Connect with us

Woman

Post we loved: Η ανάρτηση του “Υπέροχες Γυναίκες” που πρέπει να διαβάσεις!

Published

on

Οι Υπέροχες Γυναίκες από ιδέα, έγιναν παρέα και είναι πλέον μία επίσημη κοινότητα γυναικών, η οποία έχει συστηθεί ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με στόχο να ενδυναμώσει και να παροτρύνει τις γυναίκες να συμμετέχουν και να δημιουργούν δράσεις που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. 

Οι αναρτήσεις της σελίδας αυτής συγκινούν, προβληματίζουν και παρακινούν τις γυναίκες να σκεφτούν πιο ουσιαστικά! Μία ανάρτηση λοιπόν που είδαμε και σας κοινοποιούμε είναι η παρακάτω και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνες…

“Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα τηλεπαράθυρα και στα social με τους αμετροεπείς επαγγελματίες της υστερίας να διαδίδουν fake news για πολιτικούς τους αντιπάλους και να ζητάνε κρεμάλες, λαϊκά δικαστήρια κ.λπ., δεν έχει καμία σχέση με το #metooGR και δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στα θύματα. Είναι ναρκισσιστικός θόρυβος και δόλιο κομματικό παιχνίδι που αποπροσανατολίζει από το κεντρικό πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί με περιφρόνηση. Κανάλια, σάητ και εφημερίδες έχουν υποχρέωση να αντισταθούν στο show του όχλου και να εστιάσουν στην ουσία, δηλαδή στα θύματα και στις καταγγελίες τους. Οι πομπώδεις, εκτός θέματος, εκρήξεις αποτυχημένων ηθοποιών, επίδοξων σελέμπριτι και καιροσκοπικών κομματόσκυλων της μίας ή της άλλης πλευράς δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου. Μη δίνετε κλικ και προσοχή σε ανθρώπους που προσπαθούν να μετατρέψουν τη συγκυρία σε πλατφόρμα προσωπικής προβολής, κουτσομπολιού κι επίτευξης πολιτικών φιλοδοξιών. Ο στόχος δεν είναι το πατιρντί, είναι η μεγάλη εικόνα: οι εγκληματικές πράξεις, η προβληματική κουλτούρα και οι μηχανισμοί πίσω από αυτές. Είμαστε πολύ κοντά σε έναν εκτροχιασμό που θα φέρει επικοινωνιακό κορεσμό, ευτέλεια κι αναξιοπιστία στο κίνημα. Κι από αυτό θα βγουν κερδισμένοι μόνο οι θύτες, κυρίως εκείνοι που δεν έχουν ακόμη καταγγελθεί.” –

Του thecurlysue @aris alexandris
?: @nathalielees

Μαρία -Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου (29) είναι η ιδρύτρια της ΑΜΚΕ “Υπέροχες Γυναίκες”, ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και είναι μητέρα. Το πρώτο της πτυχίο είναι στα Οικονομικά και το Mεταπτυχιακό της πάνω στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία. Ίδρυσε την πρώτη της κοινωνική επιχείρηση “Code it Like a Girl” το 2013, η οποία είχε σαν στόχο την εκπροσώπηση των γυναικών σε τεχνολογικούς κλάδους. Η Μαρία-Νεφέλη συνεργάζεται και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε αρκετούς οργανισμούς και νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα και είναι μέντορας στα προγράμματα Prince Trust Foundation International και Womentors του Ιδρύματος Λαμπράκη. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και έχει δημιουργήσει προτάσεις σε θέματα που αφορούν το προσφυγικό και τη γυναικεία ενδυνάμωση. Το 2016 επιλέχθηκε να συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “WOMEN INNOVATORS IN SOCIAL ENTERPRISES” (WISE) με την ομάδα της Ελλάδας, στο οποίο βραβεύτηκε ως μία από τις πέντε κορυφαίες γυναίκες πρωτοπόρους του προγράμματος. Από τον Οκτώβριο του 2020 επιλέχθηκε να είναι μία από τα 10 μέλη της Women Act Europe.

Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου είναι υποψήφια στην τελική 8αδα των Greek International Women Awards (@giwa.awards) στην κατηγορία Social Responsibility. Δώστε την ψήφο σας στο παρακάτω link: https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted…/

Woman

5 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις για να θεωρείσαι καλή φίλη

Published

on

By

Όλα όσα πρέπει να προσφέρεις στα πιο κοντινά σου άτομα.

Ένας από τους πιο σημαντικούς και διαμορφωτικούς τύπους σχέσεων που θα απολαύσεις στην πορεία της ζωής σου είναι η φιλία. Οι πραγματικοί φίλοι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους μπορείς να μοιραστείς τους φόβους, τις σκέψεις σου καθώς και μοναδικές εμπειρίες. Με λίγα λόγια είναι ένα πολύ σημαντικό και ανεκτίμητο μέρος της κοινωνικής σου ζωής.

Η ομορφιά της φιλίας είναι ότι μπορείς να επιλέξεις τους φίλους σου, σε αντίθεση με την οικογένεια. Ωστόσο έχει συμβεί σε όλες μας να συναναστραφούμε με άτομα που θεωρούσαμε φίλους και στην πορεία αποδείχθηκαν τοξικοί για εμάς. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσεις την αληθινή φιλία. Υπάρχουν όμως μερικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να έχεις αν θες να θεωρείσαι καλός φίλος και αξίζει να αναζητήσεις στις παρέες σου.

5 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις αν θες να είσαι καλή φίλη

1) Ειλικρίνεια

Το Α και το Ω όλων των σχέσεων. Πραγματική φίλη είναι εκείνη που έχει το θάρρος και την οικειότητα να σου πει ακόμη κι αυτά που δεν θες να ακούσεις, πάντα όμως με γνώμονα το καλό σου.

2) Αποδοχή

Είναι πολύ σημαντικό να αποδέχεσαι την φίλη σου με τα ελαττώματά του. Μην την κρίνεις, αντίθετα προσπάθησε να συμβιβαστείς με τυχόν εκνευριστικά χαρακτηριστικά της. Μην ξεχνάς πως καμία δεν είναι τέλεια.

Τσακιρίδου Χριστίνα / read more queen.gr

Continue Reading

Woman

Women on Top: H ισότητα στην κορυφή

Published

on

By

Δύο γυναίκες που πιστεύουν στην ισότητα και την συμπερίληψη και εργάζονται με συνέπεια για να γίνουν αυτές οι δύο αρχές πραγματικότητα, οι συνιδρύτριες του Women on Top Στέλλα Κάσδαγλη και Πηνελόπη Θεοδωρακάκου μιλούν για την θέση της γυναίκας και την γυναικεία ενδυνάμωση στην Ελλάδα σήμερα.

Σίγουρα έχετε δει τις αναρτήσεις τους στο facebook feed σας να τοποθετούνται πάνω σε κάποιο θέμα που αφορά την ισότητα των φύλων, να οργανώνουν κάποιο webinar επαγγελματικής ενδυνάμωσης για γυναίκες (προ-covid και live workshops) ή να συστήνουν μια ακόμη αξιόλογη επαγγελματία που μπήκε στο μεγάλο δίκτυο από μέντορες που έχουν δημιουργήσει. Το Women on Top είναι μια από τις πιο δραστήριες οργανώσεις γυναικείας ενδυνάμωσης σήμερα, με μια εξαιρετικά συνεπή και ακούραστη παρουσία που εκτός από τις δράσεις για την ατομική ενδυνάμωση των γυναικών πραγματοποιεί επιμορφώσεις στελεχών εταιρειών σε θέματα συμπερίληψης και έμφυλα ζητήματα.

read more genwoman.com

Continue Reading

Woman

Πέφτοντας απ’ τα σύννεφα: Η ζωή στην Aegean, τον «ελκυστικότερο εργοδότη» της χώρας

Published

on

By

Το ρεπορτάζ των Reporters United αναδεικνύει δύο σημαντικά ζητήματα για την εργασιακή ζωή των γυναικών στην Ελλάδα (και όχι μόνο): πως υπερεκπροσωπούνται σε επαγγέλματα με χαμηλές προοπτικές και επισφαλείς συνθήκες εργασίας, αλλά και πως η εμφάνισή τους αποτελεί καταχρηστικά (ειδικά σε επαγγέλματα όπως αυτό των αεροσυνοδών) κριτήριο αξιολόγησης της επίδοσής τους και των επαγγελματικών τους προοπτικών, ενώ δεν επηρεάζει ουσιαστικά το πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους.

πηγή: Women On Top

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο reportersunited.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)