Connect with us

Events

ΚΚΕ Σερρών: Διαδικτυακή εκδήλωση για την ισότητα των γυναικών

Published

on

«Η απελευθέρωση των γυναικών από κάθε κοινωνική ανισότητα – η αντίληψη του ΚΚΕ» είναι το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ το Σάββατο 3 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα.
Ομιλήτρια θα είναι η Αθανασία Χατζή ,μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom (LINK)

Events

Online συζήτηση για τη zero waste φροντίδα της μαμάς και του μωρού!

Published

on

By

Ολοένα και περισσότερες οικογένειες σήμερα επιλέγουν προϊόντα πολλαπλών χρήσεων για την προσωπική υγιεινή της μητέρας και του μωρού.

-Ποια είναι όμως τα οφέλη αυτής της επιλογής για το σπίτι αλλά και το περιβάλλον;

-Πως χρησιμοποιούνται οι υφασμάτινες πάνες και σερβιέτες;

-Πόσο χρόνο ζωής έχουν;

-Κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζω;

-Γιατί τελικά να τα επιλέξω;

Η ομάδα Mama project, του προγράμματος Postnatal Support & Care του #Solidaritynow, με προσκεκλημένες την ειδικό Ελισάβετ-Ειρήνη Μιχαηλίδου, Red Tent Doula, Period Advocate, founder and owner του elismadeitΚαι τη μαμά Μαριγούλα Κοσιτζή σας περιμένει την Τετάρτη 7/4/2021 στις 11.30 σε μια συζήτηση για τη zero waste φροντίδα της μαμάς και του μωρού.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο διαδικτυακό χώρο του Zoom, στο παρακάτω link:https://us02web.zoom.us/j/82410946307…

Meeting ID: 824 1094 6307

Passcode: 998286

*Το πρόγραμμα Postnatal Care & Support του SolidarityNow υποστηρίζεται από τη ΜΑΘ – Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης.

Continue Reading

Events

MEΛISSES for the dogs: Mια συναυλία για τα αδέσποτα

Published

on

By

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων θα είναι γεμάτη μουσική! Οι MEΛΙSSES, το nο1 συγκρότημα της Ελλάδας, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη Save a Greek Stray στο «MEΛISSES for the dogs», μια καταπληκτική live stream συναυλία από τον όμορφο χώρο του καταφυγίου της Save a Greek Stray.

Την Κυριακή 4 Απριλίου, στις 4 το απόγευμα, οι MEΛΙSSES θα ανέβουν στο ειδικά διαμορφωμένο stage για να χαρίσουν μία μοναδική μουσική εμπειρία γεμάτη με τις μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες της 11ετούς τους διαδρομής, από το πιο πρόσφατο «Που ‘Ναι Η Αγάπη» που κυκλοφορεί από την Panik Records μέχρι το «Κρυφά», καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια.

Το «ΜEΛΙSSES for the dogs» θα παρουσιάσουν οι καταπληκτικοί Διονύσης Ατζαράκης και Μαίρη Συνατσάκη, ενώ όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα ενισχύσουν τις δράσεις της οργάνωσης για να προσφέρει φροντίδα σε αδέσποτα και να κάνει ακόμα περισσότερες αδέσποτες ουρές να κουνηθούν από χαρά.

more info: viva.gr

Continue Reading

Events

Δωρεάν Online Εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Βοηθών Μητρότητας 2021

Published

on

By

Ο Dr. John Kennell M.D Παιδίατρος – Νεογνολόγος, έχει δηλώσει οτι “Αν η βοηθός μητρότητας ήταν φάρμακο, θα ήταν ανήθικο να μη χρησιμοποιείται” Ποια είναι η γυναίκα που φροντίζει; Με ποιον τρόπο φροντίζει στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό και στην λοχεία;

Συνδεθείτε την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 και ώρα 17:00, στην ενημερωτική Συνάντηση που συντονίζουν Βοηθοί Μητρότητας Βορείου Ελλάδος, με την υποστήριξη του Συλλόγου Βοηθών Μητρότητας Ελλάδος.

Για πληροφορίες lovebirthserres@gmail.com και στην εκδήλωση του facebook

Παρά την μεγάλη γκάμα επιλογών που υπάρχει πλέον στον τομέα της περιγεννητικής φροντίδας, και λόγω του ότι οι επιλογές αυτές είναι πολύ επικεντρωμένες στο κομμάτι των μαιευτικών και ιατρικών υπηρεσιών, έχουν παραμεληθεί οι μη ιατρικές και μαιευτικές ανάγκες της μητέρας, και γενικά της οικογένειας, κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία.

Ανάγκες κάποιες φορές υλικές, όπως η πρακτική βοήθεια τις μέρες της λοχείας, κι άλλες φορές άυλες αλλά εξίσου σημαντικές, όπως η ενθάρρυνση και η ψυχολογική υποστήριξη, τόσο της μητέρας όσο και του πατέρα.

Η κάλυψη των αναγκών αυτών είναι τεράστιας σημασίας για την υγεία και την ευεξία της οικογένειας, και παραδοσιακά καλύπτονταν από τα ευρεία δίκτυα γυναικών που υπήρχαν παλιότερα.

Σήμερα, την έλλειψη τους έρχεται καλύψει η βοηθός μητρότητας!

Με αφορμή λοιπόν τη Διεθνή Εβδομάδα Βοηθών Μητρότητας, με πολύ μεγάλη χαρά σας περιμένουμε σε μία ανοιχτή εκδήλωση με στόχο να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το ρόλο της βοηθού μητρότητας και τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία, να μοιραστούμε τις ανησυχίες και τις απορίες σας, και να σας εμπνεύσουμε στο ταξίδι σας προς τη γονεϊκότητα!

*Η βοηθός μητρότητας ΔΕΝ είναι επαγγελματίας υγείας και η υπηρεσίες της αφορούν αποκλειστικά μη ιατρικές ανάγκες της οικογένειας.

Περισσότερες πληροφορίες για το ρόλο της βοηθού μητρότητας μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του συλλόγου μας mitrotita.org

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)