Connect with us

Food

Εύκολο μωσαϊκό με μερέντα

Published

on

Προετοιμασία-παρασκευή: 15΄ / Αναμονή: 3-4 ώρες

Yλικά (για περίπου 800 γρ.)

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. μερέντα
  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης

Διαδικασία

Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι σαντιγί).

Προσθέτουμε τη μερέντα, ανακατεύοντας απαλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολλας, δίνοντάς του το σχήμα σαλαμιού. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

Food

Live kitchen: Θεϊκές νηστίσιμες Καριόκες

Published

on

By

Θεϊκές νηστίσιμες Καριόκες για περιόδους νηστείας και όχι μόνο…

Εύκολες και γρήγορες!!!Περίπου 40 κομμάτια!!!

Υλικά

Για το σιρόπι

500 γρ νερό

500 γρ ζάχαρη

Για την γέμιση

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

40 γρ κακάο σε σκόνη

200 γρ κουβερτούρα

2 κτγ κανέλα σε σκόνη

1/2 κτγ γαρύφαλλο σε σκόνη

450 γρ φρυγανιά

240 γρ καρύδια

Για την επικάλυψη

800 γρ κουβερτούρα

Για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές του Live kitchen κάντε Εγγραφή στο YouTube στο Live Kitchen Channel!!

Continue Reading

Food

Κυριακάτικο τραπέζι: Μοσχάρι Λεμονάτο με πηρουνάτο πουρέ πατάτας

Published

on

By

Κάποια φαγητά, είναι κλασσικά. Δεν τα αλλάζεις, δεν τα πειράζεις, κρατάς τους πειραματισμούς και τις εμπνεύσεις σου στην άκρη και διατηρείς την συνταγή, όπως στην έμαθε η προηγούμενη γενιά. Κάποια φαγητά, είναι ιερά. Ένα από αυτά είναι το μοσχάρι λεμονάτο.

Μοσχάρι Λεμονάτο με πηρουνάτο πουρέ πατάτας

  • Μερίδες: 5-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα & 10 λεπτά

Υλικά για το μοσχάρι

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • χυμό απο 3-4 λεμόνια
  • ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι
  • 4-5 κλωναράκια θυμάρι ή λεμονοθύμαρο

Υλικά για τον πουρέ πατάτας

  • 10 μεσαίες πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σωτάρουμε το μοσχάρι με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το τριμένο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Μαγειρεύουμε μέχρι τα κρεμμύδια να σοταριστούν, να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.

2) Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή να εξατμιστεί το αλκοόλ για 3 λεπτά.

3) Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψει ίσα-ίσα το κρέας, το θυμάρι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε το μοσχάρι να σιγοβράσει περίπου 1-1,5 ώρα.

4) Παράλληλα φτιάχνουμε τον πουρέ. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με την φλούδα μέχρι να μαλακώσουν έως το κέντρο τους (δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι, αφού έχουν βράσει 20 λεπτά).

5) Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ, περιχύνουμε με ελαιόλαδο (αρκετό) και αρχίζουμε να τις λιώνουμε με το πηρούνι. Βάζουμε όσο ελαιόλαδο χρειαστεί (μην το φοβηθείτε, χρειάζεται πάρα πολύ) και αλατοπιπερώνουμε. Τον κρατάμε κάπου ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.

6) Αφού έχει μαγειρευτεί το κρέας (το τσιμπάμε με ένα πιρουνάκι και πρέπει να είναι μαλακό), ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών 5 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό και το αφήνουμε να μελώσει.

Βρείτε και άλλες συνταγές στο madameginger.com

Continue Reading

Food

Τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

Published

on

By

Μια λαχταριστή και εύκολη τυρόπιτα για όλη την οικογένεια. Ελαφριά, με γιαούρτι και χωρίς φύλλο!

Υλικά:

  • 1 ποτήρι ‏χοντροτριμμένη φέτα
  • 2 ‏στραγγιστά γιαούρτια
  • 2 ‏αβγά
  • ‏ψιλοκομμένο δυόσμο
  • ‏αλάτι
  • ‏πιπέρι
  • 1 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ‏αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε από πάνω τον τρίφτη και από τη χοντρή μεριά του τρίφτη χοντροτρίβουμε τη φέτα σε ένα μπολ και σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το τυρί.2

Προσθέτουμε τα γιαούρτια, το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.3

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.4

Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Πηγή: foodmaniacs.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 Karpouzakis. (mail: karpouzakisagd@gmail.com, tel.: 2321-307662)