Connect with us

NEWS

Οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου κατασκευάζουν την πρώτη συσκευή Smart Vision για τυφλούς

Published

on

Μία συσκευή που φιλοδοξεί να βοηθά τους τυφλούς στα ψώνια τους και να βελτιώσει την καθημερινότητά τους αισθητά, πρόκειται να κατασκευάσουν οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης». Εννέα μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και τρεις εκπαιδευτικοί κατάφεραν μέσα στην πανδημία να δημιουργήσουν μια εικονική επιχείρηση και να κατασκευάσουν την πρώτη Smart Vision συσκευή.

«Το προϊόν μας Smart Vision θα βοηθά τυφλούς και άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης στις καθημερινές αγορές τους. Πρόκειται για μία συσκευή, η οποία αναγνωρίζει ετικέτες προϊόντων στο σούπερ μάρκετ και θα “ διαβάζει” τις βασικές πληροφορίες της ετικέτας, όπως η ημερομηνία λήξης, στον χρήστη. Στην ουσία θα φωτογραφίζει την ετικέτα, θα την αποτυπώνει στη μνήμη της και θα ενημερώνει στη συνέχεια ηχητικά το χρήστη για τα γραφόμενα της ετικέτας. Η λειτουργία της συσκευής μας βασίζεται στην ρομποτική και στην τεχνητή νοημοσύνη, τεχνολογίες οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Τα κύρια συστατικά της συσκευής μας είναι μία πλακέτα ρομποτικής, μία κάμερα και ακουστικά. Όλα τα παραπάνω περιέχονται σε μία πλαστική θήκη που θα εκτυπωθεί σε 3D εκτυπωτή», εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύντρια του Γυμνασίου, Μαρία Παπαναγιώτου.

Μία επίσκεψη ενός ατόμου με προβλήματα όρασης στο σχολείο πριν από δύο χρόνια ήταν αρκετή για να δώσει έμπνευση στους μαθητές να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους.

«Πριν δύο χρόνια, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “ Με άλλα μάτια” στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία “ Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο”. Μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης & αφύπνισης από τον κ. Αυγουλά, ένα άτομο με προσωπικό πρόβλημα τυφλότητας, οι μαθητές μας άλλαξαν την προσέγγισή τους ως προς την διαφορετικότητα και εισήχθησαν στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας. Κάπου εκεί ξεκίνησε το ενδιαφέρον τους για τη δημιουργία μιας επιχείρησης με κοινωνικό προσανατολισμό, που τα προϊόντα της θα βοηθούν τα άτομα με αναπηρία να ζήσουν με κανονικότητα. Ακολούθησαν διαδικτυακές συναντήσεις με τον κ. Αυγουλά που μας εισήγαγαν στα καθημερινά προβλήματα ενός ανθρώπου με προβλήματα όρασης και οδηγηθήκαμε σταδιακά στην ιδέα του προϊόντος μας», προσθέτει η διευθύντρια του σχολείου.Remaining Time-0:48FullscreenMute

Στο εγχείρημα συμμετέχουν οι μαθητές Αλεξάνδρα Τσιώτση, Αντώνης Μανωλέρης, Δημήτρης Μαστορόπουλος, Ευαγγελία Δεληγιώργη, Παρασκευή Σουσαλή. Ανδριάνα Κωνσταντίου, Μαρία Λυμπέρη, Μαρία Κρασσά και Πινάκη Θεοδώρα και οι εκπαιδευτικοί Ελένη Πολυμένη, Ρουδάμα Ναβροζίδου και η Μαρία Παπαναγιώτου.

«Η πανδημία δεν υπήρξε καθόλου αποτρεπτική. Δουλεύαμε καθ΄όλο το διάστημα με συνεργατικά έγγραφα google, όπου ανταλλάσσαμε τις ιδέες μας, οργανώναμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο, κάναμε την έρευνα αγοράς, σχεδιάσαμε το διαφημιστικό μας πλάνο. Αρκετές συνεδριάσεις της επιχείρησης έγιναν μέσω webex, όπως και επίσημα διαδικτυακά εγκαίνια με αρκετό κόσμο κτλ. Δουλέψαμε πολύ σκληρά το διάστημα που άνοιξαν τα σχολεία και προχωρήσαμε στην συναρμολόγηση του προϊόντος και στη δημιουργία του promo-video. Είχαμε σύμβουλο μας τον κ. Νικόλαο Στενό, επιχειρηματία της περιοχής και πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Περιφέρειας Μούδρου που μας βοήθησε πολύ σε ειδικά ζητήματα σχεδιασμού προώθησης του προϊόντος και οικονομικού πλάνου», τονίζει η κ. Παπαναγιώτου.

Η Social Aid συμμετέχει στο Πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση της Junior Achievement. «To JA είναι ο εμπνευστής κι ο καθοδηγητής μας. Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, τα μέλη της επιχείρησης ενημερώνονται σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία μιας επιχείρησης, παρακολουθώντας τα σεμινάρια που διοργανώνει το Junior Achievement Greece», τονίζει η διευθύντρια του σχολείου.

Το μικρό μετοχικό κεφάλαιο της Social Aid είναι διαιρεμένο σε μετοχές τις οποίες κατέχουν τα μέλη της επιχείρησης και οι υπεύθυνες καθηγήτριες σε ποσοστό 60%. Το υπόλοιπο 40% του μετοχικού κεφαλαίου πωλήθηκε σε μαθητές του σχολείου. Επιπλέον, η Social Aid ενισχύθηκε από τοπικούς επιχειρηματίες με δωρεές, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν, καθώς οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα με μεγάλο ενθουσιασμό. Τέλος, για την ενίσχυση της επιχείρησης το σχολείο προχώρησε στην πώληση διαφημιστικών στυλό στην τοπική κοινότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWS

Έφυγε από τη ζωή ο Πρίγκιπας Φίλιππος: 17 σπάνιες φωτογραφίες

Published

on

By

Σε ηλικία 99 ετών ο Πρίγκιπας Φίλιππος απεβίωσε, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το παλάτι του Buckingham. H Vogue συγκέντρωσε φωτογραφίες από τη ζωή του στο πλευρό της Βασίλισσας Ελισάβετ.

“Είναι με μεγάλη της λύπη που η Αυτού Μεγαλειότης η Βασίλισσα ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, του Δούκα του Εδιμβούργου, Φιλίππου”, ανέφερε η ανακοίνωση του παλατιού. Ο Πρίγκιπας Φίλιππος που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, έφυγε από τη ζωή στα 99 του χρόνια, στο κάστρο Windsor.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1921 όντας μέλος της Ελληνικής και της Δανικής Βασιλικής Οικογένειας. Στα 18 του κατετάγη στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό. Γνώρισε τη Βασίλισσα Ελισάβετ το 1939, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Ναυτικό Κολέγιο του Dartmouth και ξεκίνησε μαζί της αλληλογραφία, όταν εκείνη ήταν 13 ετών.

Χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 1946, ζήτησε το χέρι της από τον Βασιλιά Γεώργιο VI, ενώ ο γάμος τους έγινε στο Αββαείο του Westminster τον Νοέμβριο. Το πρωί πριν το γάμο, ο Βασιλιάς τον ανακήρυξε Δούκα του Εδιμβούργου, ενώ μια δεκαετία αργότερα η Βασίλισσα του έδωσε τον τίτλο του Πρίγκιπα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Πρίγκιπας Φίλιππος παρέμεινε ενεργό μέλος του Βασιλικού Ναυτικού μέχρι την ενθρόνιση της Βασίλισσας Ελισάβετο το 1952, και από τότε υποστήριξε πιστά το ρόλο της. Αποχώρησε από τις δημόσιες εμφανίσεις το 2017.

Η Vogue συγκέντρωσε σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή του:

©Getty Images

To 1922 σε νηπιακή ηλικία στην Ελλάδα.

©Getty Images

Το 1935 έφηβος στη σχολική παράσταση Macbeth, στο Gordonstoun School της Σκωτίας.

©Getty Images

To 1947 στον αρραβώνα του με την πριγκίπισσα τότε Ελισάβετ.

©Getty Images

Το 1947 στο γάμο του με την Ελισάβετ.

©Getty Images

Το 1947 στο μήνα του μέλιτος στο Broadlands estate του Hampshire.

©Getty Images

To 1949 με τον έξι μηνών πρίγκιπα Κάρολο και την Ελισάβετ.

©Getty Images

Το 1950 στο λιμάνι της Μάλτας, με τη σύζυγό του Ελισάβετ.

©Getty Images

To 1952 μετά τη νίκη του σε αγώνα polo στο West Sussex.

©Getty Images

To 1953 εκπαιδεύεται για το δίπλωμα πιλότου.

©Getty Images

To 1953 στη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ.

©Getty Images

Το 1959 φωτογραφίζεται με την επίσημη στολή του στα σκαλιά του Buckingham Palace.

©Getty Images

To 1959 στο κάστρο Windsor με την Βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Άννα.

©Getty Images

Το 1968 παρακολουθούν ιππικούς αγώνες με τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

©Getty Images

Το 1973 εκτελεί χρέη διαιτητή σε αγώνα στο κάστρο του Windsor.

©Getty Images

To 1984 σε επίσημη επίσκεψη στο Kent.

©Getty Images

To 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, χαιρετά ένα λαμπαδηδρόμο.

©Getty Images

Το 2020 στο κάστρο Windsor με τη Βασίλισα Ελισάβετ.

Originally published on Vogue UK

Continue Reading

NEWS

Πρωτομαγιά 2021: πότε θα την γιορτάσουμε;

Published

on

By

Η Πρωτομαγιά είναι καθιερωμένη ως υποχρεωτική αργία, με βάση το άρθρο 14 του Ν. 4468/2017, ενός νόμου που προβλέπει ακόμη την μετάθεσή της σε άλλη εργάσιμη ημέρα, σε περίπτωση που συμπίπτει με Κυριακή, με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή με τη Δευτέρα του Πάσχα – όπως συμβαίνει φέτος που «πέφτει» Μεγάλο Σάββατο.

Ποια ημέρα μετατίθεται ο εορτασμός

Όπως επιβάλλει η νομοθεσία, ο εορτασμός της αργίας θα μετατεθεί για την πρώτη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή φέτος εκτός απροόπτου θα εορταστεί την 4η Μαΐου.

Ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η μετάθεση του εορτασμού καθώς και πέρυσι, υπήρξαν ανατροπές στον εορτασμό λόγω της πανδημίας.

Τι ποσό δικαιούνται όσοι εργάζονται την Πρωτομαγιά

Όσοι εργάζονται την ημέρα της Πρωτομαγιάς και πληρώνονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο τους και προσαύξηση 75%, η οποία θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Εκείνοι που πληρώνονται με μηνιαίο μισθό και εργαστούν την Πρωτομαγιά, η επιπλέον αμοιβή τους εξαρτάται από το εάν η επιχείρηση λειτουργεί νομίμως τις Κυριακές ή όχι.

Σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ για τις ημέρες υποχρεωτικής αργίας:

Αν πρόκειται για μισθωτούς επιχειρήσεων που λειτουργούν νομίμως κατά τις Κυριακές, μόνο προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο 1/25 του νόμιμου μισθού τους και όχι άλλη αμοιβή, διότι η αμοιβή τους για την απασχόληση κατά την αργία θεωρείται ότι περιλαμβάνεται στον μηνιαίο μισθό τους.
Αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας, οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό θα λάβουν εκτός από την προσαύξηση 75% στο νόμιμο μισθό και το 1/25 του συνήθως καταβαλλόμενου μισθού τους.

Ποιες αργίες απομένουν για το 2021

Για το 2021 απομένουν οι κάτωθι αργίες:
Μεγάλη Παρασκευή: 30 Απριλίου 2021
Μεγάλο Σάββατο: 1 Μαΐου 2021
Εργατική Πρωτομαγιά: 1 Μαΐου 2021, Σάββατο.
Κυριακή του Πάσχα: 2 Μαΐου 2021.
Δευτέρα του Πάσχα: 3 Μαΐου 2021.
Αγίου Πνεύματος: 21 Ιουνίου 2021,Δευτέρα.
Κοίμηση της Θεοτόκου: 15 Αυγούστου 2021, Κυριακή.
Ημέρα του “ΟΧΙ”: 28 Οκτωβρίου 2021, Πέμπτη.
Χριστούγεννα: 25 Δεκεμβρίου 2021, Σάββατο.

Πηγή: athensvoice.gr

Continue Reading

NEWS

Η νέα καμπάνια της Orbitz και οι ταξιδιώτες της LGBTQ+ κοινότητας

Published

on

By

Η καμπάνια «Travel As You Are» αν και είναι μια εξαιρετικά σύγχρονη προσέγγιση από όλες τις απόψεις χρησιμεύει επίσης ως ένας φόρος τιμής στις ρίζες της Orbitz. Η Orbitz ήταν η πρώτη μεγάλη ταξιδιωτική εταιρεία των ΗΠΑ η οποία ξεκίνησε και ενσωμάτωσε διαφημιστικές εκστρατείες με ομοφυλόφιλα ζευγάρια και προσωπικότητες. Λόγω χάρη,  μέσα από τις έντυπες διαφημίσεις του 2001 που υποστήριζαν ανοιχτά τους ταξιδιώτες της LGBTQ+ κοινότητας και τους προέτρεπε να δουν τον κόσμο με τους «δικούς τους όρους».

Συνεπώς, η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει μια πλούσια ιστορία όσον αφορά την υποστήριξη των LGBTQ+ δικαιωμάτων και οι διαφημιστικές και προωθητικές τους ενέργειες δεν έχουν απλώς χρησιμοποιήσει τις διασημότητες αυτών των ομάδων, αλλά έχουν αρκετές φορές κάνει αναφορές σε σημαντικές κοινωνικές και πολιτικές στιγμές, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης του 2015 να νομιμοποιήσει τον γάμο ομοφυλοφίλων σε όλες τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Έτσι, με την καμπάνια «Travel As You Are», η Orbitz επαναβεβαιώνει το παραπάνω πνεύμα στο οποίο ιστορικά έχει μείνει αφοσιωμένη. Τέλος, καθώς ο πληθυσμός των ΗΠΑ εμβολιάζεται έναντι του ιού της πανδημίας, τα ποσοστά της τουριστικής και ταξιδιωτικής κίνησης παρουσιάζουν ήδη ανοδική πορεία και η Orbitz ελπίζει ότι καθώς ο κόσμος αρχίζει να επιστρέφει με όρεξη στα ταξίδια, οι καταναλωτές όλων των ταυτοτήτων και των υποβάθρων θα αισθάνονται ελεύθεροι πια να εξερευνήσουν τον κόσμο χωρίς όρια!

info: thetotalbusiness.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)