Connect with us

Events

Δωρεάν Online Εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Βοηθών Μητρότητας 2021

Published

on

Ο Dr. John Kennell M.D Παιδίατρος – Νεογνολόγος, έχει δηλώσει οτι “Αν η βοηθός μητρότητας ήταν φάρμακο, θα ήταν ανήθικο να μη χρησιμοποιείται” Ποια είναι η γυναίκα που φροντίζει; Με ποιον τρόπο φροντίζει στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό και στην λοχεία;

Συνδεθείτε την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 και ώρα 17:00, στην ενημερωτική Συνάντηση που συντονίζουν Βοηθοί Μητρότητας Βορείου Ελλάδος, με την υποστήριξη του Συλλόγου Βοηθών Μητρότητας Ελλάδος.

Για πληροφορίες lovebirthserres@gmail.com και στην εκδήλωση του facebook

Παρά την μεγάλη γκάμα επιλογών που υπάρχει πλέον στον τομέα της περιγεννητικής φροντίδας, και λόγω του ότι οι επιλογές αυτές είναι πολύ επικεντρωμένες στο κομμάτι των μαιευτικών και ιατρικών υπηρεσιών, έχουν παραμεληθεί οι μη ιατρικές και μαιευτικές ανάγκες της μητέρας, και γενικά της οικογένειας, κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία.

Ανάγκες κάποιες φορές υλικές, όπως η πρακτική βοήθεια τις μέρες της λοχείας, κι άλλες φορές άυλες αλλά εξίσου σημαντικές, όπως η ενθάρρυνση και η ψυχολογική υποστήριξη, τόσο της μητέρας όσο και του πατέρα.

Η κάλυψη των αναγκών αυτών είναι τεράστιας σημασίας για την υγεία και την ευεξία της οικογένειας, και παραδοσιακά καλύπτονταν από τα ευρεία δίκτυα γυναικών που υπήρχαν παλιότερα.

Σήμερα, την έλλειψη τους έρχεται καλύψει η βοηθός μητρότητας!

Με αφορμή λοιπόν τη Διεθνή Εβδομάδα Βοηθών Μητρότητας, με πολύ μεγάλη χαρά σας περιμένουμε σε μία ανοιχτή εκδήλωση με στόχο να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το ρόλο της βοηθού μητρότητας και τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία, να μοιραστούμε τις ανησυχίες και τις απορίες σας, και να σας εμπνεύσουμε στο ταξίδι σας προς τη γονεϊκότητα!

*Η βοηθός μητρότητας ΔΕΝ είναι επαγγελματίας υγείας και η υπηρεσίες της αφορούν αποκλειστικά μη ιατρικές ανάγκες της οικογένειας.

Περισσότερες πληροφορίες για το ρόλο της βοηθού μητρότητας μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του συλλόγου μας mitrotita.org

Events

Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου: Κ.Ε.ΔΗ.Σ. & Σύλ. Καρκινοπαθών Σερρών / Κοινή δράση για την ανάδειξη των Νικητών Ζωής

Published

on

By

Η 6η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, μια ημέρα μνήμης και τιμής για όσους νικήθηκαν, αλλά και γιορτής για όλους τους επιζώντες που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη με την επάρατη νόσο.

Με αφορμή αυτή τη γιορτή ζωής μας προτάθηκε από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών, Εθελοντών , Φίλων , Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.), να συμμετάσχουμε στη δράση που τελεί υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021.

Παράλληλα και σε συνεργασία με τα μέλη του συλλόγου Καρκινοπαθών Σερρών, θα  στείλουμε και το δικό μας μήνυμα από την πόλη των Σερρών, προωθώντας  φωτογραφικό υλικό και βίντεο ως μηνύματα ενσυναίσθησης και αισιοδοξίας για τη συνολική αντιμετώπιση της ασθένειας, αλλά κι ενδυνάμωσης όλων των μικρών και μεγάλων μαχητών. Παράλληλα θα δοθούν συμβολικά δώρα σε 20 Νικητές Ζωής, μέλη του συλλόγου Καρκινοπαθών.

Οι Σέρρες δυστυχώς βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της μακράς λίστας των θυμάτων, που έχουν «χτυπηθεί» από τη «μάστιγα» του Καρκίνου. Ωστόσο πολλοί είναι και οι νικητές που αναδείχθηκαν από την άνιση αυτή μάχη και οι οποίοι δίνουν Ελπίδα και Δύναμη σε όλους όσους ανεβαίνουν τον δικό τους «Γολγοθά».

Σας προσκαλούμε, προκειμένου να καλύψετε δημοσιογραφικά και να αναδείξετε τη δράση, η οποία θα διεξαχθεί την αύριο Κυριακή 6 Ιουνίου στις 11.00 π.μ. σε παρακείμενο χώρο του προαύλιου του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την  προστασία από την πανδημία του Covid 19.

            Όλοι μαζί  μπορούμε να  δώσουμε το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ζωής ότι ο Καρκίνος δεν είναι Ανίκητος!!!

Continue Reading

Events

Συνεργασία Κ.Ε.ΔΗ.Σ. – Subreal Prisoners: «Πλημμύρισε» με ξεχωριστές μουσικές το Ζιντζιρλί τζαμί

Published

on

By

«Πλημμύρισε» με ξεχωριστές μουσικές ο χώρος του Ζιντζιρλί τζαμί στην πόλη των Σερρών το πρωινό του Σαββάτου 29 Μαΐου 2021 , στο πλαίσιο της συνεργασίας της Κοινωφελούς Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) με την καλλιτεχνική ομάδα Subreal Prisoners, για την ανάδειξη των μνημείων της πόλης.


Τα μέλη της ομάδας, Dj , εικονολήπτες και τεχνικοί , βιντεοσκόπησαν με σταθερές κάμερες καθώς και drones, τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό χώρο, προκειμένου το Ζινζιρλί Τζαμί να προβληθεί παγκοσμίως.

O υπεύθυνος επικοινωνίας της   καλλιτεχνικής ομάδας Subreal Prisoners Μιχάλης Μαρκάτος, αναφερόμενος στην όλη προσπάθεια τόνισε: «Εμπνευστήκαμε την ιδέα από ένα project παγκοσμίως γνωστό. Στόχος μαςαποτελεί η προβολή σε όλον τον κόσμο των μνημείων της πόλης και της χώρας μας στοχεύοντας στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τη διαφήμιση της μοναδικότητας που έχει η Ελλάδα, η οποία είναι ευρέως γνωστή για την ιστορία της, το φυσικό της κάλλος και το πλούσιο πολιτιστικό της αποτύπωμα. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και την απαραίτητη οργάνωση και τεχνογνωσία, με την μουσική να συνοδεύει και να αποτελεί βασικό παράγοντα της ιδέας, δημιουργούνται βίντεο πλαισιωμένα από τους καλύτερους DJs της Ελλάδος και όχι μόνο, τα οποία δημοσιεύονται στο κανάλι της ομάδας στο YouTube και στα social media, για ψυχαγωγικούς λόγους».

Τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας καθώς και τη δημοφιλή DJ Zoya υποδέχτηκε η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε την προϊσταμένη και τους υπεύθυνους της Εφορίας Αρχαιοτήτων στις Σέρρες , που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας. Η Κοινωφελής Επιχείρηση σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα Subreal Prisoners, προχώρησε στη συγκεκριμένη δράση, για την ανάδειξη του Ζινζιρλί τζαμί. Σήμερα βρίσκονται στις Σέρρες τόσο τα μέλη της ομάδας όσο και η δημοφιλής Dj Zoya, οι οποίοι από νωρίς το πρωί δουλεύουν για να καταγράψουν κάθε γωνιά του μουσείου. Ο καθένας θα μπορεί να ακούσει μέσω αυτού του δρώμενου, την αγαπημένη του μουσική, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πλάνα που θα έχουν βιντεοσκοπηθεί από το Ζινζιρλί Τζαμί των Σερρών. Παρόμοια βιντεοσκόπηση έγινε καιστο Χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά.

Continue Reading

Events

Online συζήτηση για τη zero waste φροντίδα της μαμάς και του μωρού!

Published

on

By

Ολοένα και περισσότερες οικογένειες σήμερα επιλέγουν προϊόντα πολλαπλών χρήσεων για την προσωπική υγιεινή της μητέρας και του μωρού.

-Ποια είναι όμως τα οφέλη αυτής της επιλογής για το σπίτι αλλά και το περιβάλλον;

-Πως χρησιμοποιούνται οι υφασμάτινες πάνες και σερβιέτες;

-Πόσο χρόνο ζωής έχουν;

-Κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζω;

-Γιατί τελικά να τα επιλέξω;

Η ομάδα Mama project, του προγράμματος Postnatal Support & Care του #Solidaritynow, με προσκεκλημένες την ειδικό Ελισάβετ-Ειρήνη Μιχαηλίδου, Red Tent Doula, Period Advocate, founder and owner του elismadeitΚαι τη μαμά Μαριγούλα Κοσιτζή σας περιμένει την Τετάρτη 7/4/2021 στις 11.30 σε μια συζήτηση για τη zero waste φροντίδα της μαμάς και του μωρού.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο διαδικτυακό χώρο του Zoom, στο παρακάτω link:https://us02web.zoom.us/j/82410946307…

Meeting ID: 824 1094 6307

Passcode: 998286

*Το πρόγραμμα Postnatal Care & Support του SolidarityNow υποστηρίζεται από τη ΜΑΘ – Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)