Connect with us

Food

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ο βασιλιάς της νηστείας από το foodstates.gr

Published

on

Το Food States γεννήθηκε ένα ζεστό πρωινό του καλοκαιριού στις 19 Αυγούστου 2013. Οι ”γονείς” του είναι η Δήμητρα Τσαλκιτζή και ο Λευτέρης Παναπακίδης. Δύο πολύ καλοί φίλοι με κοινή την αγάπη τους για το φαγητό και τη δημιουργία.

Διαβάστε περισσότερα για αυτούς εδώ

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς έχει την τιμητική του τις μέρες της νηστείας. Ένα γλυκό που “ξυπνάει” παιδικές, αθώες μνήμες. Αγαπητό σε όλους, μικρούς και μεγάλους, παρά την ταπεινότητά του. Είναι τα αγνά, απλά υλικά του; Είναι το μεθυστικό άρωμα της κανέλας; Είναι η απλότητά του; Είναι η γνωριμία μας με αυτόν που κρατάει χρόνια; Είναι η γλυκιά, οικεία γεύση του; Η απαλή, ζουμερή υφή του; Ίσως είναι όλα αυτά μαζί….

Υλικά:

4 φλ. νερό
1,5 φλ. ζάχαρη
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλ. σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι
1 κάψουλα βανίλιας
4 κ.σ. κυδώνι γλυκό του κουταλιού
1 κ.γλ. κανέλα (και παραπάνω αν σας αρέσει)
3/4 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
Προαιρετικά: γαρύφαλλο

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά να βράσουν. Όταν αρχίσουν να βράζουν σβήνουμε την φωτιά.
2. Παράλληλα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να καίει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει. 
3. Όταν σκουρύνει λίγο (δεν χρειάζεται πάρα πολύ), κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό με την ζάχαρη προσεκτικά. Ανακατεύουμε 2-3 φορές με την κουτάλα μέχρι να ηρεμήσει το μείγμα.
4. Ρίχνουμε μέσα το αλάτι, την βανίλια, το κυδώνι, τα καρύδια και την κανέλα (και το γαρύφαλλο αν θέλετε).
5. Ξαναβάζουμε στην φωτιά (μέτρια θερμοκρασία) και ανακατεύουμε συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει. Σβήνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι ξεκολλάει από τα τοιχώματα ή ότι αφήνει κενό στο πάτο της κατσαρόλας όταν ανακατεύουμε. 
6. Αδειάζουμε στο σκεύος που επιθυμούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά για να το ξεφορμάρουμε. Φυσικά τρώγεται πολύ ευχάριστα ζεστό! Συνοδεύουμε με κανέλα.

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε στο www.foodstates.gr και στο facebook Food States

Food

Το πιο γρήγορο και εύκολο γιορτινό γλυκό

Published

on

By

Αγοράζουμε έτοιμο κέικ, κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαρμελάδα, μπισκότα ή σαβαγιάρ και έχουμε έτοιμο το πιο εντυπωσιακό γλυκό σε λιγότερο από 30 λεπτά. Το πιο εύκολο χριστουγεννιάτικο γλυκό.

READ MORE: olivemagazine.gr

Continue Reading

Food

Τάρτα με ζύμη από αλεύρι ολικής

Published

on

By

Μια τάρτα με ωραία, τριφτή ζύμη και πεντανόστιμη γέμιση από πράσα και μπέικον. Θα τη λατρέψετε!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ντίνα Νικολάου

Υλικά

  • 150γρ. αλεύρι ολικής
  • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 150γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
  • 1 αβγό
  • 60ml γάλα
  • 4 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος), σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό, σε ροδέλες
  • 200γρ. μπέικον, σε χοντρές φέτες και μετά σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζετε τη ζύμη: Δουλεύετε στο μίξερ με το φτερό τα άλευρα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το βούτυρο και το δουλεύετε μέχρι να αποκτήσετε ψιχουλιαστή ζύμη. Ρίχνετε το αβγό και ενώ δουλεύετε σιγά σιγά τη ζύμη, προσθέτετε και το γάλα σταδιακά. Μόλις η ζύμη γίνει ελαστική, αποσύρετε από το κάδο του μίξερ.

Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε την πάπρικα. Προσθέτετε τα πράσα και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τα λαχανικά να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και τα σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμη. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το κρατάτε στην άκρη.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ζεσταίνετε καλά ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τα κυβάκια του μπέικον. Ανακινείτε το τηγάνι και αφήνετε να πάρουν χρώμα για 6-7 λεπτά. Μόλις ροδίσουν ελαφρώς τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας .

Σε μια γυάλινη λεκανίτσα χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τον άνηθο, το κασέρι, το μπέικον και το μίγμα με τα πράσα.

Σε ένα ταψάκι ή σε μια ταρτιέρα που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί απλώνετε τη ζύμη σε πάτο και τοιχώματα. Με ένα πιρούνι κάνετε τρύπες στη ζύμη σε διάφορα σημεία.

Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και ψήνετε στο φούρνο στον αέρα για 45 λεπτά.

Ντίνα Νικολάου

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ντίνα Νικολάου / όλες οι συνταγές του chef

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη-Food Styling: Αντωνία Κατή

info: olivemagazine.gr

Continue Reading

Food

Vegan μπριζόλες από 3d εκτυπωτή – Ο βραβευμένος Marco Pierre White έκανε πάλι το θαύμα του

Published

on

By

O Marco Pierre White, ο πρώτος βρετανός σεφ που έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin -σε ηλικία μόλις 33 ετών-, έκανε πάλι το θαύμα του.

Ο γοητευτικός ζεν πρεμιέ που έχει μαγέψει τους φίλους της μοντέρνας γαστρονομίας συνεχώς μας εκπλήσσει. Το 2018 δήλωσε ότι απορρίπτει τον οδηγό Michelin και ακολουθεί νέες πρωτοποριακές τάσεις στην μαγειρική.

Αυτή τη φορά παρουσίασε vegan μπριζόλες που έχουν ετοιμαστεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της vegan μπριζόλας είναι σόγια, ρεβίθια, αρακάς, παντζάρι και βούτυρο καρύδας. Το vegan προϊόν θα πωλείται 20-30 λίρες Αγγλίας, όσο περίπου πωλούνται και οι κανονικές μπριζόλες.

read more in.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)