Connect with us

Food

MamaPeinao.gr: Mπακαλιάρος σκορδαλιά σε 10 λεπτά !!!

Published

on

Μπακαλιάρος σκορδαλιά από τον Τάσο Αντωνίου. Ιδανικός για την 25η Μαρτίου, για όσους θέλουν να ετοιμάσουν ένα αξέχαστο τραπέζι, εύκολα γρήγορα και νόστιμα! Αυτή είναι η καλύτερη για μπακαλιάρο με τραγανό χρυσαφένιο κουρκούτι και την πιο εύκολη σκορδαλιά!

Υλικά

Για το κουρκούτι:

  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 350 ml μπίρα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σκορδαλιά:

  • 150 γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • 1/4 φλιτζ. λευκά αμύγδαλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml ξίδι λευκό
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι

Για το τηγάνισμα:

  • 1 φύλλο ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο ή φιλέτο μπακαλιάρου δείτε τις σημειώσεις
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι:

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε με το σύρμα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλάτι, μπύρα και παγάκια που θα βοηθήσουν να δέσει το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη ή στο ψυγείο να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη σκορδαλιά.

Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά:

  • Σε μπολ μουλιάζουμε μπαγιάτικο ψωμί. Στη συνέχεια το πιέζουμε να στραγγίξει καλά και το τοποθετούμε στο μούλτι. Προσθέτουμε αμύγδαλα, σκόρδο, αλάτι, χυμό λεμονιού και χτυπάμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Χτυπάμε τη σκορδαλιά μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Αν χρειαστεί αραίωση, προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε τον μπακαλιάρο:

  • Μια με δυο μέρες πριν τον μαγειρέψουμε τον ξαλμυρίζουμε. Δείτε πώς ξαλμυρίζουμε σωστά τον μπακαλιάρο εδώ. Κατόπιν τον στεγνώνουμε πολυ καλά με χαρτί κουζίνας. Με μαχαίρι ξύνουμε την πέτσα του για τυχόν λέπια.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει κάψει καλά.
  • Αλευρώνουμε καλά ένα ένα τα κομμάτια μπακαλιάρου. Θα βοηθήσει να σταθεί το κουρκούτι στο ψάρι. Στη συνέχεια βουτάμε καλά τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι. Βάζουμε το ψάρι στο λάδι και το αφήνουμε να τηγανιστεί και να πάρει τέλειο χρυσαφένιο χρώμα. Με τη βοήθεια δυο πιρουνιών το γυρνάμε να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά.
  • Όταν σχηματίσει τραγανή, χρυσαφένια κρούστα και από τις δυο πλευρές, το μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τηγανίσουμε όλο το ψάρι.
  • Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο σε πιάτο. Συνοδεύουμε με τη σκορδαλιά και λίγο λεμόνι.

Tips

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τη διαδικασία του ξαλμυρίσματος, επιλέγουμε μπακαλιάρο φιλέτο.

Κάνε εγγραφή (Subscribe) για να μην χάνεις κανένα επεισόδιο εδώ

facebook MamaPeinao

Food

Το ελληνικό γιαούρτι «κατακτά» τους Γερμανούς

Published

on

By

Αύξηση 21% στις ελληνικές εξαγωγές στην πενταετία σε μια αγορά όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση αγγίζει τα 15 κιλά τον χρόνο

Τρέχει… το ελληνικό γιαούρτι στη γερμανική αγορά, με τις ελληνικές εξαγωγές να παρουσιάζουν αύξηση 21% την τελευταία πενταετία. Μάλιστα σε μια αγορά όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση αγγίζει τα 15 κιλά τον χρόνο, τα περιθώρια ανάπτυξης παραμένουν σημαντικά, παρά τα προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις από «απομιμήσεις».

Το ελληνικό γιαούρτι είναι ένα από τα σημαντικότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, χάρη και στη στροφή των καταναλωτών στην υγιεινή διατροφή. Σύμφωνα με στοιχεία της συμβουλευτικής εταιρείας Mordor Intelligence, η ευρωπαϊκή αγορά του ελληνικού ή «ελληνικού τύπου» γιαουρτιού εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται έως το 2024 με ετήσιο ρυθμό 8%, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με στοιχεία της Euromonitor οι πωλήσεις προϊόντων γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση εκτιμώνται ότι θα αγγίξουν τα 3 δισ. ευρώ το 2023.

Δήμητρα Σκούφου / read more in.gr

Continue Reading

Food

Κέικ καρότου με στέβια

Published

on

By

Το κέικ είναι μια εύκολη λύση για να υπάρχει πάντα κάτι γλυκό στο σπίτι. Επίσης το προτιμούν τα παιδιά σαν σνακ στο σχολείο. Υπάρχει όμως μια πιο Healthy εκδοχή του… Η συνταγή του Πιερή Παναγή, κέικ καρότου με στέβια θα σας ενθουσιάσει!!!

Συστατικά
3 αυγά
3 κουταλιές (25 γρ.) στέβια
(200 γρ.) ηλιέλαιο
200 γρ. καρότο τριμμένο
1 πράσινο μήλο τριμμένο
(300 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά baking powder
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. κανέλα
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. ινδοκάρυδο
130 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για την κρέμα
500 γρ. μασκαρπόνε
½ κ.γ. κανέλα
12 γρ. στέβια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Γλυκό καρότο
2 καρότα
400 γρ. νερό
Χυμό από ένα πορτοκάλι
12 γρ. στέβια
1 ξύλο κανέλαΒήματα

Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη στέβια μέχρι να αφρατέψουν. Αφού περάσουν 5’ προσθέτετε το ηλιέλαιο και χτυπάτε για ακόμα λίγο. Στο ίδιο μίγμα βάζετε το καρότο και το μήλο. Αφήνετε για λίγο στην άκρη.

Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το BP, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις σταφίδες, τα καρύδια και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μαζί τα δυο μίγματα. Μεταφέρετε το μίγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, την οποία έχετε βουτυρώσει προηγουμένως. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 45-50 λεπτά.

Φτιάχνετε το κρέμα για την επικάλυψη. Ανακατεύετε το μασκαρπόνε μαζί με την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το στέβια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Κόβετε σε φλοίδες τα καρότα χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο που αφαιρείτε τη φλούδα της πατάτας. Ζεσταίνετε το νερό μαζί με την κανέλα, το στέβια και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτετε τις φλοίδες και κατεβάζετε απ’ τη φωτιά μέχρι να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.

Για περισσότερες συνταγές μπες στο xrysessyntages.com

Continue Reading

Food

Φτιάξτε εύκολο, νόστιμο και χορταστικό τοστ με αβοκάντο

Published

on

By

Δοκιμάστε μια από τις πιο εύκολες και γευστικές συνταγές με αβοκάντο, που αποτελούν καλή και χορταστική ιδέα για σνακ, αλλά και για κυρίως γεύμα.

Μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο, να το φάτε ως σνακ ή ακόμη και σαν βραδινό, αφού πρόκειται για ένα πλήρες γεύμα με πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες

Θα χρειαστείτε: 2 αβοκάντο κομμένα σε μικρά κομμάτια, ½ κουτ. του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, μισό φλιτζάνι φέτα σε κομμάτια. 

read more clickatlife.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)