Connect with us

Woman

Η L’Oreal αναγνωρίστηκε ηγέτης σε θέματα ισότητας των φύλων!

Published

on

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η L’Oréal αναγνωρίστηκε από το Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Bloomberg 2021 (GEI). Ο Δείκτης GEI 2021 αναδεικνύει 380 εταιρείες σε 44 χώρες και περιφέρειες και βασίζεται σε μια σειρά κριτηρίων, όπως εκπροσώπηση γυναικών σε θέσεις ηγεσίας, διαχείριση ταλέντου, ισότητα στις αμοιβές ανάμεσα στα δύο φύλα, κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς και πολιτικές ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Jean-Claude Le Grand, Executive Vice-President Human Relations της L’Oréal, δηλώνει: “Πρόκειται για μια αναγνώριση των μακροπρόθεσμων προσπαθειών μας για ενδυνάμωση ανθρώπων όλων των φύλων, ως μέρος της δέσμευσής μας για τη Διαφορετικότητα και την Συμπερίληψη σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις λειτουργίες της εταιρείας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ισότητα των φύλων είναι ένας στρατηγικός μοχλός για την αύξηση της ευημερίας στην εργασία, τη δημιουργικότητα και την ενίσχυση της καινοτομίας, της απόδοσης και της ανάπτυξης. “

Το 2019, οι γυναίκες αντιπροσώπευαν το 54% των ηγετικών θέσεων της L’Oréal1, το 54% του Διοικητικού Συμβουλίου και το 30% της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η L’Oréal αναγνωρίστηκε επίσης πρόσφατα από τον οργανισμό European Women on Boards μεταξύ των 15 κορυφαίων εταιρειών του STOXX Euro 600, ενώ επίσης τιμήθηκε με την 1η θέση της Humpact Emploi France 2020, στην κατηγορία ισότητας των φύλων. Πέρσι, η Equileap, η οποία αξιολογεί το βαθμό ισότητας των φύλων σε περισσότερες από 3.500 εισηγμένες εταιρείες, κατέταξε την L’Oréal στους κορυφαίους 5 της κατάταξής της.

Η L’Oréal συνεργάζεται με δύο ανεξάρτητους οργανισμούς: το EDGE (Economic Dividends for Gender Equality) και το GEEIS (Gender Equality European and International Standard) που διενεργούν σε βάθος, αυστηρούς ελέγχους για το προσωπικό και τις πολιτικές προσλήψεων για πολλές από τις θυγατρικές της.

Μάθε περισσότερα σχετικά με τη δέσμευση της L’Oréal για τη Διαφορετικότητα και τη Συμπερίληψη.

Πηγή: marieclaire.gr

Woman

Σεξουαλική παρενόχληση – Παράγγειλε το… σήμα και θα σε βοηθήσουν να νιώσεις ασφαλής

Published

on

By

Tο κίνημα του MeToo στην Ελλάδα έδωσε φωνή στις γυναίκες και τα θύματα έμφυλης βίας να μιλήσουν ανοιχτά, χωρίς φόβο και να κατονομάσουν τους δράστες τους.

Όλο και περισσότερες ενέργειες και πρωτοβουλίες λαμβάνονται από πολίτες, βοηθώντας όλο και περισσότερο στην αποτροπή σεξουαλικών εγκλημάτων βάζοντας τέλος στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

READ MORE: tanea.gr

Continue Reading

Woman

Νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 με 4 κεντρικούς άξονες και 67 δράσεις

Published

on

By

Το σχέδιο το οποίο παρουσιάστηκε στις 10/12/2021, είναι ένα σχέδιο πλήρες. Είναι ένα σχέδιο με πολλούς διαφορετικούς άξονες. Με χρηματοδοτικά εργαλεία, το οποίο έχει σκοπό να αντιμετωπίσει μια σειρά από παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, ξεκινώντας με τη βία κατά των γυναικών.

«Το σχέδιο το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα, είναι ένα σχέδιο πλήρες. Είναι ένα σχέδιο με πολλούς διαφορετικούς άξονες. Με χρηματοδοτικά εργαλεία, το οποίο έχει σκοπό να αντιμετωπίσει μια σειρά από παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, ξεκινώντας με τη βία κατά των γυναικών. Η φετινή χρονιά είναι η χρονιά η οποία ταυτίστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν με το κίνημα Metoo, μία μεγάλη επανάσταση ευαισθητοποίησης για τα ζητήματα που αφορούν στη βία κατά των γυναικών», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, συμπληρώνοντας ότι «συμπεριλαμβάνει και πολλούς άλλους σημαντικούς άξονες που έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας».

read more : tanea.gr

Continue Reading

Woman

Αυτά τα σκίτσα έχουν τις απαντήσεις για κάθε σεξιστικό σχόλιο που δέχεσαι ως γυναίκα

Published

on

By

ΛΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Γυναίκα είσαι, χαμογέλα λίγο. Να περιποιείσαι τον εαυτό σου αλλά όχι υπερβολικά. Να μεγαλώσεις και να μην αφήνεσαι, κανείς δεν κοιτάζει τις ατημέλητες γυναίκες. Να κάνεις κι ένα παιδάκι ε; Μην ξεχαστείς. Κι αν ξεχαστείς εδώ είμαστε να σου το θυμίζουμε. Και πες μου και κάτι τελευταίο, γιατί μιλάς τώρα; Ζούμε στο 2022 πλέον αλλά όλα όσα ακούμε καθημερινά ακόμα και σήμερα, θυμίζουν παρελθόν. Η καθημερινότητα περιλαμβάνει καμιά φορά ένα ή και αρκετά από τα παραπάνω σχόλια. Η καλλιτέχνης Sue Yun τα βλέπει, τα ακούει και τα μετατρέπει σε υπέροχα και διδακτικά σκίτσα.

read more: ladylike.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)