποδηλάτων!

Published

on

Από τις 6 Απριλίου 2021 ξεκίνησε η παράδοση των ποδηλάτων στα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), μετά και την αναβολή του περασμένου Σαββάτου, λόγω της έκτακτης ανακοίνωσης για την λήψη έκτακτων υγειονομικών μέτρων.

Να επισημανθεί ότι λόγω των μέτρων προστασίας που επιβάλλεται να ληφθούν για την προφύλαξη διάδοσης του ιού του Covid 19, η παράδοση θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των υπευθύνων των Κ.Δ.ΑΠ. με τους γονείς, στους οποίους και θα γνωστοποιείται η ημέρα και η ώρα παράδοσης των ποδηλάτων, από τον ανάδοχο του έργου.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από σήμερα όλα τα παιδιά των Κ.Δ.ΑΠ. ανά δομή και με σειρά προτεραιότητας, καλούνται να παραλάβουν τα ποδήλατά τους. Μια υπόσχεση του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη σήμερα υλοποιείται, γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Στο σύνολό τους 307 παιδιά θα αποκτήσουν ένα καινούριο ποδήλατο, σε προδιαγραφές ανάλογες με την ηλικία τους.

Παρακαλούνται οι γονείς να τηρήσουν την ακριβή ώρα και ημέρα παράδοσης, προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλει η πανδημία του Covid 19», ανέφερε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών, κ. Χρυσάνθη Παλάζη Τσοχατζίδη.

            Αναλυτικότερα το πρόγραμμα παράδοσης έχει ως εξής:

Σημ.: Αν συμβεί τυχόν αλλαγή για παράδοση νωρίτερα,  θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. 

NEWS

Έφυγε από τη ζωή ο Πρίγκιπας Φίλιππος: 17 σπάνιες φωτογραφίες

Published

on

By

Σε ηλικία 99 ετών ο Πρίγκιπας Φίλιππος απεβίωσε, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το παλάτι του Buckingham. H Vogue συγκέντρωσε φωτογραφίες από τη ζωή του στο πλευρό της Βασίλισσας Ελισάβετ.

“Είναι με μεγάλη της λύπη που η Αυτού Μεγαλειότης η Βασίλισσα ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, του Δούκα του Εδιμβούργου, Φιλίππου”, ανέφερε η ανακοίνωση του παλατιού. Ο Πρίγκιπας Φίλιππος που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, έφυγε από τη ζωή στα 99 του χρόνια, στο κάστρο Windsor.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1921 όντας μέλος της Ελληνικής και της Δανικής Βασιλικής Οικογένειας. Στα 18 του κατετάγη στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό. Γνώρισε τη Βασίλισσα Ελισάβετ το 1939, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Ναυτικό Κολέγιο του Dartmouth και ξεκίνησε μαζί της αλληλογραφία, όταν εκείνη ήταν 13 ετών.

Χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 1946, ζήτησε το χέρι της από τον Βασιλιά Γεώργιο VI, ενώ ο γάμος τους έγινε στο Αββαείο του Westminster τον Νοέμβριο. Το πρωί πριν το γάμο, ο Βασιλιάς τον ανακήρυξε Δούκα του Εδιμβούργου, ενώ μια δεκαετία αργότερα η Βασίλισσα του έδωσε τον τίτλο του Πρίγκιπα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Πρίγκιπας Φίλιππος παρέμεινε ενεργό μέλος του Βασιλικού Ναυτικού μέχρι την ενθρόνιση της Βασίλισσας Ελισάβετο το 1952, και από τότε υποστήριξε πιστά το ρόλο της. Αποχώρησε από τις δημόσιες εμφανίσεις το 2017.

Η Vogue συγκέντρωσε σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή του:

©Getty Images

To 1922 σε νηπιακή ηλικία στην Ελλάδα.

©Getty Images

Το 1935 έφηβος στη σχολική παράσταση Macbeth, στο Gordonstoun School της Σκωτίας.

©Getty Images

To 1947 στον αρραβώνα του με την πριγκίπισσα τότε Ελισάβετ.

©Getty Images

Το 1947 στο γάμο του με την Ελισάβετ.

©Getty Images

Το 1947 στο μήνα του μέλιτος στο Broadlands estate του Hampshire.

©Getty Images

To 1949 με τον έξι μηνών πρίγκιπα Κάρολο και την Ελισάβετ.

©Getty Images

Το 1950 στο λιμάνι της Μάλτας, με τη σύζυγό του Ελισάβετ.

©Getty Images

To 1952 μετά τη νίκη του σε αγώνα polo στο West Sussex.

©Getty Images

To 1953 εκπαιδεύεται για το δίπλωμα πιλότου.

©Getty Images

To 1953 στη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ.

©Getty Images

Το 1959 φωτογραφίζεται με την επίσημη στολή του στα σκαλιά του Buckingham Palace.

©Getty Images

To 1959 στο κάστρο Windsor με την Βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Άννα.

©Getty Images

Το 1968 παρακολουθούν ιππικούς αγώνες με τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

©Getty Images

Το 1973 εκτελεί χρέη διαιτητή σε αγώνα στο κάστρο του Windsor.

©Getty Images

To 1984 σε επίσημη επίσκεψη στο Kent.

©Getty Images

To 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, χαιρετά ένα λαμπαδηδρόμο.

©Getty Images

Το 2020 στο κάστρο Windsor με τη Βασίλισα Ελισάβετ.

Originally published on Vogue UK

Continue Reading

NEWS

Πρωτομαγιά 2021: πότε θα την γιορτάσουμε;

Published

on

By

Η Πρωτομαγιά είναι καθιερωμένη ως υποχρεωτική αργία, με βάση το άρθρο 14 του Ν. 4468/2017, ενός νόμου που προβλέπει ακόμη την μετάθεσή της σε άλλη εργάσιμη ημέρα, σε περίπτωση που συμπίπτει με Κυριακή, με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή με τη Δευτέρα του Πάσχα – όπως συμβαίνει φέτος που «πέφτει» Μεγάλο Σάββατο.

Ποια ημέρα μετατίθεται ο εορτασμός

Όπως επιβάλλει η νομοθεσία, ο εορτασμός της αργίας θα μετατεθεί για την πρώτη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή φέτος εκτός απροόπτου θα εορταστεί την 4η Μαΐου.

Ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η μετάθεση του εορτασμού καθώς και πέρυσι, υπήρξαν ανατροπές στον εορτασμό λόγω της πανδημίας.

Τι ποσό δικαιούνται όσοι εργάζονται την Πρωτομαγιά

Όσοι εργάζονται την ημέρα της Πρωτομαγιάς και πληρώνονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο τους και προσαύξηση 75%, η οποία θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Εκείνοι που πληρώνονται με μηνιαίο μισθό και εργαστούν την Πρωτομαγιά, η επιπλέον αμοιβή τους εξαρτάται από το εάν η επιχείρηση λειτουργεί νομίμως τις Κυριακές ή όχι.

Σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ για τις ημέρες υποχρεωτικής αργίας:

Αν πρόκειται για μισθωτούς επιχειρήσεων που λειτουργούν νομίμως κατά τις Κυριακές, μόνο προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο 1/25 του νόμιμου μισθού τους και όχι άλλη αμοιβή, διότι η αμοιβή τους για την απασχόληση κατά την αργία θεωρείται ότι περιλαμβάνεται στον μηνιαίο μισθό τους.
Αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας, οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό θα λάβουν εκτός από την προσαύξηση 75% στο νόμιμο μισθό και το 1/25 του συνήθως καταβαλλόμενου μισθού τους.

Ποιες αργίες απομένουν για το 2021

Για το 2021 απομένουν οι κάτωθι αργίες:
Μεγάλη Παρασκευή: 30 Απριλίου 2021
Μεγάλο Σάββατο: 1 Μαΐου 2021
Εργατική Πρωτομαγιά: 1 Μαΐου 2021, Σάββατο.
Κυριακή του Πάσχα: 2 Μαΐου 2021.
Δευτέρα του Πάσχα: 3 Μαΐου 2021.
Αγίου Πνεύματος: 21 Ιουνίου 2021,Δευτέρα.
Κοίμηση της Θεοτόκου: 15 Αυγούστου 2021, Κυριακή.
Ημέρα του “ΟΧΙ”: 28 Οκτωβρίου 2021, Πέμπτη.
Χριστούγεννα: 25 Δεκεμβρίου 2021, Σάββατο.

Πηγή: athensvoice.gr

Continue Reading

NEWS

Η νέα καμπάνια της Orbitz και οι ταξιδιώτες της LGBTQ+ κοινότητας

Published

on

By

Η καμπάνια «Travel As You Are» αν και είναι μια εξαιρετικά σύγχρονη προσέγγιση από όλες τις απόψεις χρησιμεύει επίσης ως ένας φόρος τιμής στις ρίζες της Orbitz. Η Orbitz ήταν η πρώτη μεγάλη ταξιδιωτική εταιρεία των ΗΠΑ η οποία ξεκίνησε και ενσωμάτωσε διαφημιστικές εκστρατείες με ομοφυλόφιλα ζευγάρια και προσωπικότητες. Λόγω χάρη,  μέσα από τις έντυπες διαφημίσεις του 2001 που υποστήριζαν ανοιχτά τους ταξιδιώτες της LGBTQ+ κοινότητας και τους προέτρεπε να δουν τον κόσμο με τους «δικούς τους όρους».

Συνεπώς, η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει μια πλούσια ιστορία όσον αφορά την υποστήριξη των LGBTQ+ δικαιωμάτων και οι διαφημιστικές και προωθητικές τους ενέργειες δεν έχουν απλώς χρησιμοποιήσει τις διασημότητες αυτών των ομάδων, αλλά έχουν αρκετές φορές κάνει αναφορές σε σημαντικές κοινωνικές και πολιτικές στιγμές, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης του 2015 να νομιμοποιήσει τον γάμο ομοφυλοφίλων σε όλες τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Έτσι, με την καμπάνια «Travel As You Are», η Orbitz επαναβεβαιώνει το παραπάνω πνεύμα στο οποίο ιστορικά έχει μείνει αφοσιωμένη. Τέλος, καθώς ο πληθυσμός των ΗΠΑ εμβολιάζεται έναντι του ιού της πανδημίας, τα ποσοστά της τουριστικής και ταξιδιωτικής κίνησης παρουσιάζουν ήδη ανοδική πορεία και η Orbitz ελπίζει ότι καθώς ο κόσμος αρχίζει να επιστρέφει με όρεξη στα ταξίδια, οι καταναλωτές όλων των ταυτοτήτων και των υποβάθρων θα αισθάνονται ελεύθεροι πια να εξερευνήσουν τον κόσμο χωρίς όρια!

info: thetotalbusiness.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)