Connect with us

Beauty

Εύκολες συνταγές για σπιτικές μάσκες μαλλιών!

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem.

Published

on

Photo: Shutterstock

Ό,τι και αν είναι αυτό που σε απασχολεί, όλοι μας αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς προβλήματα με τα μαλλιά μας. Καταστροφές στις άκρες των μαλλιών, ξηρότητα, φριζάρισμα, τριχόπτωση, ξηροδερμία, θαμπάδα. Είναι γεγονός ότι η καθημερινότητα επηρεάζει μέχρι και τα μαλλιά μας. Το καθημερινό styling, το άγχος, το καυσαέριο ή ακόμα και το στρες.

Τα προϊόντα περιποίησης του εμπορίου υπόσχονται θαύματα, όμως κοστίζουν! Εξοικονόμησε χρήματα, επίλεξε μια από τις διάφορες χειροποίητες μάσκες μαλλιών που συγκεντρώσαμε και άλλαξε τη ρουτίνα σου!

1.Για ξηρά μαλλιά

Μέλι, αυγά και ξύδι μήλου! Εξαιρετικά απλά υλικά που θα σώσουν τα μαλλιά σου από την όψη και την αίσθηση της ξηρότητας. Ανάμειξε 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλιά μηλόξυδο και 1 αυγό σε ένα μικρό μπολ. Εφάρμοσε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά και άφησε τη 30 – 40 λεπτά πριν την ξεβγάλεις. Μπορείς να διπλασιάσεις την ποσότητα άμα έχεις πολλά ή πυκνά μαλλιά. Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών!

2. Ξηροδερμία

Λάδι καρύδας, ζάχαρη και αιθέρια έλαια! Άμα παρατηρείς ξαφνικά λευκές νιφάδες στο τριχωτό της κεφαλής σου, αυτό μπορεί να οφείλεται σε έντονες αλλαγές της θερμοκρασίας. Μην ανησυχείς όμως! Αυτή η θεραπεία απολέπισης θα σε ανακουφίσει από αυτό το σύμπτωμα και θα θεραπεύσει τα μαλλιά σου! 2 κουταλιές της σούπας από ωμό, ακατέργαστο λάδι καρύδας, 4 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη, 5 σταγόνες αιθέριο λάδι μέντας, 2 σταγόνες αιθέριο λάδι δέντρου τσαγιού (tea tree oil). Το tea tree oil είναι γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες παρόλα αυτά μην το χρησιμοποιήσεις με υπερβολή! Σε ένα μικρό μπολ, ανάμειξε τις παραπάνω ποσότητες. Άπλωσε τη μάσκα σε καθαρά, νωπά μαλλιά όσο είσαι μέσα στο μπάνιο. Κάνε μασάζ για 1 με 3 λεπτά. Άσε το μείγμα στα μαλλιά σου όλη τη διάρκεια του μπάνιου σου. Στη συνέχεια ξέπλυνε το!

3. Θαμπάδα

Μέλι, μηλόξυδο και λάδι καρύδας! Η θαμπάδα στα μαλλιά είναι κάτι που απασχολεί πολύ κόσμο. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που την προκαλούν, όμως με προσοχή και περιποίηση τα μαλλιά σου θα φαίνονται πολύ πιο υγιή. Ανάμειξε ίσες ποσότητες από μέλι, μηλόξυδο και λάδι καρύδας. Άπλωσε το μείγμα σε νωπά μαλλιά και άστο για τουλάχιστον 20 λεπτά. Ύστερα, σαπουνίσου. Αυτή η μάσκα είναι καλή για όλους τους τύπους μαλλιών και ιδανική για να “κλειδώσεις” το χρώμα σε βαμμένα μαλλιά.

4. Μαλλιά που δε φυτρώνουν

Κανέλα και λάδι καρύδας! Η τριχόπτωση είναι σίγουρα που όλοι έχουμε συναντήσει σε διάφορες περιόδους της ζωής μας. Το στρες, η αλλαγή της εποχής είτε το βαρύ styling είναι μερικοί παράγοντες. Η ανάπλαση των χαμένων μαλλιών όμως είναι κάτι που σε μερικούς ανθρώπους δε συμβαίνει τόσο εύκολα. Η κανέλα τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι και μπορεί να αναζωπυρώσει την δημιουργία νέων μαλλιών. Ανάμειξε ίσες ποσότητες κανέλας και λαδιού καρύδας σε ένα μπολ και άπλωσε τη μάσκα στις ρίζες των μαλλιών σου κάνοντας απαλό μασάζ. Άφησε τη για 30 με 45 λεπτά και ύστερα ξέπλυνε τη! Προσπάθησε να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα!

5. Ερεθισμένο τριχωτό

Πράσινο τσάι ,αιθέρια έλαια και μηλόξυδο! Το πράσινο τσάι έχει τη δυνατότητα, εκτός των άλλων, να καταπραΰνει. Χάρη στα αντιοξειδωτικά συστατικά του, ηρεμεί το ερεθισμένο τριχωτό και επαναφέρει την ισορροπία. Το λάδι μέντας είναι το ιδανικό για μια ελαφριά αντισηψία και μια αίσθηση φρεσκάδας. Ανάμειξε μια κούπα πράσινο τσάι, 2 κουταλιές της σούπας λάδι μέντας και 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο. Άπλωσε τη μάσκα στα μαλλιά σου κάνοντας ελαφρύ μασάζ και άφησε την τουλάχιστον 5 λεπτά πριν την ξεπλύνεις!

6. Λιπαρότητα

Αυγά και λεμόνι! Άμα αντιμετωπίζεις θέμα με τη λιπαρότητα στα μαλλιά, μια μάσκα με αυγό σίγουρα είναι μια καλή επιλογή για εσένα. Το ασπράδι του αυγού έχει πρωτεϊνικά ένζυμα που θα βοηθήσουν με την περίσσεια προαγωγή λιπαρότητας. Ανάμειξε ένα αυγό και χυμό από μισό λεμόνι και άπλωσε το σε όλο το μήκος των μαλλιών σου από τις ρίζες έως τις άκρες. Άφησε τη μάσκα για τουλάχιστον 30 λεπτά και ξέπλυνε τη με χλιαρό νερό!

7. Κατεστραμμένα μαλλιά

Αβοκάντο, αυγά, ελαιόλαδο και μέλι! Τα μαλλιά μπορούν να καταστραφούν από διάφορους παράγοντες όπως η βαφή μαλλιών ή το βαρύ styling. Μην ανησυχείς όμως, υπάρχει λύση! Αυτή η συνταγή είναι δοκιμασμένη από πολλούς ανθρώπους και είναι μια από τις πιο διάσημες χειροποίητες μάσκες μαλλιών. Μισό αβοκάντο, 1 αυγό, 1 κουταλιά της σκούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Αφού τα αναμείξεις πολύ καλά, άπλωσε τη μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά από τις άκρες και ανεβαίνοντας με μασάζ προς τις ρίζες. Μπορείς, για πιο εντατική θεραπεία, να τυλίξεις τα μαλλιά σου με μία πετσέτα ή με σκουφάκι μπάνιου και να τα φυσήξεις με θερμό αέρα για 10 λεπτά. Ύστερα, μετά από 20 λεπτά ξέπλυνε την!

8. Δυνατά μαλλιά

Γάλα και μέλι! Το μέλι περιέχει κερατίνη, η οποία βοηθάει τα μαλλιά να μείνουν δυνατά και λαμπερά. Ανάμειξε 1 κούπα γάλα και 1 κουταλιά της σούπας μέλι και βάλε τα ένα σε μπουκάλι σπρέι και άφησε το για 10 με 20 λεπτά πριν ξεπλυθείς. Χρησιμοποίησε το αντί για conditioner και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Beauty

M·A·C Cosmetics x Marina Vernicos

Published

on

By

Όταν οι εικόνες της κορυφαίας Ελληνίδας φωτογράφου Marina Vernicos, ενώνονται με την εμβληματική MAC  Amber Times Nine Εye Palette, το αποτέλεσμα είναι η επιτομή των καλοκαιρινών διακοπών.

Η δημοφιλής φωτογράφος Μarina Vernicos συνεργάζεται αποκλειστικά με τη M·A·C Cosmetics για να δημιουργήσουν το συνδυασμό που θα συνοδεύσει κάθε καλοκαιρινή εξόρμηση. Τέχνη και μόδα γίνονται ένα και δημιουργούν το απόλυτο beauty accessory της σεζόν.

«Η MAC είναι μια μάρκα που πρεσβεύει τη μόδα και την τέχνη. Δημιουργεί trends εκφράζοντας την αγάπη και το συναίσθημα. Έτσι ακριβώς είμαι και εγώ σαν άνθρωπος.», Μarina Vernicos, Φωτογράφος

READ MORE: NEWSBEAST.GR

Continue Reading

Beauty

Λεπτά χείλη: Κόλπα για να φαίνονται πιο ζουμερά και γεμάτα

Published

on

By

Τα σαρκώδη χείλη είναι η νέα τάση στον χώρο της ομορφιάς. Μάλιστα, πολλές γυναίκες καταφεύγουν στη λύση των fillers. Ωστόσο, μπορείτε να χαρίσετε όγκο στα χείλη σας γρήγορα, άμεσα και ανώδυνα.

Αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Προετοιμάστε τα σωστά

Απολεπίζοντας τα χείλη σας θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και θα τονώσετε την κυκλοφορία αίματος στην περιοχή. Ανακατέψτε απλώς λίγη ζάχαρη με μέλι και κανέλα σε σκόνη και τρίψτε με το μείγμα τα χείλη σας κάνοντας κυκλικές, απαλές κινήσεις.

Αμέσως θα νιώσετε τα χείλη σας πιο ζουμερά, αφού η κανέλα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και λειτουργεί ως φυσικό διογκωτικό των χειλιών. Αφού ολοκληρώσετε την απολέπιση, ξεπλύνετε τα χείλη σας και απλώστε τους λίγο lip balm για να τα ενυδατώσετε.

read more: in.gr

Continue Reading

Beauty

Το θαύμα της επιστήμης: Η 53χρονη που έχει δέρμα 30χρονης χάρη σε πρωτοποριακή μέθοδο

Published

on

By

Επιστήμονες στη Βρετανία αναπρογραμμάτισαν και ξανάνιωσαν τα κύτταρα του δέρματος μιας 53χρονης γυναίκας έτσι ώστε όχι μόνο να μοιάζουν αλλά και να συμπεριφέρονται όπως εκείνα μιας 23χρονης, γυρίζοντας κατά κάποιο τρόπο το βιολογικό ρολόι 30 χρόνια πίσω.

Αισιοδοξούν μάλιστα ότι στο μέλλον θα καταφέρουν να κάνουν κάτι ανάλογο και με άλλους ιστούς του σώματος όπως μύες, ήπαρ και κύτταρα του αίματος.

Ο τελικός στόχος είναι η ανάπτυξη αντιγηραντικών θεραπειών για παθήσεις που εξαρτώνται σημαντικά από την ηλικία, όπως ο διαβήτης, η καρδιοπάθεια, οι νευρολογικές διαταραχές κ.α. Μερικοί οραματίζονται ένα «ελιξίριο» νεότητας με τη μορφή αντιγηραντικού χαπιού που θα ξανανιώνει όλο το σώμα – κάτι που ασφαλώς απέχει πολύ ακόμη από το να γίνει πραγματικότητα (αν γίνει ποτέ).

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)